Mały nie ruszaj mojej zabawki!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • K2_verti
    Bywalec
    • 2005
    • 214

Mały nie ruszaj mojej zabawki!

Na dniach odwiedzać mnie będzie mały kuzyn. Taki ze 2 latka. I zastanawiam się co zrobić - uwaga jest to żywe srebro - i co powiedzieć gdy będzie chciał zobaczy, lub o zgrozo znajdzie moją torbę foto. Co mam mu powiedzieć: "jaś nie ruszaj moich zabawek"? Zostaw tą 28-kę. Nie ruszaj statywu... Co wy rodzice robicie w takiej sytuacji? mówicie: "nie dotykaj" itp.
    Rady potrzebne...
    D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)
  • asterix
    Uzależniony
    • 2005
    • 793

za kazdym razem gdy dotyka sprzetu do piwnicy zamykamy na 20 min

zartuje
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=57722175

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58092263

ostatecznie:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58783263

Komentarz

• p13ka
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1013

Zamieszczone przez K2_verti
        Co wy rodzice robicie w takiej sytuacji? mówicie: "nie dotykaj" itp.
        Rady potrzebne...
        U mnie nie byłoby problemu. Zamykam swój pokój komputerowo-biblioteczny gdy odwiedza mnie 4-letnia chrześnica i spokój. Można też spakować sprzęt do plecaka/torby i zamknąć w szafie czy gdzieś.

Komentarz

• K2_verti
          Bywalec
          • 2005
          • 214

Vitez nie wiem czy drzwi z płyty stalowej grubości 6 mm wytrzymają zabawy malca
          Przecież będę robił zdjęcia Jasiowi, więc pakowanie i chowanie nie sprawdzi się!
          D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)

Komentarz

• asterix
            Uzależniony
            • 2005
            • 793

no to dorob sobie szelki do sejfu i nos na plecach
            Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Komentarz

• gr86
              Początki nałogu
              • 2005
              • 328

bardzo dobry pomysł i jak asterix pisał skontaktuj się z Lowepro może dopasuja ci jakieś szelki :-D

Komentarz

• miro

Moja córka ma 2,5 i uwielbia sesje zdjęciowe. Robię jej zdjęcia a potem oglądamy razem na aparacie. Trzeba dzieciaka zainteresować a potem jest luz.

Komentarz

• asterix
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 793

luz to bedzie jak cie poprosi o pierwszy dslr na wlasnosc.. potem jakas eleczke.. potem statywik itd itd .. znajdz dziecku tansza pasje hehe

Komentarz

• Polaco
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1135

Zamieszczone przez K2_verti
                    Na dniach odwiedzać mnie będzie mały kuzyn. Taki ze 2 latka. I zastanawiam się co zrobić - uwaga jest to żywe srebro - i co powiedzieć gdy będzie chciał zobaczy, lub o zgrozo znajdzie moją torbę foto. Co mam mu powiedzieć: "jaś nie ruszaj moich zabawek"? Zostaw tą 28-kę. Nie ruszaj statywu... Co wy rodzice robicie w takiej sytuacji? mówicie: "nie dotykaj" itp.
                    Rady potrzebne...
                    A wiesz co by Wujek Staszek Mistrz Cietej Riposty takiemu dziecku powiedzial ??
                    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
                    Troche moich knotow

Komentarz

Pracuję...