Canon największym przegranym na rynku lustrzanek

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • skrzat
    Początki nałogu
    • 2004
    • 440

Canon największym przegranym na rynku lustrzanek

Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...
  • sbogdan1
    Początki nałogu
    • 2007
    • 359

Jakoś nie robi to na mnie wrażenia ,dla mnie może nikon pomalować sobie wszystko na żółto łącznie ze szkłami.Jakoś nigdy nie miałem przekonania do takich ankiet.
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4 , 70-200/4 , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Komentarz

• thedoc
      Początki nałogu
      • 2006
      • 328

największy przegrany z największym udziałem w rynku (nadal!)

Komentarz

• AMMarshall
        Uzależniony
        • 2009
        • 671

...przez wiele lat razem z Nikonem Canon jest na topie jeśli chodzi o rynek lustrzanek.

Czy jest na miejscu pierwszym, czy na drugim czy nawet jeśli będzie na trzecim za sprawą Sony to jest solidną firmą z solidnymi produktami.

Nie ma się co podniecać kto sprzedaje więcej, bo tu się liczy przede wszystkim marketing i tzw. masowy odbiorca...
        Adam Marczak Marshall
        Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Komentarz

• oasisman
          Bywalec
          • 2009
          • 100

Silna konkurencja wyjdzie posiadaczom lustrzanek na dobre, nie ważne jakiego systemu używają.
          |Canon|

Komentarz

• akustyk
            gajowy
            • 2004
            • 12226

nie bardzo rozumiem co poeta mial na mysli piszac:

Twórcy zestawienia ostrzegają, że czerpali informacje o sprzedaży z wielu źródeł, a dane te mogą być niekiedy lekko doprawione szczyptą PR-owskiej propagandy
            to znaczy co? z folderow reklamowych brali liczby... ?

ale tak poza tym... trudno ocenic fakt zmniejszenia procentowego ilosci sprzedanych egzemplarzy w oderwaniu od innych pomiarow. kluczem do sukcesu wydaje sie wciaz dochodowosc biznesu tak dorazna jak i przyszla. sama ilosc jeszcze tu wszystkiego nie wyjasnia.

inna kwestia, ze jak widac po 7D Canon chyba wreszcie poczul kontakt z rzeczywistoscia i zszedl z piedestalu odgrzewacza kotletow. i to jest najwazniejsza oznaka, ze czuje oddech ukochanej [bacznosc] konkurencji [spocznij]. dziekujemy ci SC Johnson, czy jak to tam szlo...
            www albo tez flickr

Komentarz

• milcze
              Zablokowany
              • 2009
              • 70

jak ktoś sprzedawał jeden aparat rocznie a teraz sprzedaje dwa to zanotował 100 % wzrost sprzedaży , a gdyby tak czasem sprzedał jeszcze trzecią sztuke to ma dynamike na poziomie 200 %

tyle własnie mówią statystyki spadku / wzrostu sprzedaży

Komentarz

• Pikczer
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2578

Ale jedno sie nie zmienia - nadal to inne firmy gonia (badz przeganiaja) Canona i to on jest wyznacznikiem i odniesieniem sukcesu, jakosci i sprzedazy.

Komentarz

• lovtza
                  Coś już napisał
                  • 2009
                  • 79

mialem nikona bardzo dobry aparat, mam canona bo byla okazja kupic tanio i tez uwazam ze super
                  takie ankiety mam gdzies

Komentarz

• Kolekcjoner
                    Obertroll
                    • 2006
                    • 18793

Zamieszczone przez akustyk
                    inna kwestia, ze jak widac po 7D Canon chyba wreszcie poczul kontakt z rzeczywistoscia i zszedl z piedestalu odgrzewacza kotletow. i to jest najwazniejsza oznaka, ze czuje oddech ukochanej [bacznosc] konkurencji [spocznij]. dziekujemy ci SC Johnson, czy jak to tam szlo...
                    No chyba dla nas jest to najlepsza konstatacja. 7D jest o tyle znamienny, że wreszcie pojawiło się body w którym nie wycięto ordynarnie wielu funkcji. Jeśli to jest wynik utraty przez Canona części rynku to ja jestem za .
                    Druga rzecz to ewidentne przewartościowanie oferty dslr. Pojawienie się nowego segmentu pomiędzy prosumer, a pro. Być może i to niedługo będziemy oglądać dalsze owoce tego, że Canon nie może spać jak dotychczas.
                    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                    Kapitan Wagner

Komentarz

• Mori
                      Początki nałogu
                      • 2004
                      • 411

Tylko że dowalili z matrycą w tym 7D niestety. Szkoda bo byłby całkiem sympatyczną sztuką. Taki właśnie powinień być 5D Mark 1 z 12.7MP.
                      Nikon od 14/09/09
                      ex-Canon

http://blog.moridin.pl - Blog o fotografii, Makach i nurkowaniu ...
                      http://photography.moridin.pl
                      http://mac-abc.moridin.pl - Poradniki i tutoriale dla switcherów z Windows na Maka

Komentarz

• fret
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 1503

Zamieszczone przez Mori
                        ... Taki właśnie powinień być 5D Mark 1 z 12.7MP.
                        Dyrdymały Waść wypisujesz. 5DI był optymalną puszką w swoim czasie. Z punktu widzenia producenta. A to, że nie był lepszy, to wina konkurencji. Z kim miał walczyć i po co?

Komentarz

• akustyk
                          gajowy
                          • 2004
                          • 12226

5DI wyszedl Canonowi za dobry. o wiele za dobry w stosunku do potrzeby tamtej chwili.
                          www albo tez flickr

Komentarz

• Kolekcjoner
                            Obertroll
                            • 2006
                            • 18793

Zamieszczone przez Mori
                            Tylko że dowalili z matrycą w tym 7D niestety.
                            Ale co z nią nie tak? Póki co wygląda na to, że jest lepiej niż w 500D. Na mRaw-ach pewnie będzie bardzo dobrze /*.

/* - póki co ciągle dywagujemy na ten temat, bo to co jest to wszystko puszki beta.
                            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                            Kapitan Wagner

Komentarz

• Mori
                              Początki nałogu
                              • 2004
                              • 411

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                              Ale co z nią nie tak? Póki co wygląda na to, że jest lepiej niż w 500D. Na mRaw-ach pewnie będzie bardzo dobrze /*.

/* - póki co ciągle dywagujemy na ten temat, bo to co jest to wszystko puszki beta.
                              To samo co z innymi mocno upakowanymi matrycami.
                              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                              5D był pionierem nie da się tego ukryć ale Mk2 to zaledwie kiepski facelift. Robiąc coś klasy 7D z FF i niewielkim wzrostem MP (14-16) ale znaczym DR i jeszcze nizszymi szumami zrobiliby furorę.
                              Ostatnio edytowany przez Mori; 156. Powód: Automerged Doublepost
                              Nikon od 14/09/09
                              ex-Canon

http://blog.moridin.pl - Blog o fotografii, Makach i nurkowaniu ...
                              http://photography.moridin.pl
                              http://mac-abc.moridin.pl - Poradniki i tutoriale dla switcherów z Windows na Maka

Komentarz

Pracuję...