Rozbój i kradzież sprzętu foto.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jajurek
    Bywalec
    • 2006
    • 160

Sam próbowałem ubezpieczyć sprzęt, który noszę ze sobą, chociażby po mieście - bez skutku, nie mówiąc nawet, ile taka przyjemność musiałaby kosztować. Dla naszych firm ubezpieczeniowych jedynym właściwym miejscem na sprzęt jest dobrze zabezpieczone mieszkanie, za drzwiami antywłamaniowymi; podstawowym warunkiem otrzymania ubezpieczenia są widoczne ślady włamania. Najlepiej więc sprzętu nie wynosić, ewentualnie fotografować tylko przez okno.
    Canon EOS 30D, Canon EOS 400D, EOS 5D; EOS T1i, EOS T2i; EF 17-40/4L, EF 100-300/5.6L, EFS 60/2.8 macro, EF 200/2.8 L II, EF 100-400/4.5-5.6L IS USM, EF 70-200/4 IS L, EF 70-300/4-5.6 IS USM, EF 300/4 L; EF 1.4 Extender, EF 2x Extender, Speedlite 420EX, Speedlite 580EX; "IS is for us old farts with too much shake"(NINAS)

Komentarz

• mathom
      Początki nałogu
      • 2007
      • 428

To słabo próbowałeś. Przy działalności takie ubezpieczenie kosztuje grosze i jest ALL RISK. Przy osobie fizycznej można rabunek ubezpieczyć w ramach ubezpieczenia mieszkania.
      FF + L
      Moje stocki
      Wyszukiwarka publikacji zdjęć wg autora

Komentarz

• deffik
        Coś już napisał
        • 2010
        • 54

Zamieszczone przez Sergiusz
        Tak się zastanawiam czy poszkodowany fotograf nie wiedział czy nie zdawał sobie sprawy, że „modelka” pochodzi z podejrzanego towarzystwa? W podlinkowanym artykule jest napisane koleżanka-znajomy.
        Z tego co się orientuję to kilkukrotnie robił już jej zdjęcia, znał ją jakiś czas, coś koło roku, może półtorej.

I zgadzam się z Sergiuszem - szczęściem w nieszczęściu jest to, że nie wymyślili sobie jakiegoś noża czy innych narzędzi, bo mogłoby się to skończyć naprawdę tragicznie.

Komentarz

• HurricanE
          Coś już napisał
          • 2008
          • 86

Zamieszczone przez xsardas
          twoja wypowiedź to co niby ma znaczyć HurricanE?
          Ma znaczyć tyle że nie czytasz uważnie. Kradli sprzęt kradną i będa kradli. Policja napisała że sprzęt wart 3k. A ja myślę że nawet 6.

To teraz pooddychaj i się wyluzuj....

Łukasz
          http://moj-aparat.blogspot.com/
          C 5D, Sigma A 24-105 f4; Tokina 100 f2.8 Macro;
          C 500n, Flexaret VI, Olympus OM10, Pentax ME, Zorka 4;

Komentarz

• MC_
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 3444

Zamieszczone przez pe.en.de
            Żeby nie trafić ponownie do więzienia za nie spłacone długi, będą musieli znów kogoś okraść.
            A od kiedy to wracamy do średniowiecza i mamy więzienie za długi??

Komentarz

• zaitsev
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 1660

Zamieszczone przez basala
              Za rozbój zatrzymani mogą trafić do więzienia nawet na 12 lat.
              Dostaną 12 lat. Jak w banku.
              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
              Tzn. w banku nie dostaje się 12 lat. Miało być: pewne jak w banku.
              W Polsce bardzo, bardzo rzadko wymierza się maksymalny wymiar kary dla danej sprawy, więc szczerze wątpię.

Komentarz

• jajurek
                Bywalec
                • 2006
                • 160

Dla mathoma: dzięki, właśnie próbowałem jako osoba fizyczna łącznie z ubezpieczeniem mieszkania (w PZU, do innych firm jakoś nie mam zaufania).
                Canon EOS 30D, Canon EOS 400D, EOS 5D; EOS T1i, EOS T2i; EF 17-40/4L, EF 100-300/5.6L, EFS 60/2.8 macro, EF 200/2.8 L II, EF 100-400/4.5-5.6L IS USM, EF 70-200/4 IS L, EF 70-300/4-5.6 IS USM, EF 300/4 L; EF 1.4 Extender, EF 2x Extender, Speedlite 420EX, Speedlite 580EX; "IS is for us old farts with too much shake"(NINAS)

Komentarz

• Husky
                  Zablokowany
                  • 2009
                  • 409

A co powiecie na to?

Komentarz

• zaitsev
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 1660

Zamieszczone przez Husky
                    Powiemy, że na świecie musi być równowaga. Muszą być bogaci i biedni, muszą być gnoje i ludzie o na prawdę dobrym sercu... Wszystko zależy od tego na kogo trafisz. Dziewczyna miała szczęście i przynajmniej wiadomo, że warto wierzyć w ludzi.

Komentarz

• Saapcio
                      Bywalec
                      • 2009
                      • 192

Witam serdecznie.

"w godzinach wieczornych umówiła się z nim w starym bielskim browarze na sesję fotograficzną, prosząc o wykonanie profesjonalnych zdjęć" - jeśli faktycznie tak było, to jestem nieco zaskoczony. A rozsądek???
                      Ja się chowałem na na Pradze, znam okoliczność, ale sam? z dziewczyną? wieczorem? z "profesjonalnym sprzętem"? - zawsze, ale nie na sesję.
                      Współczuję z serca, ale... to troszkę na własne życzenie raczej było.

Pozdrawiam i powodzenia.
                      ....C50E....C40D

Komentarz

• pe.en.de
                        Początki nałogu
                        • 2009
                        • 321

Zamieszczone przez MC_
                        A od kiedy to wracamy do średniowiecza i mamy więzienie za długi??
                        Spróbuj nie zapłacić faktur, a potem powtórz to zdanie w sądzie.
                        Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.

Komentarz

• MC_
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 3444

Nie ma najmniejszego problemu. Więzienie to co najwyżej może być za oszustwo, ale nigdy za długi.

Komentarz

• Merde
                            Grzeczny i układny podpis
                            • 2008
                            • 7756

Kiedy ostatnio miałeś cokolwiek wspólnego z działalnością gospodarczą?
                            I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• gietrzy
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 5727

Zamieszczone przez MC_
                              Życzę powodzenia, bo będzie ciężko nawet przy wyroku zasądzającym.
                              Dokładnie. Mnie kiedyś gościu zrobił w konia (myszka Logitech - 60 pln), jak się okazało nie tylko mnie, Policja go dorwała, próbował mi zwrócić byle tylko nie iść przed sąd, bezskutecznie , za kilka lat dostałem z sądu xero wyroku i to wszystko.
                              Mam teraz komornika (najbliższy na forum Nikoniarze.pl ) by to ściągać...
                              Generalnie bardzo ciężko będzie odzyskać kasę.
                              Na miejscu kumpla zmieniłbym telefon i b. uważał komu go daję, bo taką zawiść (i **** o co? O aparat,wtf!?) "kumpela" swoim zachowaniem musiała okazywać wcześniej...
                              the silence is deafening

Komentarz

Pracuję...