Laser popsuł matrycę 5d2

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PBmarkII
    Coś już napisał
    • 2011
    • 64

Problem jest w samym filmie. Długo kręcone matryca nagrzana a przy kreceniu filmu non stop mechanizm jest uniesiony i w momęcie lasera wiązka trafia na i tak już rozgrzaną matryce. Przy robieniu zdjęć prawdopodobieństwo maleje ze względu ze na matryce światło pada przez krótki czas i matryca nie jest tak nagrzana, co nie zmienia faktu że zawsze jest jakiś % że nawet przy zdjęciach się uszkodzi :/ choć w porównaniu z filmowaniem jest to znikomy procent.
    Brak ;(

Komentarz

• arekhit
      Bywalec
      • 2011
      • 206

hmm ... czyli podsumowujac ryzuko jest jesli sie powiedzmy fotki robi na weselu z zespol ma laser
      Canon

Komentarz

• Cichy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 7450

No niestety, to jest ryzyko, zwłaszcza jak się robi zdjęcia na dłuższym czasie naświetlania.

Mnie się "udało" ostatnio tak niefortunnie złapać laser punktowy, na szczęście matryca przeżyła. A wygląda to tak na zdjęciu:

O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• janmar
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 3468

Laser ,matryca ...Ale ludzkie młode oczy są zagrożone.Fan dyskotek MUSI uczęszczając często dostać po oczach

Komentarz

• matarata
            Dopiero zaczyna
            • 2007
            • 30

Filmowałem i robiłem fotki na pokazie laserów i nic nie stało się z matrycą. Lasery nie powinny być groźne dla wzroku to tym bardziej dla aparatu.
            5Dv2 24-105L C85/1.8 helios 44-2 i C430

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18793

Zamieszczone przez matarata
              Lasery nie powinny być groźne dla wzroku
              Ale są :cool:.
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• szambonur
                Uzależniony
                • 2011
                • 712

mówicie o tym czymś w lewym dolnym rogu na stole? nie miałem pojęcia że może być niebezpieczne dla matrycy, kilka razy złapałem coś takiego prawie bezpośrednio...
                Moje zdjęcia na canon-board.info
                Facebook

Komentarz

• Goomis
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1893

Zamieszczone przez szambonur
                  mówicie o tym czymś w lewym dolnym rogu na stole? nie miałem pojęcia że może być niebezpieczne dla matrycy, kilka razy złapałem coś takiego prawie bezpośrednio...
                  laser a lampa led to co innego
                  5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• zanussi
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1696

Fotografuję już drugi rok na Mayday w Katowicach a tam w kulminacyjnym momencie jest pokaz laserów, duuuużo laserów o np tu kilka http://info.mayday.pl/pl/2011/80/gallery/2011/7 i jak do tej pory żaden laser nie zrobił mi krzywdy a przypuszczalnie już dostałem laserem po matrycy....
                    Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

Pracuję...