Czym wyslać paczkę z Irlandii do Polski?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • plastekk
    Dopiero zaczyna
    • 2009
    • 17

Czym wyslać paczkę z Irlandii do Polski?

Witam Panowie.

Potrzebuje szybkiej rady czym wysyłać paczuszkę z Irlandii do Polski. Są dwie możliwosc

Poczta irish post ( nie wiem czy ona daje radę ) przesyłka ubezpieczona do 3kg kosztuje ok 40euro lub kurier DPD bo tylko on ma normalne ceny ( z polski do irlandii 40euro ale ile z Irlandii do polski to juz nei wiem nie ma cennika na stronie DPD!! w odziale IL )

Może jakiś inny kurier? Cena myślę do max 40-50euro. Macie jakieś propozycje? Musze podjąc dezycję jak najszybciej.

Pozdrawiam
  • akustyk
    gajowy
    • 2004
    • 12226

daj kierowcy autobusu kursowego PL -> IR. ktos z rodziny/znajomych musi potem
    w Polandzie wyjsc na dworzec, ale to najczesciej nie jest problem.

poczta? nie wiem jak irlandzka, ale z UK mail mam raczej negatywne wrazenia.
    wysylka koszmarnie droga, a czas dostarczenia taki, ze moim zdaniem listonosz
    musialby pod kanalem La Manche plynac, zeby tak to wydluzyc mowie
    o wysylce do NL i boje sie myslec ile by to trwalo do PL

a autobus jest zawsze na drugi dzien
    Ostatnio edytowany przez akustyk; 984.
    www albo tez flickr

Komentarz

• mor_feusz
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1370

Komentarz

• plastekk
        Dopiero zaczyna
        • 2009
        • 17

Wiem że są rózne opcje wysyłki , ale która jest pewna i w miare tania?

Komentarz

• tomasek
          Bywalec
          • 2007
          • 169

Paczka wysłana pocztą w UK po 3 dniach roboczych jest u mnie w domu, więc na to nie mogę narzekać...

ta firma jest pewna jeśli chodzi o przesyłki, wysyłałem paczki i małe (5kg) i dosyć duże (20kg), wszystko w porządeczku
          5D mk2 | 7D mk2 | S20/1.8 | C35/2 IS | C100/2.8L IS | C24-70/2.8L II | C70-200/2.8L | 580II

Komentarz

• fushiro
            • 2008
            • 13

Zamieszczone przez akustyk
            wysylka koszmarnie droga, a czas dostarczenia taki, ze moim zdaniem listonosz
            musialby pod kanalem La Manche plynac, zeby tak to wydluzyc mowie
            o wysylce do NL i boje sie myslec ile by to trwalo do PL
            Roal Mail jest jedną z najszybszych firm pocztowych na świecie. Przesyłki krajowe ekspresowe (następny dzień do godz 12.00) są automatycznie ubezpieczone i bardzo tanie. Przesyłki na odległości 400 mil docierają w kilka/kilkanaście godzin. To co dzieje się z paczką poza granicami kraju nie jest winą poczty brytyjskiej.

Komentarz

• akustyk
              gajowy
              • 2004
              • 12226

Zamieszczone przez fushiro
              Roal Mail jest jedną z najszybszych firm pocztowych na świecie. Przesyłki krajowe ekspresowe (następny dzień do godz 12.00) są automatycznie ubezpieczone i bardzo tanie. Przesyłki na odległości 400 mil docierają w kilka/kilkanaście godzin. To co dzieje się z paczką poza granicami kraju nie jest winą poczty brytyjskiej.
              dokladnie to samo moge powiedziec o TNT Post, zwlaszcza, ze kraj o wiele mniejszy.

ale ktos d* musial dac, skoro przesylka szla bite 2 tygodnie. a nadruk holenderskiej poczty byl z data dnia poprzedzajacego doreczenie

natomiast co do cen... moze i krajowo jest nie najgorzej. za granice wyszlo bodajze 10 funtow za gruba koperte. troche duzo jednak
              www albo tez flickr

Komentarz

• plastekk
                Dopiero zaczyna
                • 2009
                • 17

Tyle że w Irlandii jest irish post a nie Royal mail.

Komentarz

• yasin
                  Początki nałogu
                  • 2004
                  • 420

Wyslij autokarem, tanio i szybko.

Komentarz

• fushiro
                    • 2008
                    • 13

Zamieszczone przez plastekk
                    Tyle że w Irlandii jest irish post a nie Royal mail.
                    Dlatego ja odniosłem się do tego co napisał Akustyk a nie do pytania autora wątku:
                    Zamieszczone przez akustyk
                    Nie licząc autokaru, zna ktoś szybkiego, albo nie droższego kuriera niż poczta? Chodzi mi oczywiście o wasze doświadczenia, bo temat mnie również ciekawi.

Komentarz

• dariuszpicasso
                      Coś już napisał
                      • 2008
                      • 95

ja wyslalem do plastka kuriera 15 euro =15 kg;D idzie max tydzien w zaleznosci od miasta czy tez miesciny w ktorej odbiorca w PL sie znajduje
                      Canon 6D / Canon135L / Sigma 35Art/ Sigma 85 Art

Komentarz

• huh
                        Coś już napisał
                        • 2009
                        • 91

autokar - testowałem ten sposób kilka razy, zawsze było ok.
                        szczególnie w przypadku delikatnych rzeczy, wrażliwych na stłuczenia,
                        nie ma żadnej sortowni, paczka z miejsca w ktorym wysylasz do miejsca
                        przeznaczenia jedzie tym jednym autobusem, kierowca pakuje to zawsze
                        jak najgłębiej się da żeby nie przeszkadzała innym pasażerom z załadunku wyładunku
                        bagażu, ale warto poczekać do czasu aż kierowca to bedzie robil i dopilnować.
                        aparaty do zdjęć, kamery do filmów
                        polecam: http://pokochajfotografie.pl/

Komentarz

• plastekk
                          Dopiero zaczyna
                          • 2009
                          • 17

Co do dariuszapicaso - świetny człek. Aparat doszedł ( miałem wahania ze jak z Irlandii , to jakis wałek czy cos bo róznie bywa ) stan elegancki. Kontakt ok Co do przesylki to nadal nie wiem co za firma , w polsce daja paczki kurierowi UPS a sami przewozą tylko miedzy Polską a IRL

Komentarz

• litovec
                            • 2018
                            • 2

Odp: Czym wyslać paczkę z Irlandii do Polski?

Nie wiem jak wy, ale już wielokrotnie uzyskiwałam usługi od firmy przesylki cena, tylko przez nich wszystko wyłączam i zawsze radzę moim znajomym oni polzovatsa. Nie raz nie musieli razechoravatsa. Polecam

Komentarz

• zdebik
                              Pełne uzależnienie
                              • 2013
                              • 4087

Odp: Czym wyslać paczkę z Irlandii do Polski?

https://500px.com/Rafal_S

Komentarz

Pracuję...