Ile robicie zdjęć?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bartek_902
    Uzależniony
    • 2010
    • 690

Co do odbitek to niestety ale też stanowią małą część moich zdjęć,robie je tylko gdy chce je gdzieś umieścić na ścianie w ramce albo są wyjątkowo udane bądz gdy chce komus podarować jakieś zdjęcie.
    Jakiś czas temu robiłem wiecej odbitek ale do tej pory leżą nieposegregowane w szufladzie bez albumów itd wiec szkoda kasy,chociaż od dłuzszego czasu mam w głowie plan żeby zebrać najlepsze zdjęcia z ostatniego czasu i zrobić je w wiekszym formacie,ale puki co brak czasu,chęci i motywacji no i szkoda kasy heh
    EOS + L i kupa gratów ...

Komentarz

• 4kwiatek
      Bywalec
      • 2006
      • 232

Hi...

Około 10000 pstryków rocznie.

Zdjęć - może 5-6 .

Jak mam dobry dzień to i 600 -1000 pstryków wychodzi.

Pozdrawiam...

Komentarz

• allxages
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2549

Z czasem na edycje zdjęć mam problem. Z odbitkami nie potrafię określić skali problemu, bo jest tak duża

Komentarz

• HurricanE
          Coś już napisał
          • 2008
          • 86

Na ślubach około 40 tys. rocznie. Prywatnie około 10 tys.
          Na papier dla klientów około 3 tys. na papierze.
          Dla siebie pewnie z 500 szt.

Poza cyfrą kilka kliszy cz-b.

Ł.
          http://moj-aparat.blogspot.com/
          C 5D, Sigma A 24-105 f4; Tokina 100 f2.8 Macro;
          C 500n, Flexaret VI, Olympus OM10, Pentax ME, Zorka 4;

Komentarz

• Quadrifoglio
            Początki nałogu
            • 2006
            • 364

Zamieszczone przez Bartek_902
            Czyli sprzet u was zbytnio się nie wysila heh czasem się zastanawiam czy warto tak oszczedzać sprzęt i tak traci na wartosci i tak,a chyba lepiej robić więcej dobrych zdjęc niż trzymać go w szafie...tyle że do zdjęć potrzebny jest czas i pewnie powodem tak małej ilosci zdjęc co u niektórych jest właśnie brak czasu

Nie zgadzam się z podejściem, że sprzęt traci na wartości. Dla fotografującego sprzęt ma taką wartość jakie zdjęcia nim potrafi zrobić. Jeśli nie to tylko mniej lub bardziej droga kupa złomu.

Liczą się zdjęcia, nie sprzęt - każdy zawodowy fotograf ci to powie. Ja mam 5D mi on wystarczy, nie robi gorszych zdjęć przez to że ma 3 lata. Oprócz obiektywów i dalmierza, prawdopodobnie nowy korpus kupię za min. 5 lat. I za te 5 lat będę nim robił lepsze zdjęcia niż gdy go kupiłem, a nie od wczoraj fotografuję.
            http://praca-magisterska.info
            http://alfetta.pl

Komentarz

• Las3k
              Bywalec
              • 2010
              • 163

01.10.10 - 01.01.11 - 5600 mniej lub bardziej udanych zdjęć.
              C40D + C18-55 IS + C70-200/2.8L + S8mm + C50/1.8 + Kenko x1.4 + Di622 + jakiś statyw mały i duży, UVki, polar, 200AW itd. :wink:

Komentarz

• Kolekcjoner
                Obertroll
                • 2006
                • 18793

Jak Wy to liczycie?
                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                Kapitan Wagner

Komentarz

• Przemek_PC
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 2462

Zaznaczasz foldery ze zdjęciami od daty do daty i masz ilość plików. Albo numeracja w nazwie plików jeśli ciągła.

Komentarz

• Bartek_902
                    Uzależniony
                    • 2010
                    • 690

Osobiście używam numeracji plików bo mam ciągłą od początku uzywania aparatu,nie chce mi sie bawić w jakieś programy,podpinanie aparatu do kompa,tak to mam wszystko czarno na białym

Komentarz

• _igi
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 2035

Zamieszczone przez allxages
                      Z czasem na edycje zdjęć mam problem. Z odbitkami nie potrafię określić skali problemu, bo jest tak duża
                      Miałem mniej więcej ten sam problem. Praktycznie całkowicie rozwiązał go Adobe Lightroom, który jest moim zdaniem o wiele lepszy do zdjęć, niż Photoshop. Dużo szybciej działa, niż Photoshop, no i gotowe presety robią dużo dobrego.

A w tym roku, cóż, może ze 20 naprawde fajnych fot było
                      5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

• Bartek_902
                        Uzależniony
                        • 2010
                        • 690

A w tym roku, cóż, może ze 20 naprawde fajnych fot było
                        Spośród ilu??

Komentarz

• Kolekcjoner
                          Obertroll
                          • 2006
                          • 18793

Zamieszczone przez Przemek_PC
                          Zaznaczasz foldery ze zdjęciami od daty do daty i masz ilość plików. Albo numeracja w nazwie plików jeśli ciągła.
                          Pod warunkiem że się ma w tym jaki taki porządek. No i że np. druga połowa zapisuje to w folderach (a nie jak leci) , że nie wspomnę o "drobiazgu" w postaci, które zdjęcia są czyje :cool:.
                          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                          Kapitan Wagner

Komentarz

• Bialy_92
                            Bywalec
                            • 2008
                            • 125

Ja od lipca mam już 4445 zdjęć. Ale to być może przez to, że to moja pierwsza lustrzanka

Komentarz

• roger-krk
                              • 2008
                              • 10

Pstryknieć migawki ok 41000 z tego moze 100 naprawde sie wybierze..
                              C7D+C400D|C24-70 f/2.8 |C70-200 f/2.8| inne drobiazgi
                              Moja (pseudo) galeria
                              Blog sportowy: www.leszeks-photography.blogspot.com

Komentarz

• Sieku
                                Coś już napisał
                                • 2008
                                • 83

w ciągu ok dwóch lat na 400D miałem ok 30tyś ale zdjęcia raczej robię w ten sposób że mam po trzy takie same kadry a potem wybieram czyli z tych konkretnych co się nadają.
                                teraz mam 50D od połowy grudnia i ok 400 fotek .
                                http://sieku.digart.pl/

Komentarz

Pracuję...