Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
Pewnie tak, albo poprostu tak bardzo sie "oburzyl" jakoscia zdjec tam prezentowanych ze nie wytrzymal, ponioslo go, powiedzial sobie: walic to, i napisal posta
jak lubię Ciebie i Van Murdera, to takie hasła uważam nie tyle za czyste podlizywanie się, co za gest ściągnięcia ze ściany krzyża, powieszenia foty VanMurdera i nakazywaniu swojej rodzinie, modlenia się dziś do kogoś innego
Dokładnie.. Przed chwila zadałem sobie trud, żeby przeczytac 6 stron OT, bluzgów, sprzeczek i urzędowego bełkotu zawierającego pierdylion paragrafów z KC i zastanawiam sie co robili Ci wszyscy ludzie, którzy sie tutaj wypowiadają zamiast być wtedy w pralni i rozkopywać brudy broniąc VanMurdera..? Czy on najął jakis klakierów na tym forum, czy co? Ja przyszedłem na to forum zbyt późno by zamienić z VM choc kilka zdań, więc wole sie nie wypwiadać co do jego charakteru i sposobu bycia, niemniej mogę mu pozazdroscić dorobku w dziedzinie foto. Nie jest to jednak powód, by sie podniecać w ten sposób z powrotu osoby, która wyszła stąd z tak negatywną opinią
"..i pozostanie tylko czekać, aż odezwie się sam guru.. a Gdy się objawi, wszyscy odwrócą wzrok, gdyż blask jego oblicza przyćmi słońce, które dawało życie i urodzaj na tej ziemi.."
Slider, tu nie chodzi o klakierowanie. Nie wnikam, kto miał rację w tamtym sporze. Nie moja wojna.
Fakt jednak, że tak merytorycznych postów, jak te Vana bardzo brakuje. Facet, nie dość, że robi świetne foty, lubił się dzielić wiedzą. I osobiście, mam nadzieję, że jeszcze coś kiedyś ciekawego skrobnie.
Dokładnie.. Przed chwila zadałem sobie trud, żeby przeczytac 6 stron OT, bluzgów, sprzeczek i urzędowego bełkotu zawierającego pierdylion paragrafów z KC i zastanawiam sie co robili Ci wszyscy ludzie, którzy sie tutaj wypowiadają zamiast być wtedy w pralni i rozkopywać brudy broniąc VanMurdera..? Czy on najął jakis klakierów na tym forum, czy co? Ja przyszedłem na to forum zbyt późno by zamienić z VM choc kilka zdań, więc wole sie nie wypwiadać co do jego charakteru i sposobu bycia, niemniej mogę mu pozazdroscić dorobku w dziedzinie foto. Nie jest to jednak powód, by sie podniecać w ten sposób z powrotu osoby, która wyszła stąd z tak negatywną opinią
"..i pozostanie tylko czekać, aż odezwie się sam guru.. a Gdy się objawi, wszyscy odwrócą wzrok, gdyż blask jego oblicza przyćmi słońce, które dawało życie i urodzaj na tej ziemi.."
Gratuluję i pozdrawiam klakierów
A dziękuję, dziękuję bo chyba wtedy coś tam w tym wątku pisałem mimo że też z VanMurderem nie zamieniłem zbyt wielu zdań na forum..
Ale IMHO.. przesadzasz...
