Ceny używanych 5D MKII

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • crazy
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1554

Odp: Ceny używanych 5D MKII

Zamieszczone przez zaitsev
    Nigdzie tak nie napisałem. Nie widziałem oferty o której mówisz, więc nie wiem o czym piszesz i proszę nie dopisywać jakichś teorii do moich słów.
    Każdy daje cenę taką jaką chce i to kto jaką dał, moim zdaniem nie powinno podlegać dyskusji, bo po co? Nie podoba się, to szukasz innej oferty, a może komuś innemu się spodoba i kupi. Są egzemplarze w świetnym stanie za małe pieniądze i zajechane z wysoką ceną. Zawsze tak było, w każdym segmencie i odkrycia żadnego tu nie ma.
    Oprócz tego, jesteś strasznie nieobiektywny. Wziąłeś dwie skrajne oferty (mocniej używanej 5D2 z trochę wyższą ceną i nówki z jakiegoś średnio zaufanego źródła, gdzie albo nówka nie jest nówką, albo gwarancja US, albo kto tam wie co się z tym sprzętem działo), porównujesz je i wyciągasz wnioski, że ceny używek 5D2 są absurdalne... proszę Cię...
    Nie mam 5 lat i nie piszę o czymś o czym nie mam pojęcia.

Tu masz nówkę Canon Eos 5D Mark II Body NOWY Gwarancja Raty (2815781431) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a tu używkę nie trudno znaleźć.

Więć jak widzisz nic trudnego i nie ma tutaj dorabianej ideologii o której piszesz

--- Kolejny post ---

Zamieszczone przez Smok
    Witam
    Niedawno sprzedawałem swojego mkII.
    Dostałem potwierdzenie mailem od nabywcy że aparat jest w super stanie, zgodnie z zamieszczonym przeze mnie opisem w ogłoszeniu.
    Chciałbym sie dowiedzieć na jakiej podstawie autor wątku sugeruje że wszystkie sprzedawane aparaty są felerne, z zakłamanym przebiegiem, używane niezgodnie z przeznaczeniem i w warunkach niebezpiecznych dla sprzętu i przez osoby podajace się za amatorów?
    Poza tym wizyta w pierwszym lepszym sklepie internetowym pokazuje że ceny nowego oscylują powyżej 7000, czy więc spadek ceny o 2000 po roku używania i z przebiegiem poniżej 10 000 fotek to naprawdę nabijanie w butelkę?
    Oczywiscie najlepiej byłoby kupić markową rzecz w dobrym stanie za grosze, ale tak już jakoś jest na tym swiecie że manna jakoś z nieba nie kapie. Nie kazdy musi mieć mkII, nie każdy jeździ limuzyną.
    A może zamiast rozpoczynać takie dywagacje, lepiej zastanowić się jak podnieść swoje kwalifikacje, znaleźć lepszą lub dodatkową pracę i móc zarobić na to i owo, a nie dawać upust frustracjom na forum.
    Uff, trochę mnie poniosło, przepraszam
    Mam rozenzanie o tym czym piszę więc takie daleko posunięte wnioski zostaw dla siebie. Kolejna sprawa, że nie rozumiem Twojej sugestii o dodatkowej pracy w celu dodatkowego źródła dochodu mój dochód ma się dobrze a na sprzęt foto kasy mi nie brak o jakich frustracjach piszesz? Ot ciekawi mnie skąd takie ceny nic innego. Frystratem to w takim wypadku można nazwać Ciebie bo to nie ja się uniosłem

--- Kolejny post ---

Czysta ciekawość więc nie wiem po co się tak gorączkować

Pozdrawiam
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Komentarz

• zoomi
      Uzależniony
      • 2012
      • 551

5k to wg mnie cena ok za puszkę z przebiegiem 10-20k
      gdybym dzisiaj miał zmienić 5d2 na 5d3 to właśnie takiej kwoty bym oczekiwał (18k przebiegu)
      a nabywcy gratis dorzuciłbym grip w zamienniku

Komentarz

• kurczeblade
        Początki nałogu
        • 2012
        • 337

5tyś... ? czasami widać aukcje po 6tyś 6.5 nawet z ostrymi przebiegami i opisami stan idealny... :-)

ale jednego nie rozumiem ...

