Dwa pytania od młodego pstrykacza

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • trothlik
    Uzależniony
    • 2004
    • 782

Dwa pytania od młodego pstrykacza

Dwa pytania od młodego pstrykacza:
    1)
    czy są zoomy jaśniejsze niż 2.8?
    Ja nie spotkałem i zastanawiam się czy na przeszkodzie stoi fizyka czy ekonomia?
    2)Czy można kupić szkło 1.2 (najlepiej 50mm)ale nie w astronomicznej cenie ok 5kzł?
    Będę wdzięczny za jakikolwiek odzew.
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
  • janmar
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 3468

Ad 1.W systemie Canona nie.Wynika to m.in. z niezbędnej ilości soczewek w zoomie.

Ad 2. Można skorzystać ze szkieł starszych,oraz innych producentów, przy pomocy adapterów umozliwiających montaż.Obsługa wówczas jest manualna.

Komentarz

• trothlik
      Uzależniony
      • 2004
      • 782

Zamieszczone przez janmar
      Ad 2. Mozna skorzystać ze szkieł starszych,oraz innych producentów, przy pomocy adapterów umozliwiających montaż.Obsługa wówczas jest manualna.
      Dziękuję a szybki odzew.
      A w co "uderzyć"?
      trothlik
      "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Komentarz

• gadget_zary
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1046

W wyszukiwarkę i np. http://forum.stock-photo.pl/

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18793

Przeniosłem do "różności", bo temat bardziej ogólny.
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...