Adam ma "specyficzny" charakter, który nakazuje mówienie wprost tego co myśli, a że większość ludzi zamiast słuchać i uczyć się oburza się, że ktoś śmie krytykować ich "dzieła" w w sumie brutalny ale prawdziwy sposób to potem robią się takie dziwne sytuacje.. mimo że sami się prosili . Można Adama nie lubić za charakter ale jest człowiekiem który ma dużą wiedzę i potrafi nią się dzielić i jeśli dzięki temu komuś to pomoże to należy się cieszyć z tego że zdecydował się coś napisać (chociaż jeden post to jeszcze nie jakiś ogromny powrót) - podejrzewam że dlatego że z komentowanych zdjęć widać że kolega stara się coś zrobić i włożył w to trochę wysiłku (lampy, tło, fotoszop itp. ) i Adam to docenił (bo co jakiś czas jednak regularnie tu zaglądał nie pisząc..) a nie komentuje pierwszych lepszych "pstryków" bo po co znowu się narażać na pyskówki.. w sumie fajnie że się zdecydował coś z powrotem napisać ale takich spektakularnych odejść jak i powrotów było już parę i jeśli ktoś nie został stąd "wypisany" z napisem "banned" pod nickiem to ma prawo wrócić i odchodzić ile mu się razy podoba - myślę że to normalne i nie ma co tu pisać jakiś peanów na cześć Adama - jak będzie chciał to jeszcze tu popisze, jak nie to nie - jego wybór
Pozdrawiam
Slider, tu nie chodzi o klakierowanie. Nie wnikam, kto miał rację w tamtym sporze. Nie moja wojna.
Moja tym bardziej. Ale chciałem się czegoś dowiedzieć, micles mnie odesłał do odpowiednich wątków, trafiłem do pralni, a tam zgadnij co (bo raczej nie kulturalna rozmowa) Generalnie ludzie obrzucajacy sie mięsem i obelgami, do tego dorzuciło się paru modów z NF i Kubaman, który jakoś dziwnie manifestował swoją niechęć do VM (pewnie rany sie nie zagoiły) Znalazło się tez paru prawników, dyskutując nad tym kto pierwszy powinien dzwonic po adwokata; po prostu cyrk na kółkach. Nikt jakoś specjalnie za nim nie płakał i nie przypominam sobie, żeby przez cały czas kiedy tu jestem imię VM przeciskalo sie komus przez usta. Wyobraź sobie więc moje zdziwienie kiedy wchodze dzisiaj na forum, widzę jeden jego komentarz w wątku o portretach i nagle całą lawinę powitań, o którą sie o mało co nie potknąłem. Nie wspominając już o samym tym watku, który postał specjalnie dlatego, żeby nabic sobie posta i powitac kogoś, kogo sie nie żegnało
Oczywiście w kwestii VM nie chcę byc absolutnie w żaden sposób uprzedzony, wisi mi i powiewa co komu, kiedys tam zrobił, cieszę się jedynie, że forum odzyskało tak rzeczowego usera..
Nikt jakoś specjalnie za nim nie płakał i nie przypominam sobie, żeby przez cały czas kiedy tu jestem imię VM przeciskalo sie komus przez usta. Wyobraź sobie więc moje zdziwienie kiedy wchodze dzisiaj na forum, widzę jeden jego komentarz w wątku o portretach i nagle całą lawinę powitań, o którą sie o mało co nie potknąłem.
A ja widziałam.
Jednak zgodzę się, że można było sobie darować zakładanie specjanego tematu ad. powrotu Van Murdera bo jedna jaskólka wiosny nie czyni.
Ja sama nigdy nie odczułam "ostrości" jego wypowiedzi...może dla kobiet jest delikatniejszy a na serio...panowie juz tu napisali...Van to chodząca skarbnica wiedzy i doświadczenia i mało tego...on naprawdę przykładał się do każdej wskazówki (rysował nawet schematy - że też w ogóle mu się chciało...chwała mu za to!).
I teraz wam powiem, że mi na miejscu Vana po tylu "słodkościach" jakoś dziwnie by sie powracało :wink:
Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
toskoro już chylimy czoła ostremu językowi, który nadchodzi niczym syn niepokorny, to co jak co ale Micles - powinieneś zadrżeć w posadach wpierwej, niźli posty okraszać pieśniami powitania, Ty który ciągle na złą drogę własnego jestestwa zbaczasz nieuchronnie, coraz to narażając siebie na słowa braci z niedowierzaniem patrzących na Twoje znoje, gdy oko Twe serca nie słucha... zrzuć kajdany...
pozdrawiam wszystkich technologów... no i witam również skoro taka moda.
Komentarz