Moje marne osiągnięcia

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sergiusz
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2708

Od jakiegoś czasu chodził mi po głowie temat moja największa fotograficzna porażka. Ale do porażki nikt nie chce się przyznać o czym przekonałem się w wyniku testu http://forum.olympusclub.pl/showpost...44&postcount=1 Więc już trochę bardziej na poważnie zapytałem o osiągnięcia w tym wątku i zacząłem od siebie. ( i nie powiem dałem się sprowokować) Pokazałem tytuł znany wszystkim bez względu na opinię o nim i moje zdjęcie na okładce. Tych zdjęć zrobiłem wtedy dwadzieścia z okładem a fotoedytor wybrał to, które wybrał. Ani nie miałem na to wpływu ani nie wiedziałem, że ukaże się na okładce całego wydania bo początkowo miała to być okładka w dodatku warszawskim a i to nie było pewne. Ale to jest mało istotne i fajnie, że pojawiły się kolejne osiągnięcia.

Dinderi- powiedz szczerze miałeś trochę radochy jak zobaczyłeś swoje zdjęcie na okładce?

Krzychu- robię zdjęcia jakie robię i możesz prześledzić je w wątkach warsztatowych. Przez warsztaty przewinęło się już sporo osób i możesz przez PW uczestnika lub w wątku spytać się o opinię na ich temat bo nie mnie je oceniać. Jak masz obawy to wyślij mi na PW telefon do siebie to złożę odpowiednią propozycję.

Urodziłem się ze trzy tygodnie po kryzysie kubańskim w początkowym okresie blokady Kuby...
    Ostatnio edytowany przez Sergiusz; 14465.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• Ernest_DLRS
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1216

Zamieszczone przez allxages
      Niby tak, ale z drugiej strony jak nie znasz wszystkich niuansów technicznych itd to nie jestes w stanie powiedzieć który z dwóch gitarzystów gra lepiej ;-)
      Nie wiem jak inni, ja mam coś takiego że podświadomie potrafię wybrać to lepsze. Ale to już ostry OT leci :P
      FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
      APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Komentarz

• Sergiusz
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2708

Lepszy będzie ten gorszy bo będzie się wyróżniał brakiem warsztatu co większość uzna za przejaw sztuki. Wirtuoza rozpoznają tylko koneserzy. Ale ci są nieliczni. :grin:

Komentarz

• C80
          Uzależniony
          • 2007
          • 855

Czytając wypowiedzi odnoszę wrażenie, że autor tematu zamieszczenie zdjęcia w gazecie pokroju Fucktu uważa za jakieś wielkie osiągnięcie, a inni to cieniaki bo nic nie osiągnęli (czytaj nie opublikowali). "Jestem wielki, mam osiągnięcia bo moje zdjęcie jest w Fuckt, a teraz wy pokażcie czy mi podskoczycie".

Odnioszę wrażenie, że temat po prostu powstał by się pochwalić. Rzekome wątpliwości innych userów odnośnie braku "osiągnięć" to tylko pretekst by się pochwalić publikacją w gazecie "o nakładzie pół miliona egzemplarzy".

Ktoś kto puścił do gazety sporo zdjęć się tym nie podnieca. Tylko newbie onanizuje się nad gazetą z własnym zdjęciem.

PS. A publikacje w gazecie nie są wyznacznikiem tego jakim jesteś fotografem. Bo tak jak napisano wyżej fotoreporterka a pstrykanie bab/badyli/robali/cegieł to różne dziedziny wymagające różnych umiejętności. Do Fucktu mogło równie dobrze pójśc zdjęcie jakiegoś ziutka z kompaktem typu megazoom który mógł stać koło ciebie.
          [Strona] [Sportowy fotodziennik]

Komentarz

• dinderi
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 3028

Zamieszczone przez Sergiusz
            Dinderi- powiedz szczerze miałeś trochę radochy jak zobaczyłeś swoje zdjęcie na okładce?
            Oczywiście, każdy miałby radochę. Nie tutaj widzę dysonans.
            Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
            09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• bebesky
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1231

wojkijA jak byś wiedział z kim wódkę piłem to byś się lekko zdziwił.
              A ja się popłakałem ze śmiechu

Wybacz Sergiuszu ale tego to się nawet skomentować nie da

Komentarz

• myslidar
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 1010

Z tymi Panami co ich tam na zdjęciach dopadli i stąd te fotki
                Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
                Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Komentarz

• mandarynka
                  Zablokowany
                  • 2009
                  • 35

Ja pokazałem moje osiągnięcie w pierwszym poście.
                  Od oceny tego, czy są to rzeczywiście osiągnięcia, to akurat są inni. A inni akurat są niekoniecznie tego zdania. To co ty o sobie sądzisz, mało kogo obchodzi. Chyba, że w kategoriach żartu, z którego można się dla rozluźnienia pośmiać.

