program pocztowy i zmora duzej skrzynki

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • molsar
    Bywalec
    • 2006
    • 216

program pocztowy i zmora duzej skrzynki

hej,
    problem dotyczy duzych plikow *.dbx w outlok express, (duzej ilosci wiadomosci - okolo 3 lata)
    - kompaktowanie wiadomosci skrzynek odpada bo wywalil mi prawie caly jeden rok wiadomosci...nie jest to do odzyskania
    - tworzenie nowych folderow w skrzynce odbiorczej na kolejne lata juz praktykowalem...

czy jest jakis po polsku program pocztowy (firm 3-cich)co sobie znakomicie radzi z duza iloscia maili i ma mozliwosc pracy w imap?
    i oczywiscie jest darmowy?
  • AMMarshall
    Uzależniony
    • 2009
    • 671

np. najbardziej chyba popularny Mozilla Thunderbird.
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Komentarz

• komw
      Dopiero zaczyna
      • 2007
      • 34

Klient w operze, swietnie daje rade z wielkimi wolumenami poczty, nie zmula, praktycznie nie widać spowolnienia przy korzystaniu z opery jako przgladarki WWW. Nie musimy miec dodatkowego programu odpalonego, wiec ma same plusy
      W tej chwili moja poczta zajmuje jakies 5-6GB i opera smiga jakbym nie mial żadnych maili w bazie.
      heat maps, web analytics, ab tests - moje najnowsze dzieło

Komentarz

• janhalb
        Początki nałogu
        • 2008
        • 325

Rozumiem, że mówimy o środowisku Windows? The Bat! - moim zdaniem bezkonkurencyjny pod Win.
        Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Komentarz

• Krzychu
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 3611

Zamieszczone przez molsar
          hej,
          problem dotyczy duzych plikow *.dbx w outlok express, (duzej ilosci wiadomosci - okolo 3 lata)
          - kompaktowanie wiadomosci skrzynek odpada bo wywalil mi prawie caly jeden rok wiadomosci...nie jest to do odzyskania
          - tworzenie nowych folderow w skrzynce odbiorczej na kolejne lata juz praktykowalem...

czy jest jakis po polsku program pocztowy (firm 3-cich)co sobie znakomicie radzi z duza iloscia maili i ma mozliwosc pracy w imap?
          i oczywiscie jest darmowy?
          Gmail - szczególnie że można w google apsach podpiąć go po swoją domenę (przekierować rekordy MX w DNSie).
          Pozdrowienia,
          KZ
          KZ Aviation Photography

Komentarz

• molsar
            Bywalec
            • 2006
            • 216

ale na winde nie wiem czy jest gmail jako stand allone app.
            MX-y wiem - mam tak, ale sprawa dotyczy aplikacji klienta poczty na winde.

Komentarz

• Krzychu
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 3611

Zamieszczone przez molsar
              ale na winde nie wiem czy jest gmail jako stand allone app.
              MX-y wiem - mam tak, ale sprawa dotyczy aplikacji klienta poczty na winde.
              Nie jest, ale właśnie o to chodzi - nie potrzeba wtedy klienta poczty. Masz dostęp do swojej poczty skądkolwiek...
              Pozdrowienia,
              KZ
              KZ Aviation Photography

Komentarz

• molsar
                Bywalec
                • 2006
                • 216

argh, Krzychu...nie chodzi mi o mobilnosc tylko o APLIKACJE.
                czytaj ze zrozumieniem...

Komentarz

• AMMarshall
                  Uzależniony
                  • 2009
                  • 671

Zamieszczone przez janhalb
                  Rozumiem, że mówimy o środowisku Windows? The Bat! - moim zdaniem bezkonkurencyjny pod Win.
                  janhalb, Bezpłatny miał być...

argh, wielkiego wyboru nie ma. Zainstaluj Thunderbirda. Zaimportuje Ci bez problemów pocztę z OE - testowałem to u klienta z kilkoma tys. maili, potrwa to do kilku godzin nawet ale zassie. Polecam!
                  Adam Marczak Marshall
                  Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Komentarz

• molsar
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 216

dzieki,
                    bede testowal thundera, user bedzie musial sie przestawic z OE...
                    i wlacze IMAP zeby potem nie bylo problemu jak cos z lokalna stacja sie stanie
                    szkoda ze nie mozna zaimportowac obecnch wiadomosci do imap - tylko od daty uruchomienia (maile nie pozostawaly na serwerze)

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Kolega chyba fora pomylił. Na jakieś komputerowe forum zapraszam...

Komentarz

Pracuję...