Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
Jak ktoś lubi socjalizm to może i tak. Ja nie lubię.
socjalizm? chyba jednak nei jest tak zle. w szwajcarii,panstwie federacyjnym, ludzie sami decyduja co chca, a czego nie. norwegia,wedlug ostatnich danych, jest najlepszym krajem do zamieszkania
no ale mimo wszystko, nie ma to jak nasza piekna Polska cala, nie?
Zresztą, jak dla mnie, Moore to jest idiota. Krytykuje Stany i wychwala Europę, ale mieszka w USA jednak
z tym wychwalaniem europy to nie do konca,bo przeciez i w. brytania i my i kilka innych panstw popiera usa, ale zapewne masz na mysli niemcy i francje.
a co do mieszkania, to moze ma swoje wlasne, prywatne powody (rodzina, przywiazanie do ziemi i takie tam). no ale juz go nie bronie. dla mnei wazne,ze nakrecil taki material, a jkim jest czlowiekiem pryawtnie, to juz mnie malo interesuje
z tym wychwalaniem europy to nie do konca,bo przeciez i w. brytania i my i kilka innych panstw popiera usa, ale zapewne masz na mysli niemcy i francje.
a co do mieszkania, to moze ma swoje wlasne, prywatne powody (rodzina, przywiazanie do ziemi i takie tam). no ale juz go nie bronie. dla mnei wazne,ze nakrecil taki material, a jkim jest czlowiekiem pryawtnie, to juz mnie malo interesuje
Moore to kompletny idiota, ktory tym filmem, ktory tak wychwalasz
bezposrednio przyczynil sie do przegranej Kerry'ego w wyborach.
Wbrew temu, w co wierzysz Amerykanie nie sa az tak glupi i ten tani produkt
propagandowy zadzialal dokladnie odwrotnie, niz Moore chcial.
Wpienil wielu ludzi, ktorzy bez niego moze glosowaliby na Kerry'ego.
To, ze dostal zlota palme swiadczy za to o tym, jak wiarygodnie mozna
traktowac wszelkie opinie i akcje wywodzace sie z Francji.
A twoje opinie swiadcza o totalnej nieznajomosci realiow amerykanskich,
amerykanskich mediow i "proagandy", jak to nazywasz.
Moore to kompletny idiota, ktory tym filmem, ktory tak wychwalasz
bezposrednio przyczynil sie do przegranej Kerry'ego w wyborach.
Wbrew temu, w co wierzysz Amerykanie nie sa az tak glupi i ten tani produkt
propagandowy zadzialal dokladnie odwrotnie, niz Moore chcial.
Wpienil wielu ludzi, ktorzy bez niego moze glosowaliby na Kerry'ego.
To, ze dostal zlota palme swiadczy za to o tym, jak wiarygodnie mozna
traktowac wszelkie opinie i akcje wywodzace sie z Francji.
A twoje opinie swiadcza o totalnej nieznajomosci realiow amerykanskich,
amerykanskich mediow i "proagandy", jak to nazywasz.
moja znajomosc realii amerykanskich i formulowane przeze mnie opinie sa owocem licznych lektur w postaci artykulow z pasy polskiej i zagranicznej.
prawie do lez rozbawili mnie Twoje stwierdzenie dotyczace glosow,ktore nei zostaly oddane na Kerry'ego. skoro film jest skierowany EWIDENTNIE przeciwko polityce busha, to w jaki sposob mial on zabac glosy Kerry'emu?
jemu najbardziej zaszkodzil chyba material i akcja propagandowa negujaca jego udzial w wojnie w Wietnamie.
oj miesza sie fakty, miesza...
samego filmu nie wychwalam, jak to nazywasz, a mowie, ze dostarczyl mi tematu do przemyslen i wyciagniecia wnioskow,ktore tu, w niewielkiej czesci, przedstawilem.
co do Francji i Francuzow- narod ,jak kazdy inni, z zaletami i wadami, ale film nagrode dostal za to, ze byl DOBRY i pokazal COS ISTOTNEGO.
