Opakowanie do wysyłki zdjęć

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Krzychu
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 3611

Opakowanie do wysyłki zdjęć

Mam do wysłania kilka sztuk dużych (40x60 cm) odbitek podklejonych na piance - ktoś ma pomysł gdzie można kupić jakieś sensowne opakowanie kartonowe w którym można by to wysłać ? Np. coś takiego w czym duże odbitki oddaje Profilab...
    Odbitki to prezent, nie chcę wysyłać w kartonie po makaronie (zrymowało się ;-) )
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography
  • overseer
    Coś już napisał
    • 2010
    • 97

troche weny tworczej ja bym to wyslal firma kurierska z zastrzezeniem o "delikatnej zawartosci".
    Opakoawanie - docieta tektura, twarda z dwoch stron oraz dociety rowniez na wymiar cienki lekki styropian.
    Pracowalem kilka lat w fotolabie na duzych odbitkach wiec wiem jak wysylac pozdrawiam
    Canon 40D+grip, Canon 24-70 f/2.8 , Canon 70-200 f/2.8 IS, Canon 100mm f/2,8 IS Macro, Falcon 8mm Fish-eye, Canon 580EXII, Manfrotto 055XPROB + głowica 488RC2 + Tamrac Expedition 6

Komentarz

• Parteq
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1159

Myslales o sklejce w odpowiednych rozmiarach? Zrobilbym nalesnika i obwiazal/okleil na maksa. Skoro na piance to chyba najlepsze rozwiazanie. Zwyczejne zdjecia poslalbym tuba.

No ale to zalezy jeszcze czym posylasz.

Portrety | Slubne | Facebook | Warsztaty

Komentarz

• schabu
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1352

sklejka z dwóch stron i "kołki rozporowe" pomiędzy, aby przy zgnieceniu przesyłki sklejki nie zmiażdżyły zdjęcia.
        Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• rekin
          Zablokowany
          • 2009
          • 253

Zamieszczone przez Krzychu
          Mam do wysłania kilka sztuk dużych (40x60 cm) odbitek podklejonych na piance - ktoś ma pomysł gdzie można kupić jakieś sensowne opakowanie kartonowe w którym można by to wysłać ? Np. coś takiego w czym duże odbitki oddaje Profilab...
          Odbitki to prezent, nie chcę wysyłać w kartonie po makaronie (zrymowało się ;-) )
          Drugim razem zamów fotki w internetowym labie a adres wskaż do znajomych- i po problemie

Komentarz

• Krzychu
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 3611

Zamieszczone przez rekin
            Drugim razem zamów fotki w internetowym labie a adres wskaż do znajomych- i po problemie
            Dzięki, ale pewne rzeczy wolę robić sam (jak na przykład podklejenie) i naocznie sprawdzić jak zostały zrobione odbitki....
            Pozdrowienia,
            KZ
            KZ Aviation Photography

Komentarz

• Tomasz1972
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 3042

Poszukaj w http://www.gama-pack.pl/

Komentarz

• Kronos
                Bywalec
                • 2008
                • 237

Zawsze brałem kartony z pobliskiego sklepu, oni to wyrzucają a przy odrobinie szczęścia możesz dobrać rozmiar. Mają również styropian (taki w kulkach) albo folie bąbelkową, a na opakowaniu pisałem "Szkło" - jakoś dochodziło a były to zdjęcia w szklanej antyramie.

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Mam do wysłania kilka sztuk dużych (40x60 cm) odbitek podklejonych na piance - ktoś ma pomysł gdzie można kupić jakieś sensowne opakowanie kartonowe w którym można by to wysłać ?
                  A może "tuba rysunkowa" ? Allegro, google.

Komentarz

• Krzychu
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 3611

Zamieszczone przez Vitez
                    A może "tuba rysunkowa" ? Allegro, google.
                    Podklejone na piance więc nie da się zwinąć. Dzięki wszystkim, posklejałem karton z kawałków, owinąłem w taką piankę co się pod panele kładzie i w poniedziałek jadą do adresata.
                    Pozdrowienia,
                    KZ
                    KZ Aviation Photography

Komentarz

• KMV10
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 2320

Podklejone na piance więc nie da się zwinąć. Dzięki wszystkim, posklejałem karton z kawałków, owinąłem w taką piankę co się pod panele kładzie i w poniedziałek jadą do adresata.
                      Wiem, że post factum, ale...
                      Przyszło mi do głowy, że czasami widuję studentów ASP i architektury z teczkami przewieszonymi przez ramię, w zasadzie o dowolnym formacie, nawet A0. Sądzę, że np. na Mazowieckiej coś takiego w sklepie dla artystów byś bez problemów mógł dostać.

Komentarz

• piday
                        Coś już napisał
                        • 2008
                        • 94

Takie teczki nie są bardzo sztywne, w każdym razie nie dużo bardziej niż porządne kartony. Do noszenia "ręczego" są dobre, ale dla naszej poczty mogą być za słabe, chyba żeby zastosować pomysły tekturowo-sklejkowo-styropianowe z wcześniejszych wiadomości.

Komentarz

• gervee
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 371

Może dwa arkusze płyty HDF dociętej na wymiar (jakieś Castoramy, Obi, Leroy Merlin) większy o kilka cm od oryginałów i zrobiona z tego kanapka? Zaletą cena rzędu kilkunastu zł za m2 z docięciem. Po obwodzie przykleić pasek ze styropianu tak, żeby zrobić miejsce na włożenie przesyłki.
                          ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

Zamieszczone przez piday
                            Takie teczki nie są bardzo sztywne, w każdym razie nie dużo bardziej niż porządne kartony. Do noszenia "ręczego" są dobre, ale dla naszej poczty mogą być za słabe, chyba żeby zastosować pomysły tekturowo-sklejkowo-styropianowe z wcześniejszych wiadomości.
                            A dodatkowo sporo droższe od zwykłych, posklejanych kartonów.

Komentarz

• pe.en.de
                              Początki nałogu
                              • 2009
                              • 321

3 lub 4 mm pcv spienione. Cena 1m kw. ok 25zł. Jedna przekładka do koperty wystarczy. Ugnie się, ale nie złamie.
                              Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.

Komentarz

Pracuję...