Wzbudzanie podziwu u przechodniow

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ElSor
    Uzależniony
    • 2008
    • 504

Wzbudzanie podziwu u przechodniow

Czy tez zauwazyliscie ze po zapieciu do swojego body jakiegos wiekszego zommika oraz ew lampy jestescie w centrum uwagi idac np ulica i majac to na szyi lub poprostu wykonujac zdjecia w publicznym miejscu ?

Ja nie zapomne jak szedlem 1wszy raz przez moja miejscowosc majac na szyi 400D z gripem, 85 USM i lampe - przechodnie wrecz sie obracali gdy sie juz z nimi minalem a bedac bezposrednio obok mnie przerywali nawet rozmowe z osoba z ktora szli (jesli nie byli sami) i patrzeli na mnie z tym charakterystycznym wyrazem twarzy.

Teraz majac T70-200 jest jeszcze bardziej komicznie jak dla mnie a juz szczegolnie jak mam zalozonego tulipana

Moze macie jakies wlasne refleksje z tym zwiazane ?
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy
  • swnw
    Początki nałogu
    • 2005
    • 275

Ja zakładam na bialą L czarną chustę taka jaką noszą harleyowcy i nie ma problemu .
    Przy okazji jest to świetna ochrona obiektywu.

swnw.

Komentarz

• GWojcik85
      • 2008
      • 10

W moim przypadku jest podobnie, ale największe zainteresowanie daje się zauważyć u siniaczków pod sklepem, lub w parku.
      50D + 24-70 f2.8 + 50 f1.8 + 580EX II
      www.gwojcik.pl

Komentarz

• delaa
        Bywalec
        • 2007
        • 168

Hi!

Ja mam - wzbudzisz w końcu "podziw" u chłopaków w sportowych strojach - dostaniesz ultimatum - aparacik albo "w ryja", albo nikt pytał o nic nie będzie
        i już za chwilę nie będziesz miał czym robić "podziwa".

Podziwiam - odwagę...

Pozdro ;-)
        KIEV 60 NIKON N80 CANON 40D i szkieł kilka dobrych do zdjęć wilka...
        No Art Just FUN ! http://www.delaa.pl

Komentarz

• LISU
          Coś już napisał
          • 2009
          • 83

słowo 'podziw' jest tu czasami mocno dyskusyjne
          acz ja zauważyłem, że z podpiętym gripem, lampą (nawet jeśli nie jest potrzebna ) i 'zumem', łatwiej przebić się przez jakiś tłum dookoła jakiegoś widowiska, jak idziesz na pewniaka to wszyscy biorą cię za jakiegoś fotoreportera i schodzą z drogi, a jak siepchasz z kompaktem to dostanesz co najwyżej w łeb z pozdrowieniem typu 'jak leziesz baranie, tam juz nie ma miejsca'
          "Współczesnego człowieka niszczy pośpiech. Nigdy się nie zatrzymuje. A przecież tajemnicą szczęścia jest umieć czasem przystanąć.." i zrobić zdjęcie
          Fotoblog (:

Komentarz

• ben73
            Coś już napisał
            • 2008
            • 74

W moim przypadku nie ma zainteresowania jak wychodzę z 400d + grip + jakieś szkiełko.
            Jest za to zainteresowanie z mojej strony kiedy jadę do centrum i widzę ludzi z 5d mkii albo jakimiś aparatem na N.... :-D. To czuje sie jak z małpką.

Komentarz

• ElSor
              Uzależniony
              • 2008
              • 504

Zamieszczone przez delaa
              Ja mam - wzbudzisz w końcu "podziw" u chłopaków w sportowych strojach - dostaniesz ultimatum - aparacik albo "w ryja", albo nikt pytał o nic nie będzie
              i już za chwilę nie będziesz miał czym robić "podziwa".

Podziwiam - odwagę...
              Po 1wsze nie chodze ze sprzecikiem dla lansu i podziwu a po 2 unikam chodzenia w miejscach gdzie mozna dostac w "ryj".

Zamieszczone przez LISU
              acz ja zauważyłem, że z podpiętym gripem, lampą (nawet jeśli nie jest potrzebna :smile: ) i 'zumem', łatwiej przebić się przez jakiś tłum dookoła jakiegoś widowiska, jak idziesz na pewniaka to wszyscy biorą cię za jakiegoś fotoreportera i schodzą z drogi
              Tez to zauwazylem jednak co do lampy to przydaje sie prawie zawsze (szczegolnie w ciemnosciach i ostrym sloncu)

