Pozbywanie się Samyang'ów 14mm?
Zwiń
X
-
-
ja nigdy przy manualnych szkłach nie patrze w wizjer, najlepiej na oko ustalić odległość strzelić fotkę i po jednej lekko w prawo i lekko w lewo obrócić pierścień odległościc50d + t17-50 + t55-200 + falcon 8mm
zenit 12xp + helios 44mKomentarz
-
asmo, abstrahując od Twojej dziwnej metody ostrzenia chciałbym zapytać:
jaki ta metoda ostrzenia ma związek z teorią pozbywania się Samyangów?
Komentarz
-
AMMarshall - żaden xD Bo to tak samo bezsensowny wątek, jak ten, że ludzie masowo pozbywają się Canonów i migrują do żółtych."Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank ZappaKomentarz
-
-
Jak to gdzie ? Wykupione wszystkie
Sam bym jednego kupił
"Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank ZappaKomentarz
-
Tak małej GO??
Popracuj sobie choćby na manualnej 50/1.4 to zobaczysz co to mała GO. O 85L na pełnej dziurze nawet nie wspomnę.Komentarz
-
-
Ale badz co badz, ustawianie ostrosci na manualnych szerokich szklach przyjemnoscia nie jest. W wizjerze nic nie widac, a glebia czasem jest niewystarczajaca do strzelenia na pale. Czasem lubie sobie zapiac manuala 21mm, ustawiam f/11, hiperfokalna i mysle o kadrze
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrottoKomentarz
-
posiadam 14...
fajne szkiełko, ale rzeczywiście rzadko go używam.
Ustawienie ostrości nie przysparza mi większych problemów, ale na dodatkowym "lilipucie".
Na LCD Canona nie jest to takie łatwe - przynajmniej dla mnie...Komentarz
Komentarz