Nowość! Epson P-4000

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • skrzat
    Początki nałogu
    • 2004
    • 440

Nowość! Epson P-4000

Pojawił się następca Epsona P-2000.

http://www.dpreview.com/news/0509/05...pson_p4000.asp

Cena: ok. 629 USD
    Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...
  • sv

drozszy, a wyswietlacz mniejszy

Komentarz

• gr86
      Początki nałogu
      • 2005
      • 328

bardzo fajna i przydatna zabawka, tylko ta cena nie na polskie realia, dlatego wystarczy najprostrzy data bank szkoda że bez podglądu zdjęć ale coś za coś

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

80GB vs 40GB
        2600mAh vs 2300 mAh
        3.5" vs 3.8"

I chyba tyle roznic...
        Wymieniac nie warto, kupic - jesli w tej samej cenie co P-2000 to warto jesli ktos takiego potrzebuje (mi np podglad RAW na wiekszym niz w aparacie LCD cczesto sie bardzo przydaje).

Komentarz

• Polaco
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1135

Vitez, a czy te Epsony jakos obrabiaja te RAW'y przed pokazaniem czy jest jak w PS'ie ze masz "czystego" RAW'a ?
          Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
          Troche moich knotow

Komentarz

• sail0r
            Bywalec
            • 2005
            • 198

Zamieszczone przez Polaco
            Vitez, a czy te Epsony jakos obrabiaja te RAW'y przed pokazaniem czy jest jak w PS'ie ze masz "czystego" RAW'a ?
            pewnie wyswietlaja miniaturke jpg zalaczona do rawa... ale na 100% nie wiem bo nie czytalem specyfikacji epsona....
            S45 user

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez sail0r
              pewnie wyswietlaja miniaturke jpg zalaczona do rawa... ale na 100% nie wiem bo nie czytalem specyfikacji epsona....
              Cytat z instrukcji:

"JPEG data stored in the header of RAW files are displayed."

To powoduje rowniez jedyne minusy czytania RAW przez Epsona - nie da sie go powiekszyc ani zrobic slideshow, ze zwyklymi JPG sie da. Ale to malutki minusik.

Komentarz

• sail0r
                Bywalec
                • 2005
                • 198

Zamieszczone przez Vitez
                To powoduje rowniez jedyne minusy czytania RAW przez Epsona - nie da sie go powiekszyc ani zrobic slideshow, ze zwyklymi JPG sie da. Ale to malutki minusik.
                no i niestety nie daje gwarancji ze RAW zgral sie prawidlowo.... kiedys probowalem odzyskac skasowane RAW-y z CF i miniaturki wyswietlaly sie prawidlowo a RAW-a nie mozna bylo ruszyc w zaden sposob :-(
                S45 user

Komentarz

• jacam
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 202

ja wybrałem rozwiązanie budżetowe,
                  do już posiadanego dysku 2,5 calowego dokupiłem obudowę Welland OTG ( 130pln ) i mogłem zgrywać zdjęcia z CF przez czytnik, ale nie widziałem czy coś się zgrało. Jakiś czas temu kupiłem PDA (Acer n30) i udało mi się podłączyć dysk w obudowie do palmptopa.
                  Minus tego wszystkiego to mała plątanina kabli, ale poza tym dużo bardziej uniwersalne zastosowanie.
                  Do przeglądania zdjęć używam ( czyta rawy )

PS.
                  Nie wszystkie palmptopy da się podłączyć z takimi obudowami, palmptop na pewno powinien posiadać hosta USB

Przy okazji, zna ktoś soft na palmptopa, który wrzuca do EXIF, dane z GPS-a
                  Ostatnio edytowany przez jacam; 1073.
                  canon | tylko zdjęcia pamiątkowe

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Zamieszczone przez sail0r
                    no i niestety nie daje gwarancji ze RAW zgral sie prawidlowo.... kiedys probowalem odzyskac skasowane RAW-y z CF i miniaturki wyswietlaly sie prawidlowo a RAW-a nie mozna bylo ruszyc w zaden sposob :-(
                    Mozesz w menu wlaczyc weryfikacje danych po skopiowaniu z karty - trwa dlugo ale chyba wykryje uszkodzone RAWy?
                    Pisze 'chyba' bo jeszcze mi sie przypadek uszkodzonych plikow nie zdarzyl.

Komentarz

• rysiaczek
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 897

Zamieszczone przez jacam
                      Przy okazji, zna ktoś soft na palmptopa, który wrzuca do EXIF, dane z GPS-a
                      Haha, doskonały pomysł na kolejny 'wodotrysk' w nowych modela pro Canona... Fajny pomysł, nieźle byś wykorzystał ten tandem
                      Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• filip71
                        Początki nałogu
                        • 2004
                        • 250

no i mamy już Epson P-4500

http://www.dpreview.com/news/0603/06...epsonp4500.asp

zmian oprócz design niewiele.
                        Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3

Komentarz

Pracuję...