Wypożyczalnia

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szambonur
    Uzależniony
    • 2011
    • 712

Odp: Wypożyczalnia

Tylko pytanie jak zamierzasz weryfikować klientów...? Ubezpieczyciel będzie taktował wszystkich jako potencjalnych złodziei, obawiam się że nawet łącznie z Tobą....
    Moje zdjęcia na canon-board.info
    Facebook

Komentarz

• p0lish
      Początki nałogu
      • 2011
      • 366

ja nikogo nie muszę weryfikować jako klient
      przekazuje tylko swoją opinię w temacie
      są wypożyczalnie nie biorące kaucji i raczej trudno być konkurencyjnym żądając zastawu za sprzęt
      zawsze jest ryzyko i w tym przypadku powinien podjąć je prowadzący biznes
      Blog

Komentarz

• szambonur
        Uzależniony
        • 2011
        • 712

Temat bardzo ciekawy i jeżeli tylko na prawdę chcesz do tego podejść rzetelnie, bo bardzo Ci kibicuję żeby się udało znaleźć jakieś kompromisowe dla wszystkich rozwiązanie... Podpowiem tylko Ci na marginesie iż idealnym rozwiązaniem byłby układ z właścicielem forum. Użytkownicy niby anonimowi, a tak naprawdę nie... Ludzie, jeżdżą na plenery, poznają się, każdy jakiś ślad zostawia np. w postaci adresu do swojej strony gdzie się reklamuje..., pewnie będzie ciężko się dogadać..., ale kto nie próbuje ten nie ma...
        Moje zdjęcia na canon-board.info
        Facebook

Komentarz

• Sempoo
          Początki nałogu
          • 2007
          • 273

Chętnie bym zapłacił za możliwość pofocenia np 35L - ale powstaje problem kaucji. Generalnie jeśli ktoś ma hajs na kaucję 90%, to stać go na obiektyw, który wypożycza [oczywiście każdy ma 'inne wydatki' - ale to kwestia priorytetów].
          60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty

Komentarz

• Adam71
            Początki nałogu
            • 2011
            • 316

Ja bym chciał 24L, 35L i 24-70L a na deser 70-200 2.8 IS.

Komentarz

• Merde
              Grzeczny i układny podpis
              • 2008
              • 7756

Zamieszczone przez Sempoo
              Generalnie jeśli ktoś ma hajs na kaucję 90%, to
              ...kupuje używkę, którą sprzeda z niewielką stratą (a używać może ile chce, nie płacąc ekstra za każdy dzień wypożyczenia).
              I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• Bolek02
                Pełne uzależnienie
                • 2010
                • 3225

Problem kaucji w wypożyczalniach juz dawno rozwiązali bezgotówkowo. W razie problemu ze sprzętem zabezpieczenie może stanowić weksel lub karta kredytowa. Tak się robi w wypożyczalniach samochodów czy choćby przy dzierżawieniu sprzętu ( modemy sieciowe, infrastruktura IT itp...). Podpisujesz zobowiazanie i po kopocie - jak oddasz i jest OK, to zabezpieczenie wraca do Ciebie. Prosto i bez kasy na stół
                Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• KrZyChUM
                  Bywalec
                  • 2010
                  • 178

Zamieszczone przez Bolek02
                  Podpisujesz zobowiazanie i po kopocie - jak oddasz i jest OK, to zabezpieczenie wraca do Ciebie. Prosto i bez kasy na stół
                  Tylko czy wszyscy mają karty z limitem np. 10000 - 25000PLN?
                  [ 500px ]

Komentarz

• Kolekcjoner
                    Obertroll
                    • 2006
                    • 18793

Zamieszczone przez KrZyChUM
                    Obawiam się że nie .
                    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                    Kapitan Wagner

Komentarz

• pwicher
                      Dopiero zaczyna
                      • 2011
                      • 41

Tak jak myślałem kwestia kaucji będzie dla Wszystkich problemem. Mamy rozwiązanie tego problemu więc spokojna głowa. Prawdopodobnie nie będziemy mieli tak rygorystycznych czy wysokich kaucji bo wiemy sami, że to jest główny problem wypożyczalni. Mamy nadzieję, że uda nam się tym i innym elementami przegonić konkurencję.

Komentarz

• KUBAwo
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 449

Nie wiem jak ale fajnie byłoby gdyby w weekend można było jakoś zwrócić sprzęt. Raz wypożyczałem na plener piątek popołudnie to musiałem zabulić jeszcze za sobotę i niedzielę...masiakra
                        5D, 15-30 3.5-4.5, 28 1.8, 50 1.4, 85 1.8, 180 2.8

Komentarz

• Żwirek
                          Bywalec
                          • 2009
                          • 180

Miałem potrzebe wypozyczenia sprzetu jakiś czasa temu, nawet znalazłem w Bydgoszczzy wypozyczalnie, tylko jak sie okazało na miejscu 3/4 wypozyczanego sprzetu sprzedali... widocznie interes musiał się słabo kręcic.

Komentarz

• Bolek02
                            Pełne uzależnienie
                            • 2010
                            • 3225

Zamieszczone przez KrZyChUM
                            Mówimy o karcie kredytowej lub wekslu. Weksle z natury nie mają limitu, bo są wystawione na określoną kwotę zobowiązania.
                            Jesli chodzi o kartę kredytową, to nawet zagraniczne wypożyczalnie samochodów ją przyjmują jako zabezpieczenie bez żadnego problemu, a samochód to wartość znacznie większa niż obiektyw. Wiem, bo korzystałem kilka razy z tej formy zabezpieczenia
                            Ostatnio edytowany przez Bolek02; 34181.
                            Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• pwicher
                              Dopiero zaczyna
                              • 2011
                              • 41

Weksel jest dobrym zabezpieczeniem dla dwóch stron. Będzie on prawdopodobnie wykorzystany jako jedna z możliwości zabezpieczenia. To Wy, Klienci będziecie mieli do wyboru taką formę jaka będzie najbardziej odpowiednia dla Was.

Dodatkowo każdy z Klientów będzie miał własną kartę, za darmo, a nie jak w PZPN (Karta Kibica), która będzie upoważniała do promocji, nagród, zniżek, a z czasem współpracy i ilością wypożyczeń będzie zwalniała z kaucji w 80-90%. Takie rozwiązanie wydaje nam się atrakcyjne.

Podoba Wam się?

Komentarz

• piwo
                                Coś już napisał
                                • 2012
                                • 73

Ja bym chętnie potestował Zeissy o ile to możliwe

Komentarz

Pracuję...