Zamieszczone przez ben73
              Jest za to zainteresowanie z mojej strony kiedy jadę do centrum i widzę ludzi z 5d mkii albo jakimiś aparatem na N.... :-D. To czuje sie jak z małpką.
              Ja bylem bardzo zainteresowany a wrecz przerazony jak widzialem "Pana fotoreportera" w Lednicy z 1d MkIII na szyi, z lampa w kieszeni polaczona kabelkiem z body, na body na przemian 70-200 f2.8 IS oraz (chyba) 24-70 IS ktore po zmianie bez zakladania jakiegokolwiek dekielka wrzucal do torby przypietej do paska a zmienial obiektywy srednio co 30-60 sekund (po doslownie kilku zdjeciach)
              Ostatnio edytowany przez ElSor; 18028.
              A490+SDK

Komentarz

• LISU
                Coś już napisał
                • 2009
                • 83

Zamieszczone przez ElSor
                unikam chodzenia w miejscach gdzie mozna dostac w "ryj".
                (..)
                Tez to zauwazylem jednak co do lampy to przydaje sie prawie zawsze (szczegolnie w ciemnosciach i ostrym sloncu)
                na dobrą sprawę to wszędzie można dostać w ryj :]
                lampy unikam w takim samym stopniu jak fotografowania w ostrym słońcu, poza tym na koncercie z dużą odgrodzoną sceną, gdzie i tak trzeba strzelać tele to bez sensu. ale przecisnąć sie pomoże
                "Współczesnego człowieka niszczy pośpiech. Nigdy się nie zatrzymuje. A przecież tajemnicą szczęścia jest umieć czasem przystanąć.." i zrobić zdjęcie
                Fotoblog (:

Komentarz

• solver
                  Dopiero zaczyna
                  • 2009
                  • 31

Zamieszczone przez LISU
                  słowo 'podziw' jest tu czasami mocno dyskusyjne
                  acz ja zauważyłem, że z podpiętym gripem, lampą (nawet jeśli nie jest potrzebna ) i 'zumem', łatwiej przebić się przez jakiś tłum dookoła jakiegoś widowiska, jak idziesz na pewniaka to wszyscy biorą cię za jakiegoś fotoreportera i schodzą z drogi, a jak siepchasz z kompaktem to dostanesz co najwyżej w łeb z pozdrowieniem typu 'jak leziesz baranie, tam juz nie ma miejsca'
                  hahaha przypomniała mi się komunia siostrzenicy w kościele było 2 zamówionych fotografów i ksiądz poprosił aby tak zostało..natomiast na dworze jak to na dworze, każdy chciał swojemu dziecku zdjęcie zrobić... i to, że miałem podpięta lampę i grip bardzo pomagało przepchać się przez tłum rodziców i gości nawet ksiądz pozując z dziećmi patrzył w moją stronę:-D

Zamieszczone przez ben73
                  ja mam podobnie ale raczej jak widzę jakiś dobry obiektyw który chętnie bym przetestował na swoim wysłużonym body
                  !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                  Zamieszczone przez LISU
                  (..)poza tym na koncercie z dużą odgrodzoną sceną, gdzie i tak trzeba strzelać tele to bez sensu. ale przecisnąć sie pomoże
                  tak, o ile wpuszczą Cie na koncert z aparatem, no chyba, że wchodzisz z wielką plakietką która Ci na to pozwala. Już wiele razy zdarzyło mi się, że na koncert nie mogłem wnieść "urządzeń rejestrujących".. a okazywało się, że z jakieś gazety koleś zdjęcia małpką robił
                  Ostatnio edytowany przez solver; 27088. Powód: Automerged Doublepost
                  wspomnienie wywoływania zdjęć w piwnicy z ojcem, zawsze dodają otuchy:wink:

Komentarz

• BuRton
                    Uzależniony
                    • 2008
                    • 681

Zamieszczone przez ElSor
                    ...na przemian 70-200 f2.8 IS oraz (chyba) 24-70 IS ...
                    Chyba się wakacje zaczęły (bo przybywa bzdurnych wątków) i chyba jest nowe szkło w stajni Canona ;-). Straszne :-D .
                    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Komentarz

• allxages
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 2549

Ja to nie wiem. Jak zaczynałem i byłem podniecony sprzętem to rzeczywiście może tak miałem. Zwłaszcza na wiosce u rodziców.
                      Ale normalnie, przeważnie aparat trzymam w ręce, jak ide przez miasto to z ręką spuszczoną, nie zastanawiam się czy ktoś na mnie patrzy, ale też nie myślę o tym, że mam aparat w ręce i nie zauważam nic takiego.

Jak dla mnie brzmi to czysto onanistycznie tutaj. Wybaczcie.