Ja śledzę allegro na bieżąco i widzę często te same aukcje wystawiane/ponawiane, z identyczną ceną, nawet przez 2-3 miesiące widać że aparat wisi z tą samą ceną :-)
        ale pomyśleć logicznie, każde wystawienie aukcji to koszta płacenia allegro - zamiast zwolnić z ceny i podać coś realnego to ktoś woli płacić za 5auckji łudząc się że sprzeda, a w końcu schodzi z ceny z musu i traci na aukcjach i sprzedaje za rozsądną cene
        Zapraszam do oglądania moich prac ---> CLICK :-)

Komentarz

• horak
          Uzależniony
          • 2010
          • 589

Dlatego nie ma co sprzedawać na allegro. Lepiej na canon-board - nic to nie kosztuje, a może i chętny się prędzej trafi

Komentarz

• zoomi
            Uzależniony
            • 2012
            • 551

pierwsze z brzegu jakie znalazłem z małym przebiegiem :

Canon eos 5D II stan idealny 12340 przebieg igła (2838133348) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

CANON EOS 5D MARK II - NISKI PRZEBIEG 2 BATERIE (2830210241) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

trzeba się też trochę potargować - zapytać o 4800, zgodzić się na 5000

aparaty z przebiegami 100-150k wystawiane po 6 czy 6,5kzł to wg mnie nieporozumienie
            ale jak ktoś chce zasilać konta właścicieli Allegro czyli wzbogacić nieco panów z RPA
            to może sobie rzeczywiście wystawiać do woli

Komentarz

• przemo_k
              Bywalec
              • 2012
              • 130

Ja myślę że cenę w popycie-podaży równoważy rynek. Albo zostajesz ze sprzętem którego z powodu wysokiej ceny nikt nie chce kupić albo jako kupujący czekasz na sprzęt za małe pięniądze i możesz się nie doczekać. Proste.
              pozdrawiam

Przemek

Komentarz

• zoomi
                Uzależniony
                • 2012
                • 551

dokładnie tak jak pisze kolega wyżej, sprzęt jest wart tyle ile zapłaci kupujący

sytuacja trochę przypomina 24-70L I - trafiają się za rozsądne ceny a są i takie które okupują Allegro
                w cenach za wysokich

Komentarz

• tmkwol
                  Coś już napisał
                  • 2005
                  • 54

Zamieszczone przez crazy
                  ...trzeba ... nie być pazernym...
                  Zamieszczone przez crazy
                  ...mój dochód ma się dobrze a na sprzęt foto kasy mi nie brak...
                  Nie bądź taki pazerny, weź piątkę za piątkę!

sorki za drobną manipulację

Komentarz

• matijaz
                    Coś już napisał
                    • 2007
                    • 59

Jak dla mnie to ceny starych 5D "jedynek" są z czapy. Nie wiem kto chciałby dać za tę puchę 3,5-4k, bo właśnie kilka takich ofert widziałem niedawno. Dla mnie ta pucha nie jest warta więcej niż 2k.
                    Nie wiedziałem że tylu idiotów jest na świecie, dopóki nie skorzystałem z internetu.
                    Stanisław Lem

Komentarz

• crazy
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1554

No to sobie porozmawialismy i git majonez

Komentarz

• Grzesiek_PL
                        Uzależniony
                        • 2008
                        • 834

Cieszcie się, że MK II nie podrożał po premierze MK III ;-)

A już za tydzień nowy temat "Ceny nowych 5D MKIII" dlaczego taki drogi, przecież wart jest 7500zł

Komentarz

• Bolek02
                          Pełne uzależnienie
                          • 2010
                          • 3225

Zamieszczone przez crazy
                          Nie mam 5 lat i nie piszę o czymś o czym nie mam pojęcia.

Tu masz nówkę Canon Eos 5D Mark II Body NOWY Gwarancja Raty (2815781431) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a tu używkę nie trudno znaleźć.

