Czy za zabicie kameruna idzie sie do wiezienia?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dilbercik
    Bywalec
    • 2004
    • 135

Czy za zabicie kameruna idzie sie do wiezienia?

takie proste pytanie

do tej pory raczej nie miałem z nimi na slubach wiekszych problemów...

ale w ostatni weekend trafił mi się taki. Że jak teraz przygotowuje fotki to siedzę i płacze.

a) przed Państwem Młodym postawił 2 halogeny budowlane z totalnie żółtym światłem na
    jednym i biało niebieskim na drugim.

b) cienie tak ostre że można ciąć - na niektórych zdjęciach zastanawiam się czy może zapomniałem i miałem na korpusach lampy...

c) na kamerze dodatkowy halogen powodował że zastanawiałem się jak zrobić HDR na żywych ludziach. Jako że pan kamerun "artysta" to krecił 1,5-2m od młodych czasem 50cm. wiec twarze wypalone reszta ciemność

kościół sam w sobie jest cieżki kolorystycznie (oswietleniowo) cześć świateł to halogeny część energooszczedne żarówki w niebieskich cześć w żółtych kloszach do tego witraże w odcieniach niebieskiego i czerwonego. jakoś tam zazwyczaj sobie radzę ale to co rozświetlił kamerun... mimo miejsca gdzie sie znajdowałem miałem ochotę dokonać czynów grzesznych.

jak gdzieś znajdę to mam na fotce kameruna... czarne bojówko-dziinsy ( z kilkoma plamami) czarna koszula sportowa ni to cienka bluza dresowa ni grubsza podkoszulka do tego szelki.( powodowały ze spodnie wysoooko nad pasem i sporo nad butami)

czy za zabicie kameruna dają rozgrzeszenie ??

pozdrawiam.
    Canon 55D, kilka tamronow, kilka canonow, troche stalek, troche zoomow, dwie zarowki i 0 umiejetnosci fotograficznych (RP,R7,R8,R5/Sigma RF 18-50, EF A 28,35,135/Canon RF 16,24,35,50,85,100L Macro, 70-200F4L, 100-500L) 24-105f4L, 24-105f2.8L
  • sbogdan1
    Początki nałogu
    • 2007
    • 359

No to nie zazdroszczę sesji , niestety rozgrzeszenia nie dostaniesz
    A tak na marginesie dziwi mnie fakt jak kameruny kamerunują 1,5m od młodych i stoją jak kołki w jednym miejscu .
    Przecież mają jakieś zoomowanie i z powodzeniem można stanąć w większej odległości coby nie wyglądało nachalnie .No ale cóż życie...
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4 , 70-200/4 , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Komentarz

• Chris_11
      Uzależniony
      • 2006
      • 572

Kamerun też człowiek, więc jest duże prawdopodobieństwo pójścia do paki.

Ale chętnie zobaczyłbym te "efekty specjalne"...
      Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Komentarz

• Dilbercik
        Bywalec
        • 2004
        • 135

aa jeszcze pan kamerun zdziwił się ze przed uroczystością chce porozmawiać z księdzem jako gospodarzem na temat robienia zdjęć pokazać glejta że wiem jak się zachować. Żeby był spokojniejszy że mu nikt nie będzie numerów na ołtarzu robić
        pan kamerun sie przyznał ze glejt to co prawda ma ale robiony na wzór i woli pokazywać w ostateczności. Już wtedy powinno zapalić mi się ostrzegawcze światełko.

ale w sumie co. powiedzieć młodym ze nie robię zdjęć czy księdzu ze kamerun to ...

ehh sory za moje wynurzenia ale kościelnymi fotkami troszke podłamany w sumie ilością pracy co mnie czeka teraz żeby to jakoś wyglądało.
        Canon 55D, kilka tamronow, kilka canonow, troche stalek, troche zoomow, dwie zarowki i 0 umiejetnosci fotograficznych (RP,R7,R8,R5/Sigma RF 18-50, EF A 28,35,135/Canon RF 16,24,35,50,85,100L Macro, 70-200F4L, 100-500L) 24-105f4L, 24-105f2.8L

Komentarz

• Chris_11
          Uzależniony
          • 2006
          • 572

Teraz to już nie ma co gdybać, pozostaje pogratulować Młodym wyboru kamerzysty i powiedzieć, jak sytuacja wygląda...
          Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Komentarz

