Niesamowity Time lapse (5d mark II)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • siudym
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2249

Pieknie to wyszlo. Sam robie sporo Time - Laps'ow, ale nie uzywam DSLR ale kompaktu. Zaciekawil mnie w filmiku efekt obracajacego sie kadru, teraz doczytalem, ze co iles klatek minimalnie recznie obracal glowice... Rany, brawa za cierpliwosc. Sam chyba sie kiedys wezme i uzywajac panoramowalnia glowicy BENRO B-3 zrobie cos na podobe... O ile wyrobie z motywacja

Komentarz

• Viqy
      Początki nałogu
      • 2007
      • 407

?

Ja już się lekko zgrzałem na taką twórczość

Zastanawiają mnie trzy zagadnienia:
      1. Ponieważ mój aparat nie posiada funkcji interwału czasowego, konieczne są rozwiązania zewnętrzne. Tu do wyboru mam chińskiego gripa z tą funkcją (ok.370 zł) lub chiński wężyk spustowy z tą możliwością (e-bay: ok 90 zł). Grip wydaje się praktyczniejszy, bo zasila przy okazji body dwoma akumulatorami, przy wężyku istnieje ryzyko "piardnięcia" baterii i wymiany w trakcie zdjęć na nową. Chyba nic przyjemnego. Ktoś eksperymentował z takimi rozwiązaniami ?

2. Soft - i tu nie mam pojęcia co należałoby zastosować. Najprostszy wydaje się Windowsowy Movie Maker, ale czy odpowiedni ?

Byłbym wdzięczny za rady w temacie.
      rpawlak.blogspot.pl

Komentarz

• Viqy
        Początki nałogu
        • 2007
        • 407

?

Nikt nie pomoże, choćby w temacie softu ?
        rpawlak.blogspot.pl

Komentarz

• 5y12u3k
          Bywalec
          • 2006
          • 103

Kiedyś timelapse'a składałem z pomocą darmowego VirtualDub'a.
          hdr & urbex

Komentarz

• micles
            Zablokowany
            • 2006
            • 4359

Sony Vegas / Adobe Premiere / AVID / FinalCut

Komentarz

• Viqy
              Początki nałogu
              • 2007
              • 407

Zamieszczone przez micles
              Sony Vegas / Adobe Premiere / AVID / FinalCut
              Podziękował, już się wgłębiam w propozycje.
              rpawlak.blogspot.pl

Komentarz

• micles
                Zablokowany
                • 2006
                • 4359

Wszystkie programy są "na wyrost", ale myślę, że warto od razu zacząć od nich a nie przesiadać się co pół roku "bo tutaj tego nie ma a tam jest" (Windows Movie Maker -> Pinnacle Studio i inne badziewia )

Komentarz

• WarT
                  Dopiero zaczyna
                  • 2009
                  • 33

Żeby nie zakładać nowego wątku, odgrzeję ten i wrzucę bardzo fajny film zrobiony właśnie metodą time lapse, o tematyce częściowo fotograficznej. Wszystko zrobione za pomocą Canon 350D. Wg autora wszystko zajęło rok czasu i 26 tys zdjęć.
                  An exhilarating rollercoaster ride through the animated pictures of Sarah's world, as she gets revenge on the man who broke her heart! Written, Directed & Edited by Robin King Starring Denise Hoey, David Crow, Ruth Larkin This pixilation (stop-motion animation using real people) was made for Screen South as part of the UK Film Council's Digital Shorts scheme. As much as possible, it was made 'in camera' without digital superimposure, using thousands of printed materials. In answer to some of the questions below and others I've been frequently asked: The whole film took about a year: roughly three months each for development, prep, shoot and post - although due to the nature of the film, part of the post bled into the shoot. The programs I used were Photoshop, Premiere 6.5 and some bespoke programs I coded myself (a 3D animatic planning program and another to smooth out some of the tracking shots). To be honest my machine and the software weren't up to what I needed from them, and I would have a much better time of it now, with my macbookpro, FCP and a tablet... I used a Canon Eos 350D Digital SLR to shoot, and took roughly 26,000 photos overall.
                  C40D + kilka szkieł + lampa
                  http://tomluk.deviantart.com/ - moje zmagania z fotografią.

Komentarz

• tormentor
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 218

Zamieszczone przez jacapa
                    Ja tam bym się cieszył jakby mój 40D robił filmy.
                    .
                    http://canon-board.info/showthread.php?t=43060
                    FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
                    Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
                    "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Komentarz

Pracuję...