AG|WPJA - warto?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Parteq
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1159

AG|WPJA - warto?

Przeglam co jakis czas konkursy na agwpja, a wlasciwie ich wyniki. Czasem zadziwiaja mnie prace ktore pojawily sie w zwycieskiej 20stce. No ale o gustach sie nie dyskutuje.

Z drugiej strony Ci z lepszych w PL na swoich stronach chwala sie przynaleznoscia.
    Sa jednak rowniez i takie kwiatki jak znalazlem tu na forum:
    http://canon-board.info/showpost.php...postcount=4042
    Choc nie wiem w sumie czy to nie byl jakis zart.

Czy ma ktos doswiadczenie z powyzszym "zgromadzeniem"?
    Oplata roczna $250, ale jak to sie przeklada na ewentualnych klientow? Lub chocby zapytania od nich? Wiem ze to trudne pytanie - bo to zalezne od prezentowanego poziomu, ale w sensie reklamy - warto? Ktos moze zdecydowani polecic lub odradzic? Jakas alternatywa dla powyzszego serwisu?

Portrety | Slubne | Facebook | Warsztaty
  • wertykal100
    Dopiero zaczyna
    • 2009
    • 22

Kiedyś było to dobra organizacja zrzeszająca kozaków. Teraz - żenada, aż szkoda nerwów, czego przykładem to zdjęcie które zaprezentowałaś. Na Twoim miejscu dałbym sobie spokój. Z tego co wiem to przyjmują wszystkich, wiesz -> $$$
    PozdRAWiam

Komentarz

• pank
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1502

Jak zobaczyłem niektóre nagrodzone prace w ostatnich konkursach to się za głowę złapałem. Należę, ale tylko w celach reklamowych. Chcę przez rok sprawdzić czy to coś daje.
      Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• 7osiem
        Coś już napisał
        • 2008
        • 66

sam sie nad tym zastanawialem.. czy ten lepik dziala na razie odpuscilem ale kto wie moze za jakis czas dla "splendoru" posiadania znaczka na stronie/ blogu bo konkursy nie bardzo mnie bawia
        www.s78.eu

Komentarz

• michal_sokolowski
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1159

no dobrze, a jak się ma kwestia z "forum profesjonalnych fotografów ślubnych" w tym kontekście ? czy tam warto ?
          moja fotografia ślubna oraz dziecięca i kobiet na CB - zapraszam!

Komentarz

• pank
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 1502

Tam żeby się dostać nie wystarczy zapłacić.
            Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• canonfun
              Coś już napisał
              • 2008
              • 66

mam odczucia, że raczej nie warto ponieważ to co reprezentuje i zrzesza dziś AG|WPJA to nie to samo AG|WPJA ktore było jeszcze 3,4,5 lat temu. Natomiast jeśli miałoby to przełożenie na zlecenia - lepsze $$ to czemu nie. Pytanie tylko czy warto zaryzykować 1500zł? aby to sprawdzić
              Facebook

Fotograf

Komentarz

• mtata
                Bywalec
                • 2006
                • 115

Potwierdzam odczucia przedmówców - AGWPJA mocno się zmieniło przez ostatnie 2-3 lata na swoją niekorzyść i wyraźnie z jakości przesunęła się w kierunku zarabiania pieniędzy.
                Jestem tam od kilku miesięcy raczej w celach reklamowych niż prestiżowych. Na razie podpisałem jedną umowę więc tzw. zwrot z inwestycji jeszcze nie nastąpił
                Igor

www.siemien.com

Komentarz

• michal_sokolowski
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1159

Zamieszczone przez mtata
                  Potwierdzam odczucia przedmówców - AGWPJA mocno się zmieniło przez ostatnie 2-3 lata na swoją niekorzyść i wyraźnie z jakości przesunęła się w kierunku zarabiania pieniędzy.
                  Jestem tam od kilku miesięcy raczej w celach reklamowych niż prestiżowych. Na razie podpisałem jedną umowę więc tzw. zwrot z inwestycji jeszcze nie nastąpił
                  ale podpisałeś tę umowę dzięki tam członkostwu ?
                  !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                  jeżeli członkostwo tam mało daje realnych zleceń to chyba lepiej wydać te 1500 zł na pozycjonowanie swojej strony....
                  Ostatnio edytowany przez michal_sokolowski; 3388. Powód: Automerged Doublepost
                  moja fotografia ślubna oraz dziecięca i kobiet na CB - zapraszam!

