Czego to ludzie nie zgotują swoim pupilom.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • oxydum
    Bywalec
    • 2009
    • 230

Czego to ludzie nie zgotują swoim pupilom.

W Nowym Jorku powstało profesjonalne studio fotograficzne przeznaczone tylko dla czworonogów. Wizyta kosztuje niemało, ale ponieważ za całość płaci pan, psiaki chętnie biorą udział w sesjach.

Taka zawodowa psia sesja to oferta dla bogatych. Za zdjęcia zrobione przez fotograf Amandę Jones muszą zapłacić aż 1,5 tysiąca dolarów.

http://www.tvn24.pl/-1,1642654,0,1,f...wiadomosc.html

EOS 5, 500N, 400D, 50D
  • MacGyver
    Cenzor
    • 2006
    • 7043

Zamieszczone przez oxydum
    Za zdjęcia zrobione przez fotograf Amandę Jones muszą zapłacić aż 1,5 tysiąca dolarów.
    Ja wiem czy to takie aż ? Biorąc pod uwagę tamtejsze realia 1,5 k$ to nie jest chyba wygórowana cena za sesję. A że modelem jest zwierzak, cóż, klient wybiera, roboty nie będzie mniej niż przy fotografowaniu człowieka (no, może trochę mniej szopowania anatomicznych niedoskonałości ;-) )
    Nie zmienia to faktu że pomysł mi się średnio podoba, wolę spontaniczne zdjęcia psów i kotów w ich "naturalnym" otoczeniu.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• bebesky
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1231

"Czego to ludzie nie zgotują swoim pupilom."

a niby co zgotowali???
      bo zabrzmiało to jakby co najmniej przybijali te zwierzaki do ściany gwoździami lub okręcali drutem kolczastym.

Zdjęcia jak zdjęcia - mnie się niektóre podobają - inne nie.

MacGyver - tam też są zdjęcia w naturalnym otoczeniu (chyba że ta plaża/brzeg rzeki to fotomontaż - nie dociekałem)

Komentarz

• MacGyver
        Cenzor
        • 2006
        • 7043

Zamieszczone przez bebesky
        MacGyver - tam też są zdjęcia w naturalnym otoczeniu (chyba że ta plaża/brzeg rzeki to fotomontaż - nie dociekałem)
        No fakt, tu mnie masz, rzuciłem okiem tylko na kilka pierwszych, studyjnych. Niemniej te plenrowe wychodzą pani Amandzie zdecydowanie gorzej :-)

Komentarz

• molsar
          Bywalec
          • 2006
          • 216

nic nadzwyczajnego za kupe szmalu

Komentarz

• MacGyver
            Cenzor
            • 2006
            • 7043

Zamieszczone przez molsar
            nic nadzwyczajnego za kupe szmalu
            Biorąc pod uwagę pozostałe foty z portfolio na stronie istnieje prawdopodobieństwo że pani fotograf miała problemy ze znalezieniem chętnych na sesje za kilka k$, więc uderzyła w niszę :-D

Komentarz

• overseer
              Coś już napisał
              • 2010
              • 97

Skoro i na tym można zarobić trochę $$$ to wydaje się że to dobry pomysł
              W Irlandii ludzie płacą kupę eurasów za kilka zdjęć swoich pociech (mam na myśli zwierzaki i dzieciaki) i to nie piszę o "profesjonalnej sesji zdjęciowej" w studio tylko plener. Jednym słowem naiwność ludzka i chęć wydania kasiory nie zna granic.
              Jest jeszcze jeden ogólny problem, a mianowicie ludzie się nie znają na fotografii i oczywiście na wartości usług. Rozwijając problem, ludzie będą za wszystko słono płacić a jak towar się sprzedaję to czemu z tego nie skorzystać... Pozdro!
              Canon 40D+grip, Canon 24-70 f/2.8 , Canon 70-200 f/2.8 IS, Canon 100mm f/2,8 IS Macro, Falcon 8mm Fish-eye, Canon 580EXII, Manfrotto 055XPROB + głowica 488RC2 + Tamrac Expedition 6

Komentarz

• oxydum
                Bywalec
                • 2009
                • 230

Zamieszczone przez bebesky
                "Czego to ludzie nie zgotują swoim pupilom."

a niby co zgotowali???
                bo zabrzmiało to jakby co najmniej przybijali te zwierzaki do ściany gwoździami lub okręcali drutem kolczastym.
                Synonimy słowa zgotować

urządzić
                wyprawić
                zaaranżować
                zorganizować

Dlaczego zaraz takie martyrologiczne skojarzenia??
                EOS 5, 500N, 400D, 50D

Komentarz

• overseer
                  Coś już napisał
                  • 2010
                  • 97

Panowie... nie czepiajmy się szczegółów, każdy wie o co chodzi
                  Canon 40D+grip, Canon 24-70 f/2.8 , Canon 70-200 f/2.8 IS, Canon 100mm f/2,8 IS Macro, Falcon 8mm Fish-eye, Canon 580EXII, Manfrotto 055XPROB + głowica 488RC2 + Tamrac Expedition 6

Komentarz

• bebesky
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1231

Zamieszczone przez oxydum
                    Synonimy słowa zgotować
                    urządzić
                    wyprawić
                    zaaranżować
                    zorganizować
                    Dlaczego zaraz takie martyrologiczne skojarzenia??
                    to powiedz komukolwiek że
                    zgotowałeś dziecku przyjęcie urodzinowe

Komentarz

• overseer
                      Coś już napisał
                      • 2010
                      • 97

"oxydum" mógł użyć innego sformułowania słowa "zgotowali" ale czy ta dyskusja na ten temat nie jest trochę wyolbrzymiona?
                      Wiadomo że kojarzy się to słowo trochę "nieludzko" ale bez przesady. "oxydum" dał link do tego o czym chciał zagadać na forum i dyskusja powinna ciągnąć się w innym kierunku.
                      Moim zdaniem "zgotowali" miało cel na przedstawienie lekkomyślności ludzkiej a nic złego jeżeli chodzi o te zwierzaki.

Komentarz

• janhalb
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 325

Kolejność w tym portfolio jednak rozwala:
                        Psy / Koty / Dzieci... :-)
                        Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Komentarz

Pracuję...