Paczka DO Stanów

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dgcracker
    Coś już napisał
    • 2005
    • 88

Paczka DO Stanów

Witam,
    czy ktoś ma jakieś doświadczenia i mógłby coś doradzić odnośnie wysłania paczki do USA? Chciałem wysłać paczkę z albumem ślubnym, płytką i myślałem o jakimś DHL czy coś w tym guście. Ale z kalkulatora dostępnego na stronie wychodzi mi, że przy najtańszej opcji paczka 2kg o wymiarach 40x40x10cm to jakieś 600zł + VAT Trochę sporo. Nie zależy mi dramatycznie na szybkości doręczenia (najlepiej żeby się zmieścić w terminie dwóch tygodni), bardziej zależy mi na pewności doręczenia, żeby paczka nie doszła zmordowana po tysiącu kontroli itp.
    Może ktoś coś doradzi w tej kwestii?
    Dziękuję i pozdrawiam,
    D.C.
  • Blindseeker
    Uzależniony
    • 2006
    • 522

Może poszukaj wśród znajomych / rodziny kogos kto sie do stanów wybiera i mógłby ten album zabrać (i nawet wysłać go lokalnym kurierem już z terytorium Stanów).

Komentarz

• ARN
      Uzależniony
      • 2008
      • 757

spróbuj FedEx'em - oni nie są najdrożsi...

A innym sposobem (z którego ja czasem korzystam) jest jakaś polska firma kurierska - mają duże upusty u tych gigantów i przekłada się to na ich cenę...

Komentarz

• nagor
        Uzależniony
        • 2007
        • 522

ja karte pamięci wysyłałem pocztą POLSKĄ i dzosłżo i to bardzo szybko.
        Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 | Canon: 24-70 | 28 | 50 | 85 | 75-300 | 420EX |
        zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Komentarz

• f0t0m4n14k

poczty polskiej nie polecam - wcale nie tak tanio, a paszki potrafią zgubić/zmasakrować

Komentarz

• akustyk
            gajowy
            • 2004
            • 12226

ciekawostka, bo na stronie niemieckiej DHL za nieubezpieczona wysylke do US do 2kg wychodzi 13,60 EUR
            Günstig, schnell und zuverlässig: Ihr Paketversand mit DHL Paket. Versenden Sie Päckchen und Pakete in über 220 Länder mit dem führenden Paketdienstleister. Nutzen Sie die Online Frankierung und deutschlandweit über 40.000 Postfilialen, Paketshops, Packstationen und Paketboxen.

z ubezpieczeniem do 5kg to 45 EUR. nadal taniej niz 600 PLN:
            Günstig, schnell und zuverlässig: Ihr Paketversand mit DHL Paket. Versenden Sie Päckchen und Pakete in über 220 Länder mit dem führenden Paketdienstleister. Nutzen Sie die Online Frankierung und deutschlandweit über 40.000 Postfilialen, Paketshops, Packstationen und Paketboxen.

wniosek, musisz sie kopnac do Gorlitz i wyslac
            www albo tez flickr

Komentarz

• tomasek
              Bywalec
              • 2007
              • 169

W grudniu zeszłego roku wysyłałem przez PP paczkę do USA ok. 6g, nieubezpieczoną, nie-priorytetową i zapłaciłem prawie 100zł. Paczka wysłana 7 grudnia doszła 16 stycznia - przez okres świąteczno-noworoczny było opóźniprenie.

Paczki wysyłane przez Pocztę Polską do USA - NIE MOGĄ być ubezpieczone. Powód: "nie mamy umowy z amerykancami" - to słowa "pani z okieknka".
              5D mk2 | 7D mk2 | S20/1.8 | C35/2 IS | C100/2.8L IS | C24-70/2.8L II | C70-200/2.8L | 580II

Komentarz

• tplewa
                Bywalec
                • 2009
                • 135

Jeśli chodzi o firmy spedycyjne to z zasady dla indywidualnego klienta ceny są szalone Zmieniają się one w chwili podpisania z firmą umowy, dlatego warto popytać znajomych (prowadzących sklepy, firmy itp.) czy nie mają takiej umowy podpisanej i załatwiać wysyłkę przez nich.

Komentarz

Pracuję...