Pomyliłeś kolego istotę rzeczy. To, czym się tak chlubisz, to są pospolite pstryki, które Super Express czy inny szmatławiec bez mrugnięcia powieką zamieniłby na inne, nawet pstryknięte komórką, jeśli pokazywałyby więcej albo bardziej drastycznie.

Co to za osiągnięcie zrobić zdjęcie lepsze niż stojący obok w tłumie koleś z komórką w ręku? Wytłumacz mi proszę

Jest takie powiedzenie - krowa która dużo ryczy, mało mleka daje. Zastanawiam się... czemu czytając twoje wypowiedzi właśnie to powiedzenie przyszło mi na myśl? Hmmmm

Komentarz

• Wats0n
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 996

Piękny wątek. Ostatecznie przekonał mnie do uzupełnienia listy ignorowanych.
                    Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• sebcio80
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 2655

to ja przedstawie moje osiagniecia, kolejnosc nieprzypadkowa

1. setki moich zdjec w profilach ludzi na naszej klasie
                      2. na meczach siatkarek reprezentacji Polski, kilka tysiecy facetow "poci" sie ogladajac zdjecia złotek na mojej stronie
                      3. kilkaset komputerow w Polsce ma tapety z moich zdjec 8)
                      4. mam fajny sprzet (fotograficzny tez ) a przeciez to juz czyni ze mnie super fotografa
                      5. dziesiątki publikacji w Słowie Sportowym
                      6. kilka publikacji z Gazecie Wrocławskiej
                      7. dziesiatki publikacji w Fakcie
                      8. setki publikacji w Tygodniku Żużlowym
                      9. plakaty, kalendarze, itp
                      10. wystawa zdjec na ul. Świdnickiej we Wrocławiu

wybaczcie, że nie przedstawie skanow... ale to bylo by żałosne...

jesli chodzi o słowo osiągniecia to mylisz dość mocno pojęcia, Twoje osiagniecie z fotografią wlasciwie nie ma nic wspolnego, takie fotki moglby zrobic kazdy dysponujacy przyzwoitym sprzetem, KAZDY,
                      Moje wątki na forum: sport | fashion
                      | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• micles
                        Zablokowany
                        • 2006
                        • 4359

Zamieszczone przez wojkij
                        A śmiesz równać z błotem chłopaka który w wieku lat 17 robił już kampanie dla wielkich koncernów medialnych, wypracował sobie rozpoznawalny styl a za jego jedną płytę dvd ludzie płacą 300$. Zdjęciami też Cię wyprzeda o lata świetlne..
                        Dajcie linka, bo nie wiem o co chodzi, a wydaje się być ciekawe

Moje :

Fotograficzne :
                        1. 1,5 roku zdjęć w infobydgoszcz.pl (100 fotoreportaży)
                        2. 6 miesięcy zdjęć w Gazecie Pomorskiej (nie wiem jaki nakład, a nie mam pod ręką żadnej z nich) (około 300 opublikowanych zdjęć w gazecie, pewnie z 15x tyle na portalu pomorska.pl)
                        3. Wygrana w konkursie Flash of life (główna nagroda - sony alfa (chyba 200))
                        4. Zdjęcia do katalogów biura podróży Krystad

Filmowe :
                        1. Pierwsze dwa miejsca w Polsce w konkursie Kid Witness News
                        2. Zakwalifikowanie się do drugiego etapu konkursu Figra (+ 5dniowy wyjazd do Francji sponsorowany przez Urząd Miasta)
                        3. Kilka pierwszych miejsc w konkursach lokalnych (nagrody po około 500zł)
                        4. Kilka zakwalifikowań do drugich etapów konkursów ogólnopolskich.

Więcej sukcesów nie pamiętam, za wszystkie serdecznie dziękuję i obiecuję się dalej rozwijać.

Komentarz

• Sergiusz
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2708

Wiedziałem, że się pojawisz w końcu. Dlaczego nie wpisałeś sobie tych wszystkich osiągnięć w stopkę? Pytam poważnie.

Komentarz

• Kolaj
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 3293

Jeśli traktujemy pojęcie osiągnięcia w kategoriach humorystycznych, to dla mnie jest nim zajęcie drugiego miejsca w tym konkursie

http://canon-board.info/showthread.php?t=22283

Komentarz

• micles
                              Zablokowany
                              • 2006
                              • 4359

Bo i po co? Nie osiągnięcia robią zdjęcia, tylko ja.

Zapomniałbym o najważniejszym : 6-stronicowy wywiad ze mną w czasopiśmie Lustrzanka

A no i wygrane kilka battle'ów na CB
                              Ostatnio edytowany przez micles; 8127.

Komentarz

• Sergiusz
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 2708

A masz stronę www albo bloga?

Komentarz

Pracuję...