Mam następujący problem. Mam w przyszłym tygodniu prowadzić warsztaty fotograficzne dla początkujących. Muszę oczywiście wystawić rachunek. I tu moje pytanie, czy z moim PKD - 74 20 Z (dziłalność fotograficzna) mogę wystawić taki rachunek na prowadzenie warsztatów? Jeśli nie, to jakie PKD muszę mieć?
Warsztaty fotograficzne - jakie PKD
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Odp: Warsztaty fotograficzne - jakie PKD
Szukałeś tu:
Wyszukiwarka kodów PKD
Tak czy tak potwierdziłbym to u jakiejś księgowej."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
-
Proponuję:
85.52.Z - pozaszkolne formy edukacji artystycznej
85.59.Z - pozostałe pozaszkolne formy edukacji, gdzie indziej niesklasyfikowane
To powinno rozwiązać problem
---------------
Don_Pedro_123
---------------Komentarz
-
Podepne sie pod pytanie. Czy w przypadku dodania kolejnego rodzaju dzialalnosci gospodarczej juz istniejacej zmienia sie jakos stawka podatku czy skladki zus? Jestem na karcie podatkowej, pracuje tez na etat, chcialbym dodac do mojej dzialalnosci ze 2 kody
. Jeszcze sie nie orientowalem nigdzie bo po nowym roku zamierzam sie tym zajac, ale moze ktos z Was wie?
Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk5D, stałki, zoomyKomentarz
-
Stawka składki ZUS się nie zmienia, możesz sobie dopisywać kody PKD. Co do podatku to jest on zależny jaki osiągasz dochód.system EOS z eLizabethKomentarz
-
Chyba drobny błąd - powinno być 85.59.B85.59.Z - pozostałe pozaszkolne formy edukacji, gdzie indziej niesklasyfikowanepstrykacz nie fotograf*
*(przecinek wstawić gdzie kto chce)Komentarz
-
Komentarz
-
Może się zmienić forma opodatkowania. Być może będziesz się musiał rozliczać na zasadach ogólnych.Podepne sie pod pytanie. Czy w przypadku dodania kolejnego rodzaju dzialalnosci gospodarczej juz istniejacej zmienia sie jakos stawka podatku czy skladki zus? Jestem na karcie podatkowej, pracuje tez na etat, chcialbym dodac do mojej dzialalnosci ze 2 kody
. Jeszcze sie nie orientowalem nigdzie bo po nowym roku zamierzam sie tym zajac, ale moze ktos z Was wie?"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Wlasnie miedzy innymi o ten szczegol mi chodzilo. Dowiem sie jeszcze co i jak.
Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk5D, stałki, zoomyKomentarz
Komentarz