Innowacje

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • agromen
    Dopiero zaczyna
    • 2009
    • 26

Innowacje

Poszukuję materiałów do pracy na temat Innowacje w Fotografii lat 80 .Może ktoś na forum może coś polecić . chodzi mi głównie o fotografię europejską . Może coś o historii fotografii ,albo programów graficznych .
    Liczę na waszą pomoc (bo nie będzie zaliczenia )
    www.thecreativ.co.uk
  • agromen
    Dopiero zaczyna
    • 2009
    • 26

i tu też cisza
    www.thecreativ.co.uk

Komentarz

• Kolekcjoner
      Obertroll
      • 2006
      • 18793

Ja Ci chyba wiele nie pomogę ale spróbuj może bardziej doprecyzować temat - co ci jest konkretnie potrzebne - może wtedy ktoś zareaguje .
      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
      Kapitan Wagner

Komentarz

• Sergiusz
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2708

Chyba największą innowacją był EOS czyli elektryczno optyczny system 620 i 650 Pierwsza w tym wynalazku była chyba Minolta 5000 a chodzi o AF, który zmienił obraz fotografii w połowie lat 80.
        Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18793

A czy koledze nie chodzi przypadkiem o innowacje w "Fotografii" jako sztuce a nie o sprzęt. Dlatego min. chciałem żeby rozjaśnił zagadnienie :rolleyes:.
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

• jpl
            Coś już napisał
            • 2006
            • 50

Zakładając że chodzi Ci o historie sprzętu fotograficznego to na optyczne.pl mieli cykl artykułów o historii wszystkich znaczących firm fotograficznych. Było tam dość szczegółowo opisane innowacje poszczególnych firm. Może z tego dało by się coś wydłubać. Można też spróbować w Wikipedii.
            jakub.labenski.pl, Flickr

Komentarz

• Sergiusz
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2708

Zamieszczone przez Kolekcjoner
              A czy koledze nie chodzi przypadkiem o innowacje w "Fotografii" jako sztuce a nie o sprzęt. Dlatego min. chciałem żeby rozjaśnił zagadnienie :rolleyes:.
              Masz rację, chyba o to chodzi.
              Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• agromen
                Dopiero zaczyna
                • 2009
                • 26

Masz rację jeśli chodzi o sprzęt to sprawa jest jasna chodzi mi o sztukę Fotografii artystów i innowacyjne techniki robienia zdjęć oraz ich wpływ na sztukę .np HDR
                www.thecreativ.co.uk

Komentarz

Pracuję...