Utrzymanie strony WWW za ile ?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Nemeo
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1757

Utrzymanie strony WWW za ile ?

Chcę sobie zrobić własną stronę www do umieszczania zdjęć i w zwiazku z tym mam pytanie, ile płacicie rocznie za swoje www / chodzi mi o miejsce na serwerze, domenę itp. / ?
  • Loome
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 1008

moj współlokator prowadzi itpk.info o ile pamietam 30zł/rok, chyba ze zmienil serwer. jesli Cie interesuje moge sie dopytac u kogo wynajmuje miejsce
    ale mysle ze do 100zł to nie jest duzo. ostatecznie to jest ponizej 10zł/m-sc

Komentarz

• spuki
      Bywalec
      • 2006
      • 136

sprawdź sobie na google.pl pod hasłem "serwery", "domeny" itp.
      możesz sprawdzić firmy takie jak webd, nazwa, home.
      Na stronkach na 100% mają cenniki
      zdjęcia

Komentarz

• DonBolano
        Początki nałogu
        • 2008
        • 331

Domena - czesto są promocje - pierwszy rok za złotówkę..
        Serwery - są darmowe do 200mb i więcej.. Wystarczy poszukac...

Gdzieś na CB był juz na ten temat wątek, ale nie moge go znalezc
        Ostatnio edytowany przez DonBolano; 17004.
        Na świat spoglądam przez armatę...

Komentarz

• dentharg
          Uzależniony
          • 2005
          • 867

Jak już chcesz coś konkretnego i bezpiecznego to kup solidny hosting. Bo inaczej możesz pożałować gdy coś padnie. Profesjonaliści zazwyczaj mają wysoko postawioną poprzeczkę dostępności oraz wykonywania backupów. No i jest support.

Wśród polskich hostingodawców najlepsze opinie zbierają iq.pl, kei.pl oraz progreso.pl.

Ja swoje domeny i hosting trzymam na DreamHost. Korzystam z amerykańskiego dostawcy bo za cenę niewiele wyższą niż w Polsce daje mi pełen dostęp do baz danych, platformy Ruby, dostęp shell, itp.
          Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

• Mateuniop

Cena brutto najtańszego hostingu+1 domeny powinna oscylować wokół 100 zł. Ja swoją stronkę trzymam na ehost.pl i tam najtańszy hosting wraz z domeną .com kosztuje (przy przedłużaniu) 97 zł netto (czyli niecałe 120 zł brutto). Tam w cenie masz statystyki, co o ile wiem, nie jest normą przy najtańszych hostingach u innych dostawców.

Komentarz

• interma

ja płacę 50zł/rok
              warto jeszcze zwrócić uwagę na transfer miesięczny.
              W przypadku strony z fotografiami ma to duże znaczenie. Jeśli bedziesz miał "ciężkie" pliki i dużą ogladalność to licz się z dopłatami i to co miesiąc. Jeśli strona będzie nazwijmy to "domowa" a ruch tylko wokół znajomych to nie grożą ci dopłaty.

Komentarz

• Mateuniop

Interma, ile masz transferu miesięcznie w tej cenie (rozumiem, że to opłata wyłącznie za hosting)? U mnie to 2 GB/mies. i taka ilość na sam początek wydaje mi się wystarczająca

Komentarz

• Rjan
                  Dopiero zaczyna
                  • 2006
                  • 29

Na hostingu nie warto oszczędzać.
                  Małe, przyzwoitej jakości konto kupisz za 100-200 zł rocznie. Sam chyba nie kupiłbym hostingu za 50 zł - po prostu jak coś ma być dobre to nie może być tanie.

Ze sprawdzonych osobiście:
                  alfatel.pl
                  blink.pl
                  nazwa.pl
                  home.pl

klatka.pl jest tania jak barszcz, ale jakość mnie rozwaliła. Chyba, że nie przeszkadza Ci, że strona nie działa pół godziny dziennie, albo serwer zrywa połączenia.

Oferty z allegro typu "superserwer za grosze" odpuść sobie.
                  O darmowych zapomnij.

Domeny kupisz w az.pl (hosting też mają, ale nie sprawdzałem).
                  Zarabianie na fotografii to niestety najczęściej przyjemność wynikająca z zarabiania, a nie z fotografii.

