Piec Canonow jeden Nikon
Zwiń
X
-
-
Nie obruszaj się, z ciekawości pytałem.Potrafię ustawic dowolna klawiature z chińską włącznie.
Powód jest prosty.Język polski to jest jakieś 3% tego co pisze na komputerze.
(...)
Jezeli jestes na jednym forum i mozesz pisac z polskimi znakami to jest fajnie.
Jezeli jestes w kilku programach w jezyku polskim a na niektorych nie mozesz pisac z polskimi znakami to jest mniej fajnie.
Jezeli jestes na wielu forach i wielu programach w kilku jezykach to juz jest BARDZO niefajnie

Czyli umiesz ale nie możesz.Komentarz
-
Komentarz
-
bylem ostatnio na malej quazi-otwartej imprezie w stolicy na wislanskim brzegu i zauwazylem tylko kanonierow z (chyba
) jedynkami
OT
w spokojnym tonie
na pewno bez zlosliwosci
w swietle powyzszej dyskusji o polskich znakach proponuje przeczytac pkt 6 regulaminu forum
http://canon-board.info/announcement.php?f=23&a=3
przykro mi, ze sie czepiam, ale niezaleznie od stosowanych rozwiazan sprzetowych i nawykow, ktos moze nie lubic stosowac polskich znakow i/lub wielkich liter, na przyklad dlatego, ze komputery lubia te znaki kulawo interpretowac (du#a to duża, nie zakonczenie plecow)Zamieszczone przez hazanOrtografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. JEDNAK nie tolerowane będzie zwracanie uwagi na ortografie innych forumowiczow (od tego są prywatne wiadomości). Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
EDIT: moze ten OT niepotrzebny i/lub nie w tym miejscu, ale jak juz napisalem .....
ja po prostu celowo nie uzywam polskich znakow i znam kilka osob czyniacych podobnie
Ostatnio edytowany przez vit; 21418.Komentarz
-
OK, zwróciłeś uwagę na istotny problem.(...)
w spokojnym tonie
na pewno bez zlosliwosci
w swietle powyzszej dyskusji o polskich znakach proponuje przeczytac pkt 6 regulaminu forum
http://canon-board.info/announcement.php?f=23&a=3
przykro mi, ze sie czepiam, ale niezaleznie od stosowanych rozwiazan sprzetowych i nawykow, ktos moze nie lubic stosowac polskich znakow i/lub wielkich liter, na przyklad dlatego, ze komputery lubia te znaki kulawo interpretowac (du#a to duża, nie zakonczenie plecow)
EDIT: moze ten OT niepotrzebny i/lub nie w tym miejscu, ale jak juz napisalem .....
ja po prostu celowo nie uzywam polskich znakow i znam kilka osob czyniacych podobnie
Punkt szósty regulaminu pokrywa się z netykietą do której stosuję się od początku korzystania z internetu. Nie zwracałem Sztajmesowi uwagi tylko zapytałem czy umie ustawić, zwróciłem na to uwagę ze względu na tytuł wątku... Sztajmes już mi odpowiedział, umie.
Szczerze mówiąc to nie mam pojęcia jakie przeglądarki i na jakich platformach nie zinterpretują poprawnie ISO-8859-2 czy UTF-8 w dzisiejszych czasach...
Nawiązując jednak do Twojego przykładu "du#a - duża - ****" chciałbym Ci zwrócić uwagę, że z drugiej strony rzecz biorąc "piec Canonów" wygląda na coś do utylizacji sprzętu fotograficznego...
Komentarz
-
Jacek Paduszyński
40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astroKomentarz
-
Na ostatnich trzech ślubach wystąpiły:
1DIII
5DII w roli fillmującej plus zdjęcia
5DII jedynie pstrykając
Gość od jedynki dał piękne odbitki i surowe jpg'i na dvd. Nie robil w RAW. JPG'i exifem tylko zdradzały że nie sa ze sprzętu typu A70
Komentarz
-
E tam. Mam laptopa z Niemiec, jest inny układ klawiatury, ale ja się tym nie przejmuję, bo piszę bezwzrokowo. Jedynie w Ctrl'a czasami nie trafiam, bo całkiem po lewej jest niestety Fn.Na łatwiznę idą i nie dodają języka. Klawiatury inne niż US stwarzają dodatkową trudność, bo wiele znaków jest w innych miejscach np. nawiasy,@ i kilka innych. Tak jest w skandynawskich. Jak piszę z komputera w pracy, to pisanie gramatyczne po polsku jest trudniejsze, bo układ klawiatury różni się od opisów.Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz