To jak: Sony czy...CANON?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • hekselman
    Uzależniony
    • 2005
    • 568

To jak: Sony czy...CANON?

Leżę i walczę z chorobą - i telewizję oglądam.
    Reklamy, reklamy - bez przerwy reklamy.
    Jedna nawet przykuła moją uwagę: znana podrózniczka Martyna Wojciechowska prawie mnie namówiła na świetną lustrzankę Sony!
    Prawie...bo albo się mylę albo: w pierwszym kadrze Martyna ma "w łapie" charakterystczną białą rurkę - na mój gust 70-200 bynajmniej nie firmy Sony.
    Mylę się?
    aaa...choroba to wie :-)
  • Merde
    Grzeczny i układny podpis
    • 2008
    • 7756

To zdecydowanie nie jest Canon:
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• Tezet-gdynia
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1283

Jak juz poruszyles ta reklame Moim zdaniem troche na sile proboja wciskac wszystko za wszelka cene. Kto jak kto, ale jesli Martyna mowi ze sony posiada kilka przydatnych funkcji i zaraz podaje: "wygodne graficzne menu" to ja wymiekam ;| No nie wiem w czym to ma pomoc w fotografii Zalatuje tamagochii jak dla mnie A poruszony przez Ciebie problem bede musial obadac bo nie zauwazylem tego
      www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• basala
        Uzależniony
        • 2008
        • 615

Zamieszczone przez Merde
        To zdecydowanie nie jest Canon[...]
        I to też nie:

:-D

Komentarz

• Fumar
          Bywalec
          • 2009
          • 206

Poza kolorem pewnie nie wiele ma podobieństw. Z resztą Sony dla mnie to kupa plastiku (jeśli chodzi o obiektywy i body). W ogole Sony wyglada dla mnie nieciekawie, strasznie sztucznie. A co do białego obiektywu. To wygląda bardziej profesjonalnie, więc ludzie - amatorzy myślą, że to super świetny sprzęt (może i jest, ale wole jednak Canona).

No i do tego jak wczoraj usłyszałem od starszej Pani na zajęciach foto:
          "A widział Pan te reklame z Martyną co lustrzanke reklamuje?"
          "Nie, a co to za lustrzanka?"
          "No lustrzanka jakaś. Mówią coś że "gegagigseli" dużo"

I wystarczy, bo czegoś jest DUŻO ;-)

Komentarz

• ArtMoon
            Bywalec
            • 2007
            • 113

Tezet, sprzet ktory reklamuje Martyna to chyba jakas niska Alfa skierowana do dopiero zaczynajacych lub planujacych zaczac fotografowac dla ktorych polskie, wygodne menu, widoczny na klipie odchylany wyswietlacz i ilosc megapixeli na matrycy to kluczowe paranetry aparatu, taki target... Co do samego Sony, nie palam miloscia do tej firmy ale trzeba przyznac ze na tegorocznych Targach foto w Łodzi jedynie w Sony dzialo sie naprawde duzo i ciekawie, o Canonie przemilcze... Pozdrowka!
            http://www.maxmodels.pl/artmoon.html

Komentarz

• Tezet-gdynia
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 1283

Ale podswiadomie czlowiek mysli: Martyna - wyprawy - sprzet na ciezki teren No i tu wkracza obrazkowe menu Na dodatek - w reku mialem alfe 200. Taka dla poczatkujacego. I wrazenie zrobila na mnie strasznie niemile, plastik o wiele bardziej tandetny niz w canonie najnizszych serii (a tak ludzie narzekaja) a kit'a to projektowal chyba ktos od aerodynamiki - jakis taki prosty, dziwny, bez wyrazu, kawalek rurki
              www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• Thomason2005
                Uzależniony
                • 2005
                • 507