• Dilbercik
            Bywalec
            • 2004
            • 135

Zamieszczone przez sbogdan1
            No to nie zazdroszczę sesji , niestety rozgrzeszenia nie dostaniesz
            A tak na marginesie dziwi mnie fakt jak kameruny kamerunują 1,5m od młodych i stoją jak kołki w jednym miejscu .
            Przecież mają jakieś zoomowanie i z powodzeniem można stanąć w większej odległości coby nie wyglądało nachalnie .No ale cóż życie...

stojąc blisko kucasz, dajesz kamerę nad głowę, w lewo prawo i masz "efekty" stojąc daleko z zumem nie zrobisz czegoś tak "artystycznego"

Komentarz

• Mellan
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1851

Wal foty do bw i pokaż młodym jedną z kolorowym bigosem dlaczego są w bw.
              Kamerunem w kadrze nie przejmuj się - w końcu to wybór młodych że go chcieli.
              Nie zabijaj artysty, oszczędź sobie kłopotów i daj mu radość uszczęśliwienia innych par.
              C-F-K - forever

Komentarz

• molsar
                Bywalec
                • 2006
                • 216

kopsnj foty tego kameruna

Komentarz

• canis_lupus
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 1252

Zamieszczone przez Mellan
                  Nie zabijaj artysty, oszczędź sobie kłopotów i daj mu radość uszczęśliwienia innych par.
                  Kogo? Artysty?!
                  "I love You Cię" Różyczko...
                  Galeria ,
                  Druga galeria,

Komentarz

• dziobolek
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2634

Zamieszczone przez canis_lupus
                    Kogo? Artysty?!
                    Ano Artysty - tylko Artysta może odwalić taką "sztukę" - bo przecież Pro go nie nazwiesz

Pozdrówka!
                    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
                    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
                    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Komentarz

• Viracocha
                      Uzależniony
                      • 2004
                      • 853

Ja bym cię uniewinnił.

Komentarz

• MC_
                        Pełne uzależnienie
                        • 2009
                        • 3444

Zależy jak to potraktować. Jeśli sąd uzna, że kamerun też człowiek to tak.
                        Z kolei z ustawy o ochronie zwierząt bardzo sporadycznie orzekane są kary pozbawienia wolności bez warunkowego zawieszenia jej wykonania.

Komentarz

• jacab1
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 177

Bywają odwrotne sytuacje.... że fotograf(owie) zachowują się nagannie.
                          W sobotę byłem jako gość ... w kościele miałem graty do focenia ale nie próbowałem nawet zrobić jednego kadru.
                          Pan fotograf z asystentką (ubraną jak jakby szła na wojnę) zrobił taki show że szok
                          Pominę fakt, że oboje robili zdjęcia ciemnymi zoomami i walili lampami na przemian to z lewej to z prawej... najlepsze było to, że fotograf czuł się jako głównodowodzący w kościele i np stanął sobie przed PM (podczas mszy) zagadywał ich, robił im zdjecia ... kazał im dać sobie "buzi" itp
                          żenuła!
                          http://fotosyntetycznie.blogspot.com/
                          http://jacekbrozek.blogspot.com/
                          http://bacaj.digart.pl/

Komentarz

• Sergiusz
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 2708

Jest takie przysłowie, że marnej baletnicy to i widownia wadzi ( czy jakoś tak ) a skoro kamerun był pod ręką to najłatwiej na niego zwalić winę. Gorzej jak jego film będzie się podobał a zdjęcia mniej. Co wtedy?
                            Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• Dilbercik
                              Bywalec
                              • 2004
                              • 135

Zamieszczone przez Sergiusz
                              Jest takie przysłowie, że marnej baletnicy to i widownia wadzi ( czy jakoś tak ) a skoro kamerun był pod ręką to najłatwiej na niego zwalić winę. Gorzej jak jego film będzie się podobał a zdjęcia mniej. Co wtedy?
                              wtedy uznam ze jestem cienki bolek i zajmę się sadzeniem marchewki.

bo to będzie znaczyć że jestem za miękki by komuś powiedzieć jak bardzo przeszkadza mi w pracy. nie chcąc psuć młodym ich dnia. a błędnie uznałem że jakoś sobie poradzie w obróbce po fakcie.
                              ot takie życie nie każdy może robić wszystko.
                              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                              albo zainwestuje w szkolenie z asertywności... i dalej bede robić to co lubie
                              Ostatnio edytowany przez Dilbercik; 325. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

Pracuję...