Nowy CPS

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Grzery
    Coś już napisał
    • 2007
    • 58

Nowy CPS

Niestety mają nas w "głębokim poważaniu"

https://cps.canon-europe.com/

"CPS membership has limited availability. If your country of residence is not listed, you unfortunately cannot apply at this time."
    5D III, 7D, C24-105 IS L, C100/2.8 L IS, C50.1.8, C70-300 L IS,, 550 i 580, różne M42. Zawodowo IT - sieci kompuetrowe.
  • micles
    Zablokowany
    • 2006
    • 4359

Było.

Zamieszczone przez http://canon-board.info/showthread.php?t=11932, link w poście #4
    Canon wdraża nową, lepszą usługę Canon Professional Services (CPS), której zadaniem jest wspieranie zawodowych fotografów i operatorów – niestety, nie w Polsce.

Komentarz

• C80
      Uzależniony
      • 2007
      • 855

Odp: Nowy CPS

Odświeżam temat, żeby nie tworzyć nowego. Właśnie z listy CPS spadły nowe obiektywy:
      EF15mm f/2.8 Fish Eye
      EF300mm f/2.8L IS USM
      EF400mm f/2.8L IS USM
      EF500mm f/4.0L IS USM
      EF600mm f/4.0L IS USM

Lada chwila prawdopodobnie spadnie Canon 1D Mark IV i EF 24-70mm f/2.8L USM, które ma już minimalną punktację do programu. Pewnie jest to spowodowane istnieniem następców. Punktacja tutaj: Canon Professional Services - About CPS

Wygląda na to, że 1 stycznia 2018 mogą zabierać członkostwo w programie tym którzy nie mają wymaganej ilości sprzętu:
      "Your membership tier will be recalculated on the 1 January 2018."

Niech mnie poprawi ktoś jeżeli się mylę z tym zabieraniem członkostwa.
      [Strona] [Sportowy fotodziennik]

Komentarz

• tombas
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2194

a czy Wy też macie problemy z zalogowaniem sie na konto? (napisałem do nich w tej sprawie, ale cisza...)
        Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
        (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• xxkomarxx
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1456

Zamieszczone przez tombas
          a czy Wy też macie problemy z zalogowaniem sie na konto? (napisałem do nich w tej sprawie, ale cisza...)
          Ja juz dawno mam problem. Dzwoniłem pytalem, pan obiecał załatwić sprawę i cisza. W sumie nic to członkostwo w naszym kraju nie daje wiec zostawilem ten temat, na pamiatke zostala tylko karta platynium [emoji3]

Komentarz

• krolewicz
            Początki nałogu
            • 2010
            • 254

daje, jak za dlugo naprawiaja sprzet to dostajesz zastepczy, ja nie mialem okazji korzystac, ale dwóch kolegów tak

sprzed przychodzi z niemiec

Komentarz

• jotes25
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 3609

Zamieszczone przez C80
              Odświeżam temat, żeby nie tworzyć nowego. Właśnie z listy CPS spadły nowe obiektywy:
              EF15mm f/2.8 Fish Eye
              EF300mm f/2.8L IS USM
              EF400mm f/2.8L IS USM
              EF500mm f/4.0L IS USM
              EF600mm f/4.0L IS USM
              CPS swoją drogą, a informacja ta oznacza też, że lada moment te obiektywy przestaną być naprawiane przez Canona. Zresztą w sprawie 400mm odpowiednia nota była już bodaj na początku marca. Z moich obserwacji wynika, że w Polsce jakieś 90% amatorsko fotografujących tymi ogniskowymi używa właśnie wersji I. Oczywiście jakaś tam dostępność części będzie na pewno przez kilka lat w serwisach niezależnych, choć na pewno nie wszystkich.
              Ostatnio edytowany przez jotes25; 2590.

Komentarz

• xxkomarxx
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 1456

Zamieszczone przez krolewicz
                daje, jak za dlugo naprawiaja sprzet to dostajesz zastepczy, ja nie mialem okazji korzystac, ale dwóch kolegów tak

sprzed przychodzi z niemiec
                Tia.
                W niemczech tak tu jest status max silwer i nie zawsze

Komentarz

Pracuję...