Daj zrobić zdjęcie !!!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KrzysiekRally
    Coś już napisał
    • 2007
    • 91

Przeciwnik zaskoczony ucieczką zawsze jest bezradny!
    Jeszcze nie miałem "okazji" walczyć o sprzęt, ale często będąc na OES'ach (odcinek specjalny) słyszy się od miejscowych żuli spod sklepu "te dawaj aparat!" ale zazwyczaj tylko tyle są w stanie zrobić, bo momentalnie pojawia się kilku innych z "naszej branży" i menele są na przegranej pozycji:cool:
    www.image-sport.net moja www
    www.imagesport.digart.pl prace
    www.facebook.com/imagesportnet
    7D,400D/17-50 f2.8/70-200 f4L/50 f1.8II/580EXII/Tamrac Expedition7

Komentarz

• gokyu II

Zamieszczone przez robgr85
      nie mialem za miaru Ciebie atakowac czy cos w ten fason... predzej pisales o swojej przygodzie i jakies takie skojarzenie mi sie pojawilo... nie moglem sie oprzec i napisac tego posta gdy przeczytalem Twoją wesołą notkę odnośnie opasek na czoło... Wszystko oczywiscie pisałem w wesolym, zartobliwym tonie, zeby nie bylo nieporozumien

odnosnie chodzacych zbrojowni - noszę batona/peacemaker'a jak kto woli - i niestety u mnie tylko taka forma ewentualnej reakcji wchodzi w gre... zapytasz dlaczego? uciekaj-do nie pomoze... z astmą to moge jakoś bezproblemowo przebiec sprintem 200m, potem mam zadyszke przez 15 minut...

Pozdrawiam,
      Robert
      spoko, nie odebralem tego jako atak na siebie... wszystko w porzo... - sorry ze odpowiadam jako II - ale "jasniepan" vitez nie do konca zrozumial semantyke moich wypowiedzi... ech czego nawet wirtualna wladza nie robi z czlowieka hehehe... (pewnie mnie znowu zbanuje):grin:

Komentarz

• janmar
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 3468

Zamieszczone przez gokyu II
        spoko, nie odebralem tego jako atak na siebie... wszystko w porzo... - sorry ze odpowiadam jako II - ale "jasniepan" vitez nie do konca zrozumial semantyke moich wypowiedzi... ech czego nawet wirtualna wladza nie robi z czlowieka hehehe... (pewnie mnie znowu zbanuje):grin:
        Słuchaj Samuraju i chwilę pomyśl:....A TY zrozumiałeś Viteza?? Bo jesli nie rozumiesz ,to nic nie rozumiesz.Bez agresji,pozdrawiam:-)
        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
        a gazówka może być 'legalnie' bez pozwolenia? normalnie noszę ze sobą batona, ale taka gazówka byłaby dużo bardziej poręczna...

Pozdr.[/QUOTE]

Pozdr.[/QUOTE]
        Na gazówke tak ja na ostrą.[jest jeszcze bron sportowa]Pozwolenie.
        .Tak,tak, poręczna.Robiona na tych samych częściach.Nie do odróżnienia już z jednego metra i skuteczna jak Muchozol.Co Ci zrobi bandzior z nożem jak zobaczy że klamkę wyciągasz?Przestanmy liczyć na cud,albo chcemy sie skutecznie obronić albo stać sie ofiarą.Wybierz coś, a potem trudno,masz co chciałeś.Pozdrawiam.:-)
        Ostatnio edytowany przez janmar; 7379. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• 1507
          Początki nałogu
          • 2006
          • 327

w lutym tego roku byłem w Nicei i szedłem z canonem na raminiu bez torby o pierwszej w nocy szukać sklepu nocnego z % , sklep znalazłem gdzieś w dziurze prowadzony przez cimnoskórego ok km od hotelu w którym byłem, troche pikałem jak szedłem w nocy ale nikt nie zwracał na mnie i sprzet uwagi, ciekawe czy cos takiego przeszło by u nas , chyba nie
          http://canon-board.info/showthread.php?t=38203

Komentarz

• mantiz
            Dopiero zaczyna
            • 2007
            • 46

Zapewne u nas nikt by nie zwrocil uwagi kiedy by Cie "obrabiali"

Niestety taka mamy mentalnosc ludzi. Sam kiedys bylem swiadkiem takiego incydentu. Oczywiscie nikt nie raczyl nawet spojrzec w strone mezczyzny, ktory szarpal sie z napastnikiem. Cale szczescie mialem przy sobie gaz pieprzowy w zelu (dziala swietnie ). Sprzet pozostal przy wlascicielu, a i sumienie spokojne

Komentarz

• terminator
              Początki nałogu
              • 2007
              • 325

A co powiecie na towarzystwo przyjaciela pieska, rasy Amsaff ????
              __________________________________________________ ____
              " W zasadzie dla Polaków nie ma rzeczy niemożliwych do zrobienia,
              chyba że... muszą zbudować drogę."

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Zamieszczone przez terminator
                A co powiecie na towarzystwo przyjaciela pieska, rasy Amsaff ????
                Jeśli potrafisz jedna ręką fotografować a drugą utrzymać pieska to śmiało.

