Sam próbowałem ubezpieczyć sprzęt, który noszę ze sobą, chociażby po mieście - bez skutku, nie mówiąc nawet, ile taka przyjemność musiałaby kosztować. Dla naszych firm ubezpieczeniowych jedynym właściwym miejscem na sprzęt jest dobrze zabezpieczone mieszkanie, za drzwiami antywłamaniowymi; podstawowym warunkiem otrzymania ubezpieczenia są widoczne ślady włamania. Najlepiej więc sprzętu nie wynosić, ewentualnie fotografować tylko przez okno.
Rozbój i kradzież sprzętu foto.
Zwiń
X
-
Canon EOS 30D, Canon EOS 400D, EOS 5D; EOS T1i, EOS T2i; EF 17-40/4L, EF 100-300/5.6L, EFS 60/2.8 macro, EF 200/2.8 L II, EF 100-400/4.5-5.6L IS USM, EF 70-200/4 IS L, EF 70-300/4-5.6 IS USM, EF 300/4 L; EF 1.4 Extender, EF 2x Extender, Speedlite 420EX, Speedlite 580EX; "IS is for us old farts with too much shake"(NINAS) -
To słabo próbowałeś. Przy działalności takie ubezpieczenie kosztuje grosze i jest ALL RISK. Przy osobie fizycznej można rabunek ubezpieczyć w ramach ubezpieczenia mieszkania.Komentarz
-
Z tego co się orientuję to kilkukrotnie robił już jej zdjęcia, znał ją jakiś czas, coś koło roku, może półtorej.
I zgadzam się z Sergiuszem - szczęściem w nieszczęściu jest to, że nie wymyślili sobie jakiegoś noża czy innych narzędzi, bo mogłoby się to skończyć naprawdę tragicznie.Komentarz
-
http://moj-aparat.blogspot.com/
C 5D, Sigma A 24-105 f4; Tokina 100 f2.8 Macro;
C 500n, Flexaret VI, Olympus OM10, Pentax ME, Zorka 4;Komentarz
-
Komentarz
-
W Polsce bardzo, bardzo rzadko wymierza się maksymalny wymiar kary dla danej sprawy, więc szczerze wątpię.Komentarz
-
Dla mathoma: dzięki, właśnie próbowałem jako osoba fizyczna łącznie z ubezpieczeniem mieszkania (w PZU, do innych firm jakoś nie mam zaufania).Canon EOS 30D, Canon EOS 400D, EOS 5D; EOS T1i, EOS T2i; EF 17-40/4L, EF 100-300/5.6L, EFS 60/2.8 macro, EF 200/2.8 L II, EF 100-400/4.5-5.6L IS USM, EF 70-200/4 IS L, EF 70-300/4-5.6 IS USM, EF 300/4 L; EF 1.4 Extender, EF 2x Extender, Speedlite 420EX, Speedlite 580EX; "IS is for us old farts with too much shake"(NINAS)Komentarz
-
-
Powiemy, że na świecie musi być równowaga. Muszą być bogaci i biedni, muszą być gnoje i ludzie o na prawdę dobrym sercu... Wszystko zależy od tego na kogo trafisz. Dziewczyna miała szczęście i przynajmniej wiadomo, że warto wierzyć w ludzi.A co powiecie na to?
http://forum.gazeta.pl/forum/w,292,1...3849425&wv.x=1Komentarz
-
Witam serdecznie.
"w godzinach wieczornych umówiła się z nim w starym bielskim browarze na sesję fotograficzną, prosząc o wykonanie profesjonalnych zdjęć" - jeśli faktycznie tak było, to jestem nieco zaskoczony. A rozsądek???
Ja się chowałem na na Pradze, znam okoliczność, ale sam? z dziewczyną? wieczorem? z "profesjonalnym sprzętem"? - zawsze, ale nie na sesję.
Współczuję z serca, ale... to troszkę na własne życzenie raczej było.
Pozdrawiam i powodzenia.....C50E....C40DKomentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Dokładnie. Mnie kiedyś gościu zrobił w konia (myszka Logitech - 60 pln), jak się okazało nie tylko mnie, Policja go dorwała, próbował mi zwrócić byle tylko nie iść przed sąd, bezskutecznie
, za kilka lat dostałem z sądu xero wyroku i to wszystko.
Mam teraz komornika (najbliższy na forum Nikoniarze.pl
) by to ściągać...
Generalnie bardzo ciężko będzie odzyskać kasę.
Na miejscu kumpla zmieniłbym telefon i b. uważał komu go daję, bo taką zawiść (i **** o co? O aparat,wtf!?) "kumpela" swoim zachowaniem musiała okazywać wcześniej...the silence is deafeningKomentarz
Komentarz