Po tym filmie zrobilem wow

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dzygit-Dublin
    Uzależniony
    • 2005
    • 754

Po tym filmie zrobilem wow

Witam
    Jak było proszę wywalić

Widziałem wcześniejsze konstrukcje i filmy rożnych osób nawet z żyroskopem ale nie 7d w powietrzu

2012 Reel here: https://vimeo.com/38322747 For rates and info contact: [email protected] www.copterkidsllc.com Pilot: Trent Palmer Cam Op: Errol Kerr Additional Cam Ops: Jerry Dugan and Ryan Baker Big thanks to Matt Smith at www.adrenalinesound.com for doing the audio mixing!

pozdrawiam Darek
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Went out and shot a little dirt jumping with Paul Basagoitia at his property, day and a half of shooting gave some great shots. Definitely plan on heading out again sometime soon. Big thanks to Errol Kerr for operating the camera mount on the heli and Paul for trusting me to not cut his head off!
    Ostatnio edytowany przez Dzygit-Dublin; 3093. Powód: Automerged Doublepost
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....
  • molsar
    Bywalec
    • 2006
    • 216

powala.
    a muzyka jest rewelka, moze komus sie obila o uszy? i wie kto to miksuje.

Komentarz

• trzeszcz6
      Bywalec
      • 2008
      • 188

Widziałem to już jakiś czas temu... Taki helikopter z mocowaniem i osprzętem kosztuje bagatela 10k$
      5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt

Komentarz

• smegool
        Bywalec
        • 2009
        • 100

I też momentami strasznie winietuje.
        Zaginiona szukajka: http://maciejko.net/cbsearch/

Tak, uprawiam onanizm sprzętowy. :P

Komentarz

• sid
          Uzależniony
          • 2004
          • 643

Filmik rewelacja. Ujęcia helikoptera są niepowtarzalne, a 7D zapewnia rewelacyjną jakość. Całości dopełnia super muzyka, zgrana z obrazem. Powala

Komentarz

• quail
            Początki nałogu
            • 2008
            • 400

Helikopter rozumiem, sterowanie też rozumiem, ale zastanawia mnie w jakis sposób jest kontrolowany kadr?
            Zamieszczone przez molsar
            a muzyka jest rewelka, moze komus sie obila o uszy?
            w drugim filmiku "done did it" by blakroc.
            Ostatnio edytowany przez quail; 22409. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• sniper88
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1156

Zamieszczone przez molsar
              powala.
              a muzyka jest rewelka, moze komus sie obila o uszy? i wie kto to miksuje.
              Stellamara - Prituri Se Platinata (Nit Grit remix)
              WWW | 500px | IG
              Semper in altum

Komentarz

• enter
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1201

Zamieszczone przez quail
                Helikopter rozumiem, sterowanie też rozumiem, ale zastanawia mnie w jakis sposób jest kontrolowany kadr?
                [...]
                obrót paparata zapewnia aparatura do modelu śmigłowca tego typu potrzeba 8+1 kanałów do samego wygodnego pełnego sterowania są aparatury nawet 32 kanałowe i wyżej ale to już zależy od kasy
                przy tak opanowanej sztuce pilotażu śmigłowca RC dodatkowa gałka/pozycjoner/serwo..... do sterowania dodatkowym urządzeniem raczej nie stanowi problemu

Komentarz

• muflon
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 6763

Na ile rozumiem, to kontrolują to dwie osoby: pilot i operator kamery. Może bliźniacy ;-)
                  zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• quail
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 400

Zamieszczone przez muflon
                    Na ile rozumiem, to kontrolują to dwie osoby: pilot i operator kamery. Może bliźniacy ;-)
                    Być może jest z nimi również ich siostra ośmiornica, ale zastanawia mnie czy aby na pewno wszystko kręcą "na ślepca"? Nie mają chyba z dołu podglądu, no nie?

Komentarz

• Slider
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 1052

Zamieszczone przez quail
                      Być może jest z nimi również ich siostra ośmiornica, ale zastanawia mnie czy aby na pewno wszystko kręcą "na ślepca"? Nie mają chyba z dołu podglądu, no nie?
                      Są przecież już dostępne przenośne wyświetlacze LCD, które się podłącza do aparatu, więc nie widzę przeszkód, żeby zrobić coś takiego w systemie Wireless

Nawet bym się nie łudził, że takie kadry i taka kontrola, helikoptera i aparatu jednocześnie, mogą być dziełem przypadku.

Komentarz

• quail
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 400

Zamieszczone przez Slider
                        Są przecież już dostępne przenośne wyświetlacze LCD, które się podłącza do aparatu, więc nie widzę przeszkód, żeby zrobić coś takiego w systemie Wireless

Nawet bym się nie łudził, że takie kadry i taka kontrola, helikoptera i aparatu jednocześnie, mogą być dziełem przypadku.
                        Ja też nie mam co do tego złudzeń, ale jedyne znane mi wireless po HDMI działa na kilka metrów. Więc jak to zrobili?

Komentarz

• dziobolek
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2634

Nad czym się tu zastanawiać.
                          Jak się ma kasę, to nie ma ograniczeń - jedynie budżetowe

Pozdrówka!
                          "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
                          Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
                          tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Komentarz

• Tom01
                            Pełne uzależnienie
                            • 2007
                            • 2600

Zamieszczone przez muflon
                            Jeśli helikopter ma układ stabilizacji lotu, a nie wyobrażam sobie żeby nie miał, przy takich zastosowaniach, to obsłuży to jedna osoba.
                            Zresztą w podpisie filmu jest napisane, że był pilot, i dwóch operatorów kamery.
                            Ostatnio edytowany przez Tom01; 9315. Powód: Automerged Doublepost
                            Masz problem z kolorem, wal śmiało!
                            e-mail: [email protected]

Komentarz

• Fumar
                              Bywalec
                              • 2009
                              • 206

Ostatnio w TVN widziałem program o firmie z Warszawy, która zajmuje się tego typu modelami. Konstruuje je specjalnie na zlecenie polskich służb specjalnych.

Niby firma chce pozostać anonimowa, mimo wszystko sprzęt robią niezły i strasznie mocny. Sprzęt do filmów też da się na tym zamontować, bo z reguły ten sprzęt ma swoje kamerki 'wbudowane'.

Komentarz

Pracuję...