Komentarz

• terminator
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 325

Zamieszczone przez Vitez
                  Lepsze to niż chowanie aparatu za plecami i szarpanie się jedną reką z napastnikami
                  __________________________________________________ ____
                  " W zasadzie dla Polaków nie ma rzeczy niemożliwych do zrobienia,
                  chyba że... muszą zbudować drogę."

Komentarz

• Hellfire
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 414

Ja sie już pozbyłem raz całego sprzętu, drugi raz tego błędu nie popełnię. Dałem sie przyuważyć na mieście ze sprzętem, było ciemno, to chłopcy poszli za mną, dostałem po ryju i pozbyłem sie plecaka z wszystkim co wtedy miałem. Od tego czasu nikt mnie nie namówi na "prywatne" robienie zdjęć na mieście. Inna sprawa to jak sie ma materiał do zrobienia, no ale to wtedy nie ma zmiłuj, trzeba jechać. Ale w takich wypadkach zawsze autem na miejsce akcji,które staram sie parkować jak najbliżej miejsca focenia, no a poza tym przeważnie jak sie coś dzieje, to i policja też jest więc automatycznie jest bezpieczniej. Trzeba po prostu uważać na każdego podejrzanego. No i najważniejsze to jak ktoś widział, że robiłeś zdjęcia to nie chodzić nigdzie samemu potem ze sprzętem.

Komentarz

• janmar
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 3468

Zamieszczone przez Hellfire
                      No i najważniejsze to jak ktoś widział, że robiłeś zdjęcia to nie chodzić nigdzie samemu potem ze sprzętem.
                      Nieoceniona bylaby obecnosc drugiej osoby.Mimo forum jest tak mało osobistych lokalnych kontaktow.Moze trzeba to przemyslec..Pozdrawiam.

Komentarz

• mantiz
                        Dopiero zaczyna
                        • 2007
                        • 46

Jesli napastnik bedzie jeden to i owszem, druga osoba sie przyda, ale jesli bedzie dwoch na dwoch wtedy opryszki nie beda sie raczej dlugo zastanawiac i tez zaatakuja. Codziennie nosze sie z dosyc drogim sprzetem wideo po miescie (z osoba towarzyszaca-dziennikarz) i bywaja chwile, w ktorych zwieksza sie stezenie adrenaliny we krwi Odpukac jak do tej pory udawalo mi sie obronic :P

Komentarz

• janmar
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 3468

Zamieszczone przez mantiz
                          Jesli napastnik bedzie jeden to i owszem, druga osoba sie przyda, ale jesli bedzie dwoch na dwoch wtedy opryszki nie beda sie raczej dlugo zastanawiac i tez zaatakuja. Codziennie nosze sie z dosyc drogim sprzetem wideo po miescie (z osoba towarzyszaca-dziennikarz) i bywaja chwile, w ktorych zwieksza sie stezenie adrenaliny we krwi Odpukac jak do tej pory udawalo mi sie obronic :P
                          Kto samotnie nurkuje ten umiera samotnie,przeczytalem przed laty[po francusku ] na ostatniej stronie mojego pierwszego międzynarodowego[wtedy rzadkośc pierwsza niedoceniona próba integracji]patentu płetwonurka.Hi,Hi napisali na tej ostatniej stronie tak:Nurkując korzystaj bardziej z glowy niz z płetw..[po francusku ]Prób fotograficznych nie opiszę ani nie pokażę,[nie będziecie sobie ze mnie łachów drzeć]
                          Co dwoch[z jajami]to nie jeden.Pozdrawiam.
                          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                          Zamieszczone przez Vitez

To jest Bona.Mój dobry cień.Jestem duzym pogodnym facetem.Ona jest dużym miłym psem.Naprawde nigdy sie nie denerwuje.Nawet gdy.. ja tez sie wtedy nie denerwuję ,trzymac pieska to moj cień, no wlasnie to nie mój wladca,rozumiemy się bez słów.Sprawdzone.Nigdy jej nie trzymam. Slyszy i rozumie mój oddech.Każdą myśl.Odwaga?Zaden pies{ [czlowiek][porzadny]}nie zna tego slowa.Trudno,trzeba.To jest wlasciwe słowo.Kochajcie swoje psy.Pozdrawiam.
                          Ostatnio edytowany przez janmar; 7379. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Bagnet007
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1344

Ja tam się nie mam czego obawiać :wink:

Komentarz

• HuleLam
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1641

Zamieszczone przez janmar
                              To jest Bona.Mój dobry cień.Jestem duzym pogodnym facetem.Ona jest dużym miłym psem.Naprawde nigdy sie nie denerwuje.Nawet gdy.. ja tez sie wtedy nie denerwuję ,trzymac pieska
                              Rozumiem, że fotografując trzymasz ją na smyczy i w kagańcu?
                              Fotograf platoniczny

Komentarz

• janmar
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 3468

Zamieszczone przez HuleLam
                                Rozumiem, że fotografując trzymasz ją na smyczy i w kagańcu?
                                A od czego jest C EF 1200 + TC x2

Komentarz

Pracuję...