Czy to pierwszy zwiastun, że znikną kółka bądź kółko nastawcze z korpusu?
Dotykowy monitor w lustrzance Canon?
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Jeśli już, to coś takiego mogłoby być jako opcja do wyboru. Myślę, że raczej do zastosowania w modelach xxxd, xxxxd, tak jak odchylany ekranik.C-F-K - forever -
Ja to sobie patrzę na tendencje w elektronice do znikających urządzeń mechanicznych tak jak na przykład lustro w lustrzance:grin:. Przyciski i kółka trzeba uszczelniać a to drogo wychodzi. Łatwiej uszczelnić jeden monitor...Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.Komentarz
-
ekrany dotykowe sie pewnie pojawia dosc szybko ale najpierw w kompaktach,
inna sprawa ze nie da sie obslugiwac aparatu przez ekran dotykowy, szczegolnie bez odrywania oka od wizjera, bardziej pomocne to bedzie w przegladaniu zdjecKomentarz
-
I łatwiej go też zarysować. Oczywiście wychodzimy z założenia, że skoro nie będzie przycisków, to zastąpi je ekran, więc będzie on relatywnie większy. Mi tenże służy co najwyżej do wstępnej oceny kadru i histogramu, panorama mi specjalnie do szczęścia nie jest potrzebna..;-)
Zdecydowanie tak.. jak tylko czytam, żę czas naświetlania i przysłonę będzie się zmieniać przesuwając palcem po ekranie, to mi się przypomina przesuwanie w ten sposób książki telefonicznej w mojej komórce i w zasadzie obsługiwanie interfejsu (czegokolwiek) dotykowo, to jeden z gorszych wynalazków z którym się ostatnio spotkałem..:neutral: ja tego w każdym razie nie widzę.
PozdrawiamKomentarz
-
-
Komentarz
-
Komentarz
-
W kompaktach chyba już coś takiego śmiga ale w lustrzance?? Już widzę jak nosem zmieniam sobie ustawienia. Był jakiś model Minolty, który miał dotykowy spust migawki, kończyło się to masą przypadkowych zdjęć. Teraz będziemy sobie odmrazac palce aby trafić w ciekłokrystaliczny kwadracik.EOS 5, 500N, 400D, 50DKomentarz
-
Przeczytajcie uważnie tekst z linka. Przesuwając po monitorze palec w poziomie zmieniasz przysłonę a w pionie czasy. Nic nie stoi o rysikach. Aby nie było przypadkowych właczeń też coś tam jest napisane o rozpoznawaniu oka.Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.Komentarz
-
ja znów posłużę sie przykładem wykrywaczy metali-od dawna mają dotykowe ekrany-do zmiany parametrów-i uwierzcie-tego sprzetu nie uzywa się w szpitalach
Komentarz
-
Fakt jeśli mamy to samo na myśli to wykrywacz pracuje w równie trudnych warunkach co sprzęt fotoreportera.Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.Komentarz
-
-
Tylko jak to będzie się funkcjonalnie sprawdzać u reportera, który niejednokrotnie zmienia parametry pokrętłami nie zdejmując oka z wizjera ?Komentarz
-
to ja Ci powiem jeszcze-że jak pod palec wpadnie Ci ziarenko piasku-mazając góra-dół,lub na boki-fajnie będzie wyglądał ten ekran-przypuszczam że tak jak ekranik w moim PDA-czyli jakoś tak bardzo nieciekawie do oglądania zdjęćKomentarz
Komentarz