O urodzie modelek i fotogeniczności :)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marekb
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2273

O urodzie modelek i fotogeniczności :)

Wycięte z:
    http://canon-board.info/showthread.php?p=940156

Zamieszczone przez Mad_Mac
    Maxmodels znalazlo kilka niezbyt interesujacych dziewczyn w okolicy.
    Ale wracajac do zdjec to jedno wykonane bez ringa z tej samej sesji.
    Tym razem chcialem uzystac taki vintage style.
    Zdjecie mialo pokazac makeup wiec prosze nie pisac o braku kontaktu wzrokowego. Prosze o krytyke i dziekuje ze sie wam chce cos skrobnac.
    Marek, zaczynasz hasła jak M. Tyszka tylko wiele delikatniej (ten stosował słowo pasztety ). Nie sztuka zrobić dobre foto pięknej kobiecie, sztuka i wyzwanie to solidne zdjęcie tym określanym przez ciebie niezbyt interesującym. Tu ta obwoluto-winieta psuje mi odbiór, poza tym więcej na PM
    Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
  • ElizabethBathory

Zamieszczone przez marekb
    Marek, zaczynasz hasła jak M. Tyszka tylko wiele delikatniej (ten stosował słowo pasztety ). Nie sztuka zrobić dobre foto pięknej kobiecie, sztuka i wyzwanie to solidne zdjęcie tym określanym przez ciebie niezbyt interesującym. Tu ta obwoluto-winieta psuje mi odbiór, poza tym więcej na PM
    bez przesady, niektóre osoby naprawdę się nie nadają, nieraz nawet ludzie ładni na co dzień nie posiadają tego ulotnego czegoś co określamy jako "fotogeniczność" i nie widzę sensu walczyć za wszelką cenę.. a swoją drogą pięknej kobiecie można bez problemu zrobić brzydkie zdjęcie krzywdząc ją nieodpowiednim ustawieniem albo światłem

Komentarz

• Adso
      Początki nałogu
      • 2007
      • 310

e tam, każdej kobiecie mozna zrobić dobre zdjęcie, tzw fotogeniczność nie ma tu nic do rzeczy. To tylko kwestia sprawności fotografa i wizażystki... to po pierwsze...a po drugie, nie każda kobieta musi na zdjęciu wyglądać jak modelka...z kolei nazywanie kobiety "pasztetem" kiedy samemu jest się brzydszym niż, po góralsku mówiac, "d...a diobła" to kpina jakaś.

to jest jak z wbijaniem gwoździ...naucz się wbijać gwoździe bez młotka a jak się nauczysz to dostaniesz mlotek... naucz się robić zdjęcia nie pięknym kobietom a jak sie nauczysz to dostaniesz piękną
      galeria: http://adso.digart.pl/digarty/

Komentarz

• micles
        Zablokowany
        • 2006
        • 4359

Zamieszczone przez Adso
        kiedy samemu jest się brzydszym niż, po góralsku mówiac, "d...a diobła" to kpina jakaś.
        Tyle że "my" nie musimy wyglądać - jesteśmy po drugiej stronie ;P

Komentarz

• marekb
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 2273

Zamieszczone przez ElizabethBathory
          bez przesady, niektóre osoby naprawdę się nie nadają, nieraz nawet ludzie ładni na co dzień nie posiadają tego ulotnego czegoś co określamy jako "fotogeniczność"
          NIE PRAWDA!!! Słuchaj Tyszki i oglądaj top model... tam "ładne panie się same mają ustawić, co to za fotograf co skreśla kobietę bo nie umie się ładnie sama ustawić - wiem pod publikę wszystko, ale mimo to śmiesznie to... Owszem przypadki się zdarzają sporadyczne lecz te dziewczyny nie proszą o pozowanie za zdjęcia lub nawet nie przychodzą i nie płacą... one po prostu nie przychodzą.A to coś mozna z kobiety wydobyć ino trza wiedzieć co i poświęcic temu chwilę, a nie patrzeć na dudki i zegarek

Komentarz

• BeatX
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1751

marekb: czyli twierdzisz ze z kazdego mozna wydobyc piekno?
            - jezeli tak, to odwazne slowa..
            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
            ja sie zgadzam z ElizabethBathory
            Ostatnio edytowany przez BeatX; 11497. Powód: Automerged Doublepost
            Fuji X-H2 | Viltrox 13/1.4 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Fujinon XF 35/1.4 R | Viltrox 75/1.2 PRO
            Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18793

Zamieszczone przez micles
              Tyle że "my" nie musimy wyglądać - jesteśmy po drugiej stronie ;P
              Tyle że kolega Adso mówił o czymś innym .
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• marekb
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 2273

Zamieszczone przez BeatX
                marekb: czyli twierdzisz ze z kazdego mozna wydobyc piekno?
                - jezeli tak, to odwazne slowa..
                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                ja sie zgadzam z ElizabethBathory
                napisałem, ze są małe wyjątki (tak dla zabezpieczenia), ale one się nie lansują

Komentarz

• ElizabethBathory

Zamieszczone przez Adso
                  e tam, każdej kobiecie mozna zrobić dobre zdjęcie, tzw fotogeniczność nie ma tu nic do rzeczy. To tylko kwestia sprawności fotografa i wizażystki... to po pierwsze...
                  owszem, każdemu da się zrobić ładne zdjęcie, na którym będzie wyglądał o wiele lepiej niż w rzeczywistości, ale ja osobiście wolę robić ładne zdjęcia ładnym modelkom, wtedy mogę skupić się tylko na zdjęciu a nie jeszcze na kombinowaniu jak tu z "nieciekawej" zrobić piękność :]
                  no ale każdemu według potrzeb

Komentarz

• Sergiusz
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2708

Fotogeniczność to nie jest „ulotne czegoś tego” a ściśle określone parametry.
                    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• talarczyk
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 399

Zamieszczone przez Sergiusz
                      Mógłbym prosić o definicję i "parametry"?
                      Proszę mnie nie odbierać negatywnie. Ot, po prostu ost. zastanawiałem się właśnie nad tym jak każdy to hasło definiuje.

Komentarz

• ElizabethBathory

Zamieszczone przez Sergiusz
                        oo, a jakież to :> ?

Komentarz

• igor58
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 1872

Na Akademii S.P. każdy wam powie, na czym to polega. Proporcje, symetrie (lub a-), rozstaw i kształt oczu, krój ust i cała masa innych mierzalnych elementow. Pełna "antropologia" (aż strach) Pomjam już tzw. kanony piękna, które ewoluują oraz... "de gustibus".

Komentarz

• BeatX
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 1751

omg proporcje proporcjami, ale jak ktos jest proporcjonalny, a nie fotogeniczny to co wtedy ucza na A.S.P. ?
                            Fuji X-H2 | Viltrox 13/1.4 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Fujinon XF 35/1.4 R | Viltrox 75/1.2 PRO
                            Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Komentarz

• Sergiusz
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2708

Zamieszczone przez igor58
                              Na Akademii S.P. każdy wam powie, na czym to polega. Proporcje, symetrie (lub a-), rozstaw i kształt oczu, krój ust i cała masa innych mierzalnych elementow. Pełna "antropologia" (aż strach) Pomjam już tzw. kanony piękna, które ewoluują oraz... "de gustibus".
                              Idąc tym tropem to jak dodamy niebieskie oczy i blond włosy to odnajdziemy typ nordycki a nie fotogeniczność. :-D
                              Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

Pracuję...