Co do targów łódzkich, to faktycznie Sony się odróżniało za sprawą jeepa i fajnych modelek. Samsung też niczego sobie, no i Sigma...Powiem szczerze, że stoisko Nikona, Canona i Olka jakoś mnie nie zachęciło tam...
                Co do optyki Sony'ego...nie zapomnijcie o tym, że ma też szkiełka z wyższej półki, które optyką niekiedy przewyższają te z Canona. Chodzi tu o Carl-Zeissy. Choć i cena ich jest równie na wysokim poziomie. No i chyba nie mają takiej bogatej oferty. Dla amatora - Sony to dobry wybór. Sam nawet ich polecam, jeśli ktoś się mnie pyta - jaki aparat dla początkującego fotografa, który będzie cykał okazyjne foty - u cioci na imieninach, dzieciaczkom itp.. Wtedy wymieniam również aparaciki z tej stajni.
                Ostatnio edytowany przez Thomason2005; 4001.

Komentarz

• basala
                  Uzależniony
                  • 2008
                  • 615

Zamieszczone przez Thomason2005
                  Co do targów łódzkich, to faktycznie Sony się odróżniało za sprawą jeepa i fajnych modelek. Samsung też niczego sobie, no i Sigma...Powiem szczerze, że stoisko Nikona, Canona i Olka jakoś mnie nie zachęciło tam...
                  No tak... Poza furami i laskami przydałoby się jeszcze piwsko, żeby człowieka zainteresować sprzętem foto.

Komentarz

• enter
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1201

z daleka podobne są ale trudno ich nie rozróżnić nawet z daleka
                    dziwi mnie podpinanie 2,8 70-200 do puszki Entry level - ale w sumie nie powinno, reklama mówi w Sonym też mamy białe szkła / tez możesz mieć białe szkła jak w canonie ......

poniżej 2 porównania fotek z netu

Komentarz

• Krzych
                      Coś już napisał
                      • 2006
                      • 96

Dobrych produktów nie trzeba reklamować.
                      Ernest Hemingway i Irvin Penn:
                      Hemingway: Wspaniałe zdjęcia. Jakiego aparatu używasz?
                      Penn: Wspaniała historia. Jakiej maszyny do pisania używasz?

Komentarz

• sadaman
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 294

He no skoro pojawił się temat Martyny Wojciechowskiej i fantastycznego sprzętu Sony w reklamie to ciekaw jestem czy widzieliście już nazwijmy to Dłuższa wersja reklamy Alfa 350
                        Jak dlamnie ... masakra.
                        A wogóle to jakoś się mi tak wydaje że w dzisiejszym programie to miała zapiętą białą L-kę Canona
                        Ostatnio edytowany przez sadaman; 7756.
                        Pucha i słoki

Komentarz

• h4ry
                          Bywalec
                          • 2009
                          • 155

W reklamie miała a380 a to się trochę różni od a200.

Zamieszczone przez Krzych
                          Dobrych produktów nie trzeba reklamować.
                          No i Canon ma takie podejście, co się przekłada na kiepską dostępność sprzętu z wyższej półki czy jakość obsługi w serwisie. Nie wiem jak Ciebie ale wolałbym jednak podejście takie jak ma Sony :P
                          5DmkII 5D C15/2.8 C35L/1.4 C50/1.4 C85/1.8 C70-200L/4IS 580EXII 430EXII SB-28 EIZO/S2433W Dell/E1705

Komentarz

• basala
                            Uzależniony
                            • 2008
                            • 615

Dobre! Pani Martyna bierze do ręki 70-200 i bez podpinania do aparatu stwierdza: "Ten jest super".

Komentarz

• graphite
                              Coś już napisał
                              • 2006
                              • 60

Dodam do tematu, ze w programie "Kobieta na krancu swiata" Martyna fotografuje Canonem. Wyraznie widac eLki - 70-200 f2.8 i cos szerokiego... oba z "delikatnym" czerwonym paskiem ;-)
                              30D, 300D, 300v
                              can 50 1.8 + tam 17-50 2.8 + sig 70-300 4-5.6 + can 18-55 3.5-5.6 + can 28-90 4-5.6, uv,
                              safepaq BP2
                              ,
                              caly czas sie ucze...

www.warlinski.com

Komentarz

Pracuję...