Twoja odpowiedz pachnie czysta nienawiscia do mnie i wszystkich,ktorzy sa przeciwnikami polityki busha, zupelnie niepotrzebnie...
moja znajomosc realii amerykanskich i formulowane przeze mnie opinie sa owocem licznych lektur w postaci artykulow z pasy polskiej i zagranicznej.
prawie do lez rozbawili mnie Twoje stwierdzenie dotyczace glosow,ktore nei zostaly oddane na Kerry'ego. skoro film jest skierowany EWIDENTNIE przeciwko polityce busha, to w jaki sposob mial on zabac glosy Kerry'emu?
jemu najbardziej zaszkodzil chyba material i akcja propagandowa negujaca jego udzial w wojnie w Wietnamie.
oj miesza sie fakty, miesza...
samego filmu nie wychwalam, jak to nazywasz, a mowie, ze dostarczyl mi tematu do przemyslen i wyciagniecia wnioskow,ktore tu, w niewielkiej czesci, przedstawilem.
co do Francji i Francuzow- narod ,jak kazdy inni, z zaletami i wadami, ale film nagrode dostal za to, ze byl DOBRY i pokazal COS ISTOTNEGO.
Twoja odpowiedz pachnie czysta nienawiscia do mnie i wszystkich,ktorzy sa przeciwnikami polityki busha, zupelnie niepotrzebnie...
Sorry, ale ta odpowiedzia pozbawiles siebie jakiejkolwiek wiarygodnosci.
W ktorym miejscu w ogole napisalem, kogo jestem przeciwnikiem, a kogo nie.
W ktorym miejscu wykazalem jakakolwiek nienawisc. Stosujesz typowe
gebelsowskie metody, od dyskusji do nalepek i kwalifikacji w sekunde.
Jeszcze slowo o filmie Moore'a, bo widze, ze inteligencja nie jest twoja mocna
strona. Ludzi wpienila tendencyjnie propagandowa wymowa tego filmu i mimo,
ze nie lubili Busha, ten film zrazil ich do Kerry'ego. Lapiesz?
Sorry, ale ta odpowiedzia pozbawiles siebie jakiejkolwiek wiarygodnosci.
W ktorym miejscu w ogole napisalem, kogo jestem przeciwnikiem, a kogo nie.
W ktorym miejscu wykazalem jakakolwiek nienawisc. Stosujesz typowe
gebelsowskie metody, od dyskusji do nalepek i kwalifikacji w sekunde.
Jeszcze slowo o filmie Moore'a, bo widze, ze inteligencja nie jest twoja mocna
strona. Ludzi wpienila tendencyjnie propagandowa strona tego filmu i mimo,
ze nie lubili Busha, ten film zrazil ich do Kerry'ego. Lapiesz?
o moja wiarygodnosc nie musisz sie martwic.
lapie tyle, ze tak beznadziejny film moore'a, za jaki go uwazasz, nie mial wiekszego znaczenia dla wynikow wyborow w usa.
a nie kwalifikuje, tylko pisze, jakei odczucia odnosze po Twoich wypowiedziach.
jesli jest inaczej niz napisalem, powiedz o tym,a przeprosze.
No coz. Mozemy znalezc w necie zapis rozmowy pilotow i kontroli lotow z rejsem 93 (tym ktory sie rozbil w Pensylwanii) do samego konca (tzn do utraty lacznosci). Natomiast nie moge znalezc zapisu rozmow miedzy kontrola lotow a rejsami o ktorych mowa... Coz o tym Pentagonie to wiedzialem juz ze dwa lata temu ze to jakis szwindel ale po obejrzeniu tego o WTC to jestem troszke w szoku.
Ale coz , amerykanie wierza temu co jest oficjalne... A w szczegolnosci przasie radiu i tv.
A ja się zgadzam ze snowboarderem. Tak jak nie cierpię Busha (już nawet kaczka jest lepsza, bo choć trochę ynteligencji posiada ;-) ), tak tez uważam że Moore wyświadczył Kerry'emu niedźwiedzią przysługę. Ten film nawet Amerykanie bez problemu byli w stanie odczytać jako stuprocentową propagandę
No i dyskusja poszlaaaaaaa....