Więć jak widzisz nic trudnego i nie ma tutaj dorabianej ideologii o której piszesz

--- Kolejny post ---

Mam rozenzanie o tym czym piszę więc takie daleko posunięte wnioski zostaw dla siebie. Kolejna sprawa, że nie rozumiem Twojej sugestii o dodatkowej pracy w celu dodatkowego źródła dochodu mój dochód ma się dobrze a na sprzęt foto kasy mi nie brak o jakich frustracjach piszesz? Ot ciekawi mnie skąd takie ceny nic innego.
                          Pozdrawiam
                          Piszesz, ze masz pojęcie i nie masz 5 lat a tak sie zachowujesz. Foto Gandini to akurat w miarę wiarygodny TIP, ale cena nie jest Kup Teraz tylko do licytacji i na starcie nie jest 6500zł tylko prawie 6700zl.
                          Twoje wypowiedzi są mocno naciągane i tendencyjne, mają niewiele wspólnego z rzeczywistością
                          Jak Ci kasy nie brak, to kup porządny sprzet w równie porządnym sklepie i po sprawie
                          Ostatnio edytowany przez Bolek02; 34181.
                          Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• obcy21
                            Początki nałogu
                            • 2010
                            • 467

Zamieszczone przez matijaz
                            Jak dla mnie to ceny starych 5D "jedynek" są z czapy. Nie wiem kto chciałby dać za tę puchę 3,5-4k, bo właśnie kilka takich ofert widziałem niedawno. Dla mnie ta pucha nie jest warta więcej niż 2k.
                            nie oszukujmy się 2tysiące za 5Dmk1 to śmieszna kwota - fakt chyba że mamy styczność z egzemplarzem który już na pierwszej migawce ma ponad 100tyś. i jest dosłownym golasem z paskiem i samą baterią. Ostatnio kupiłem przez forum 5dmk1 z gripem(oryginalny), 4 bateriami, papierami, przebiegiem 35k, za całe 3000zł (o ile dobrze pamiętam) i cena jest jak najbardziej do zaakceptowania, sam uważam że była to naprawdę dobra okazja.
                            Odnośnie cen 5dmk2 to faktycznie niektórzy sporo przesadzają 6500zł za puszkę z przebiegiem 120tyś klatek to stanowczo za dużo, pamiętajmy również że te lustrzanki mają funkcję filmowania co nie pozostaje bez znaczenia na matrycę, możesz mieć puszkę z przebiegiem 20tyś klatek ale filmy kręciła non-stop. W tym wypadku jednak warto dołożyć do aparatu i kupić nowy jeśli ma on posłużyć ładnych parę lat.
                            Regulamin pkt 8.

Komentarz

• zoomi
                              Uzależniony
                              • 2012
                              • 551

Zamieszczone przez Grzesiek_PL
                              Cieszcie się, że MK II nie podrożał po premierze MK III ;-)

A już za tydzień nowy temat "Ceny nowych 5D MKIII" dlaczego taki drogi, przecież wart jest 7500zł
                              a myślisz że jest wart więcej ? no ok, może troszkę, dopiero co poszedł na Alle za 8,5

Komentarz

• crazy
                                Pełne uzależnienie
                                • 2007
                                • 1554

Zamieszczone przez Bolek02
                                Piszesz, ze masz pojęcie i nie masz 5 lat a tak sie zachowujesz. Foto Gandini to akurat w miarę wiarygodny TIP, ale cena nie jest Kup Teraz tylko do licytacji i na starcie nie jest 6500zł tylko prawie 6700zl.
                                Twoje wypowiedzi są mocno naciągane i tendencyjne, mają niewiele wspólnego z rzeczywistością
                                Jak Ci kasy nie brak, to kup porządny sprzet w równie porządnym sklepie i po sprawie
                                Pisałem o podwyżce cen o których widac nie doczytałeś , kolejna sprawa nic nie jest naciągane wystarczyło zadzwonic do Sławka i sie dopytać o cenea potem pisac o licytacji. Nie raz u niego kupowałem w cenie licytacji. To że nie brakuje mi kasy nie znaczy że lubie za to samo przepłacać tyle kasy Szkoda, że tego nie rozumiesz i masz tak prostolinijne myślenie

Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...