Komentarz

• MM-architekci
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2227

pol roku temu miałem ten sam dylemat i olałem sprawę , w zasadzie biorą każdego kto zapłaci

250$ od łebka x 1000 osób z całego globu lekko licząc , a pewnie więcej , daje 800.000 zł rocznego przychodu , nieźle co , plus kasa za to że foty na konkurs się zgłasza

o ile nie interesuje cie target zagraniczny ( chociaż sama przynależność i tak nie wiele da ) , to jedynie przy nadmiarze kasy można się pokusić o znaczek

warto moim zdanie starać się do FPFŚ
                    no comment...

Komentarz

• Parteq
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 1159

Zamieszczone przez MM-architekci
                      [...]
                      warto moim zdanie starać się do FPFŚ
                      A dlaczego? Ze wzgledu na lokalny rynek czy tez faktycznie i bardzo wymiernie czlonkowstwo przeklada sie na ilosc zainteresowanych?

Komentarz

• obywatelgc
                        Dopiero zaczyna
                        • 2007
                        • 48

Witam
                        jeżeli zdjęcia same się nie bronią
                        to bycie członkiem różnych grup, organizacji i stowarzyszeń nic nie daje
                        ale pewnie fajnie móc chwalić się przynależnością ,
                        mnie takie coś nie bawi, ale ja dziwny człowiek jestem
                        Pozdrawiam

Komentarz

• pank
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 1502

To się nazywa marketing.

Komentarz

• Parteq
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 1159

Zamieszczone przez obywatelgc
                            Witam
                            jeżeli zdjęcia same się nie bronią
                            to bycie członkiem różnych grup, organizacji i stowarzyszeń nic nie daje
                            ale pewnie fajnie móc chwalić się przynależnością ,
                            mnie takie coś nie bawi, ale ja dziwny człowiek jestem
                            Pozdrawiam
                            Do szuflady tez mozna robic i tam beda sie bronily przed kredkami i gumka

Zeby dotrzec do duzej grupy i pokazac zdjecia trzeba wyjsc z szuflady, bo zeby sie bronily to jeszcze musza miec przed kim. No ale to chyba oczywiste. Jak juz chce sie tym zarabiac na zycie, pieluchy, mieszkanie, dom, wakacje to warto wyjsc do klienta.

Wg mnie przynaleznosc do grupy daje duzo, w zaleznosci oczywiscie od grupy.
                            Jak chcesz cos sprzedac to uzyjesz allegro/ebay'a czy wystawisz przed dom do ogrodka z nalepka "sprzedam"

Masz racje jednak ze jesli zdjecia same sie nie bronia to tylko ze strata dla grupy.

I tu nie chodzi o zabawe, tylko tak jak napisal pank - marketing.
                            Czas spac,
                            Pozdrawiam,

Komentarz

• Adso
                              Początki nałogu
                              • 2007
                              • 310

Zaraz zaraz... przecież:
                              "Członkami WPJA mogą zostać fotografowie, którzy reprezentują dokumentalne podejście i pracują w oparciu o wyjątkową artystyczną wizję dotyczącą fotografowania uroczystości ślubnych."
                              takie są kryteria i jeśli ktoś pisze, że wystarczy zapłacić to jest to potwarz i ... młyn na wodę odwetowców z Bonn. No
                              galeria: http://adso.digart.pl/digarty/

Komentarz

Pracuję...