Zginął, fotografując włożony do ogniska pocisk

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • deejay24h
    Bywalec
    • 2007
    • 168

28-latek zginął, fotografując włożony do ogniska pocisk rakietowy z wyrzutni "Katiusza". Do tragedii doszło w Trzuskołoniu w woj. wielkopolskim - poinformowała Magdalena Mazur-Prus, rzecznik prasowy Prokuratury Okręgowej w Poznaniu.
    Zdarzenie miało miejsce w środę. Policjanci znaleźli na terenie posesji w Trzuskołoniu zwłoki 28-letniego mężczyzny, a nieopodal pozostałości ogniska i ślady po eksplozji ładunku wybuchowego. Według funkcjonariuszy eksplozja nastąpiła po tym, gdy pocisk został włożony do ogniska. Mężczyzna dokumentował swoje eksperymenty aparatem fotograficznym.

Jak powiedziała Magdalena Mazur-Prus, rzecznik prasowy Prokuratury Okręgowej w Poznaniu, sporządzone przez mężczyznę zdjęcia będą uznane za dowód rzeczowy w sprawie.

- Ustalono, iż mężczyzna przywiózł na teren gospodarstwa ładunek wybuchowy. Rozpalił ognisko i stopniowo podgrzewał ładunek, w pewnym momencie nastąpiła eksplozja. Pomimo tego że mężczyzna stał w dużej odległości od ogniska, siła rażenia po wybuchu była tak duża, iż doznał bardzo poważnych obrażeń ciała, w tym rozległego urazu głowy, który najprawdopodobniej stał się bezpośrednią przyczyna zgonu - powiedziała Mazur-Prus.

- Aparat fotograficzny nie uległ zniszczeniu i możliwym było odtworzenie zarejestrowanych zdjęć, stąd na przykład wiadomo, iż mężczyźnie nikt nie towarzyszył - dodała.

Przeprowadzona zostanie sekcja zwłok, na podstawie której biegły z dziedziny medycyny sądowej wypowie się na temat przyczyny zgonu.

Pocisk pochodził prawdopodobnie z okresu II wojny światowej. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Rejonowa w Gnieźnie.
    Canon. skromnie: http://www.gregfoto.pl/gallery
  • BigDog
    Coś już napisał
    • 2008
    • 75

nagrodę Darwina mu dać....należy się.
    ....robiłbym lepsze zdjęcia jak miałbym lepszy aparat

Komentarz

• arturs
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 4196

zginął bo był głupi..
      5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• janhalb
        Początki nałogu
        • 2008
        • 325

To samo chciałem napisać... Zgłosić go do Nagrody Darwina...
        Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Komentarz

• kuzi4
          Początki nałogu
          • 2008
          • 411

ale sprzęt ocalał...
          WWW.RSMP.PL
          http://maciejko.net/cbsearch/ - przeszukaj CB
          WWW.BEZPIECZNERAJDY.PL
          www.rallynews.pl

Komentarz

• Max78
            Bywalec
            • 2008
            • 172

...bo był to szajsung?
            ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...

Komentarz

• Hellfire
              Początki nałogu
              • 2006
              • 414

Zawsze chciałem wiedzieć co sobie myśli taki człowiek w chwili wkładania pocisku do ogniska.

Komentarz

• twoje drugie ja
                Zablokowany
                • 2009
                • 21

Zamieszczone przez Hellfire
                Zawsze chciałem wiedzieć co sobie myśli taki człowiek w chwili wkładania pocisku do ogniska.
                wyśle fotke pogromcom mitów. może mnie przyjmą 8)

Komentarz

• mcskiba
                  • 2009
                  • 6

Zamieszczone przez twoje drugie ja
                  wyśle fotke pogromcom mitów. może mnie przyjmą 8)
                  hahaha ;D dobre

Komentarz

• gietrzy
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 5727

A ja zawsze myślałem, że jak zginął to już jest ś.p. i albo się o nim dobrze wspomina albo...
                    the silence is deafening

Komentarz

• pank
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 1502

Zamieszczone przez Hellfire
                      Raz kozie śmierć. Albo, co mnie nie zabije to mnie wzmocni może.
                      Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Komentarz

• arturs
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 4196

Zamieszczone przez gietrzy
                        A ja zawsze myślałem, że jak zginął to już jest ś.p. i albo się o nim dobrze wspomina albo...
                        czasy się zmieniają.. głupotę trzeba piętnować - a zwłaszcza taką głupotę która może innych "natchnąć" do takich samych zachowań..
                        5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• robgr85
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 1719

Zamieszczone przez gietrzy
                          ale tu chyba nikt nie mówi że był złym człowiekiem (diler, złodziej, morderca itp), ludzka głupota nie zna granic... ciekawe czy udało mu się jakieś zdjęcie zrobić jak wybuchał pocisk...
                          Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• szymura
                            Bywalec
                            • 2008
                            • 129

szkoda... sprzętu, a tak serrio to coś ostatnio sporo wybucha tych niewypałów.
                            450D / 18-55 f3.5-5.6 / 70-200 f4 / 50mm f1.8 II / Alpha BG-E5

Komentarz

• Max78
                              Bywalec
                              • 2008
                              • 172

Sporo niewybuchów, sporo pijanych kierowców, sporo pseudo-motocyklistów, sporo gwałtów, zabójstw, napadów... :] Albo w mediach tego więcej, albo ludzie coraz bardziej czują się 'anonimowi/pewni/bezkarni' i 'nieśmiertelność' (god-mode-on?) im się włącza...
                              ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...

Komentarz

Pracuję...