Komentarz

• Modzel
                    Początki nałogu
                    • 2007
                    • 364

Place znacznie wiecej niz wszyscy poprzednicy bo "az" 366zl/rok. "Az" napisalem z cudzyslowem, bo nie jest to wcale wygorowana cena za niezawodnosc, backupy i bezpieczenstwo. Przerobilem rozne tak zwane tanie hostingi. Cenowo faktycznie sa tanie, ale wspolczynnik stresu jaki generuja jest niesamowicie wysoki.
                    Z drugiej strony, jako informatyk mam nieco inne i wyzsze wymagania niz przecietny uzytkownik komputera, dlatego firmy oferujace hosting za 30 czy nawet 90zl/rok troche mnie smiesza..

Podsumowujac: chcesz spac spokojnie i miec profesjonalna pomoc- nie kupisz tego za 30zl rocznie. www.nazwa.pl i www.home.pl te dwie firmy moge polecic z czystym sumieniem
                    "Palacze, którzy zdadzą sobie sprawę ze swoich nawyków, mogą je zmienić lub zastępować palenie inną aktywnością oralną."- The Merck Manual- podrecznik diagnostyki i terapii.
                    0D, 10-400 f0.0 StereoIS TurboUSM i inne takie...

Komentarz

• yerzu
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 160

Ja kożystam z oferty boo.pl

Domena 80zł netto za przedłużenie o rok

Serwer 8 zł na miesiąc :

1000MB przestrzeni dyskowej
                      300MB bazy danych MySQL
                      15GB transferu miesięcznego
                      abonament: 8zł/1 miesiąc

jestem zadowolony na razie nie miałem żadnych problemów

Komentarz

• Memoriz
                        Bywalec
                        • 2008
                        • 188

warto zobaczyć ofertę cal.pl
                        .

Komentarz

• Soundman
                          Początki nałogu
                          • 2008
                          • 371

Zamieszczone przez yerzu
                          Ja kożystam z oferty boo.pl

Domena 80zł netto za przedłużenie o rok

Serwer 8 zł na miesiąc :

1000MB przestrzeni dyskowej
                          300MB bazy danych MySQL
                          15GB transferu miesięcznego
                          abonament: 8zł/1 miesiąc

jestem zadowolony na razie nie miałem żadnych problemów
                          Też korzystam z ich serwerów mają chyba najbardziej rozbudowany panel administracyjny jaki widziałem w serwerach za tą cenę, nieraz sprawdzam jakieś droższe i mają kilka biednych opcji. Co do ceny to zaczyna się od 2,66 na m-c a co do problemów to niemiałem nigdy raz w ciągu mojego kilkuletniego korzystania z ich usług serwery baz danych wyłączyły się na 30 minut.

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

Domena w nazwa.pl = 122zł/rok
                            www.pbase.com ( http://www.pbase.com/pricing.html ) = 23$ /rok / 500MB lub 60$ / rok / 1500MB
                            'Additional storage can be added at any time in increments of 500MB'

Jakoś nie przepadam za hostingami bo trzeba się babrać z zakładaniem galerii od nowa, a teraz same skrypty flashowe dookoła, a ja flasha nie lubię . Funkcjonalność i użyteczność pbase zupełnie mi wystarcza, obsługa jest banalnie prosta.
                            Dodatkowa zaleta - w tej cenie wliczony jest dowolny transfer, czyli brak limitów transferu, zero stresu z pilnowaniem tego/dopłacaniem jak się przekroczy (a wystarczy zachcieć parę rawów testowych wrzucić i już ludzie ssają na potęgę ).

Komentarz

• Przemek Lipski
                              Bywalec
                              • 2006
                              • 212

Zamieszczone przez Vitez
                              Jakoś nie przepadam za hostingami bo trzeba się babrać z zakładaniem galerii od nowa, a teraz same skrypty flashowe dookoła, a ja flasha nie lubię
                              A to nie wystarczy tam wrzucić swoich plików ze stroną przez ftp na serwer? Trzeba od nowa tworzyć wszystko?
                              "Wszyscyśmy z płócien
                              Rembrandta:
                              To tylko kwestia
                              Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Komentarz

Pracuję...