Burton: Za to canon rumors sie potwierdziły co do oczekiwanego szkiełka

Komentarz

• Kolaj
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 3293

Zamieszczone przez ElSor
                        [...]przechodnie wrecz sie obracali gdy sie juz z nimi minalem[...]
                        A jak Tyś to dostrzegł, skoro już się minęliście, hę? Przyznaj się, lubisz koncentrować na sobie uwagę innych i podglądałeś, czy się oglądają za Tobą

Komentarz

• SirDuncan
                          Bywalec
                          • 2007
                          • 122

jakis czas temu, zanim mialem jeszcze 580EXII, jechalismy na wesele do znajomych, no to mysle sobie wezme aparat, a ze bez lampy bryndza, to porzyczylem od ojca taka duza lampe montowana na listewce przykreconej pod spod body. do tego jeszcze taki dmuchany dyfuzor... w kosciele sie nie ujawnialem, bo taka mam zasade - jest ktos kto ma zaplacone i nie nalezy mu przeszkadzac - ja jestem zaproszony na slub i mam sie zachowywac jak na porzadnego goscia przystalo. Ale juz na sali, jak zona zniknela poprawic makijaz, wzialem cale to ustrojswo, podpialem jeszcze 70-200 i... jak fotograf mnie zobaczyl (focil jakims nikonem uzywajac wbudowanej lampy) zrobil mine jak by dostal piescia w zoladek, potem srogo zmarszczyl brwi i zniknal gdzies za przepierzeniem. Po chwili powrocil z dokreconym na obiektyw tulipankiem
                          5D mkII, 20D, C17-40/4L, C24-105/4L, C70-200/4L, C50/1.4, 580EX, 580EXII, A70+WP-DC700

Komentarz

• ElSor
                            Uzależniony
                            • 2008
                            • 504

Zamieszczone przez Kolaj
                            A jak Tyś to dostrzegł, skoro już się minęliście, hę? Przyznaj się, lubisz koncentrować na sobie uwagę innych i podglądałeś, czy się oglądają za Tobą
                            Wtedy szedlem z kims i byla odzywka do mnie "widziales jak on(a) sie na ciebie patrzal(a)" wtedy tez odruchowo patrzalem na ta osobe po czesci probojac ew skojarzyc ja z kims znajomym bo z reguly gdy ide patrze bardziej pod nogi niz ludziom w oczy. Niestety ale dla wielu moich znajomych (i nieznajomych) moj sprzet jest czyms nadzwyczajnym jak cos nie z tej planety i do czego trzeba nie wiem co umiec - dla mnie to zwykly aparat do robienia zdjec a napewno nie zaden powod do dumy czy szpanu.

Daj komus znajomemu kto nie interesuje sie fotografia swoj aparat z "wyposazeniem" zeby zrobil np Tobie zdjecie - zobaczysz reakcje

Zreszta powoli juz nie dostrzegam tych reakcji ludzi ale czasem bedac gdzies wsrod ludzi gdzie sie cos dzieje musze sie obrocic w kolo i poszukac jakiegos tematu do zdjecia - wyraznie wtedy widac jak niektorzy sie pesza gdy sie obracam - smieszyc mnie dalej (jeszcze) smiesza te reakcje.

@allxages:
                            O mojej rodzinnej wiosce nie wspominam bo tam maja mnie za nie wiadomo kogo - ostatnio wrecz przyszlo kilku mieszkancow pytajac mnie przed impreza o wywolanie dla nich zdjec ktore dopiero zrobie a zaczelo sie od tego ze dziecku znajomych zrobilem kiedys mala sesyjke (tam sie wszyscy znaja jak rodzina to wiesci tez szybko sie roznosza)

@BuRton & @OsMax:
                            Ale jak widze czepialstwo o szczegoly jest nadal na wysokim poziomie niezalezne od pory roku czy tez dnia bo drobna pomylka w nazwie/specyfikacji obiektywu to powod do zaczepki slownej.

Przepraszam tez ze zalozylem "bzdurny" zyciowy watek w hydeparku na typowo onanistyczno-sprzetowym forum - zapomnialem ze tu sie tylko dyskutuje o sprzecie i jego testowaniu a takze bardzo czesto wychwalaniu nim i dyskutowaniu wyzszosci 1dnego nad 2gim. Oczywiscie by moc normalnie porozmawiac z innymi trzeba tez miec w glowie specyfikacje techniczne wszystkich szkiel dostepnych z mocowaniem do canona bo inaczej nie bedzie sie akceptowanym przez znaczaca grupe forumowiczow.
                            Ostatnio edytowany przez ElSor; 18028.
                            A490+SDK

Komentarz

• OsMax
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 186

Zamieszczone przez ElSor
                              oraz (chyba) 24-70 IS
                              Daj namiar na sklep z tym szkiełkiem, fajny zakres i do tego IS
                              Najlepszą metodą do zainspirowania odkrywczych myśli, jest zaklejenie koperty.

Komentarz

Pracuję...