Co do Moora, to uwazam ze pierwsze pol godziny, wktorych jest mowa o Arabii Saudyjskiej i jej polityce wzgledem USA i powiazan ekonomicznych, to jest to bardzo dobra robota, a wlasciwie esencja tego co gryzie to panstwo. Co do Pentagonu, to nikt mi nie wmowi, ze tam walnal jakikolwiek samolot. W koncu trzeba poza oczami jeszcze myslec logicznie i wyciagac wnioski, a tv jest bardzo dorazna i nie lubi wglebiac sie w problemy tylko powielac utarte teorie. Powielone wielokroc staja sie prawda oczywista i kazdy kto zacznie twierdzic inaczej zaczyna uchodzic za szalenca. Czysta metoda socjotechniczna. Co do obludy Moora, ze krytykuje USA, wielbi Europe a jednak mieszka w stanach, to coz......Mamy w takim razie wielu obludnikow w Polsce, bo krytykuja i narzekaja a jednak tutaj mieszkaja ;-)
Tak To Czytam, I Mi Się śmiać Chce.. Chyba Nie Wierzycie W Te Brednie?
Tak łatwo Można Manipulować Ludźmi.
A Co Z Ofiarami, Które Leciały Tymi Samolotami 11 Września 2001?
Co Z Rodzinami Tych Ofiar?
Ofiar? mogły sobie wyparowaćspokojnie w innym miejscu, wystarczy wyłączyć transponder w samolocie aby cywilne Ośrodki Kontroli Przestrzeni Powietrznej sytraciły ten samolot z ekranów radarów. Rodzinami? przecież one wiedzą żę ich bliscy wyparowali po uderzeniu w Pentagon ... gdzie tu problem? Moim zdaniem nieważne jest czy jakikolwiek Benek uderzył w ten Pentagon, ważne jest gdzie się znalazł po uderzeniu. Latanie to mój zawód i wiem że z ponad 100 tonowego samolotu pełnego paliwa nie ma prawa nie zostać nawet blaszka, te zdjęcia z wnęrza Pentagonu do których linka ktoś podawał są fajne tylko kto zagwarnatuje że pochodzą właśnie z tamtąd? Z praktyki wiem że niewyszkolony pilot (a takimi byli zamachowcy) nie jest w stanie utrzymać takiej maszyny w locie poziomym na wyskokości 1,5 m z prędkośćią ponad 800 km/h i nie otrzeć się nawet o trawnik, nie przewrócić żadnego samolotu na drodze którą przecinał. Poza tym tych gabarytów samolocik nie może zmieścić się w dziurkę o średnicy 6m i nie pozostawić nic na zewnątrz budynku (skrzydła, ustrerzenie, blachy, bagaże itp. itd).
Hmm, przede wszystkim dyskutując o filmie Moora, albo tym, który jest tematem wątku pamiętajcie o jednym: to jest film. W filmie da się sporo rzeczy wykombinować. Tu coś powiększyć, tu coś przesunąc, tu zmontować z logiem CNN... Co więcej są to filmy propagandowe czy się to komu podoba czy nie.
Ja również uwazam, że jeśli Pentagon po uderzeniu wyglądał tak jak to pokazano, to co jak co, ale samolot to w niego nie uderzył. Nawet jakiś najmniejszy 737 rozwalając się z w połowie pełnymi zbiornikami zrobiłby tam taką rozpierduchę że budynek nadawałby się tylko na dogaszenie resztek, wywózkę cegieł na wysypisko śmieci i postawienie od nowa. Natomiast czy rzeczywiście tak było... owszem, materiały wyglądają wiarygodnie, ale kto jest to w stanie potwierdzić? Ma ktoś dojścia do archiwum CNN? Security systems dookoła Pentagonu? Czy mamy jednak wierzyć na słowo autorom filmu, który jest przecież obliczony dokładnie na wywołanie sensacji?
Przypomina mi się jak swego czasu w średniej szkole na religii lubiłem sobie pogadać z księdzem o tym i owym - i w pewnym momencie zeszło na Daenikena. No więc pytam, jak to jest, że np. wydarzenia biblijne za nic nie pasują geograficznie do Palestyny, ale za to bardzo do pewnego regionu w południowej Arabii Saudyjskiej, że piramidy, itp. A on mi odpowiedział w sposób, który mi dał do myślenia: "A skąd wiesz że tak jest? Widziałeś? Mierzyłeś? Liczyłeś? Czy przeczytałeś w książce kogoś, kto cię właśnie chce do takiego punktu widzenia przekonać"?
Komentarz