Nowe logo forum - szybki konkurs artystyczny - bez nagród:)

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tpop
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1465

Zamieszczone przez Paul
    zrezygnowałbym z .info - w końcu nic nie wnosi.
    Czepiacie sie . A co ma wiecej wnosic? Co bys chciał zeby wnosilo? Jest przeciez czescia nazwy domeny.
    Ostatnio edytowany przez tpop; 553.
    photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• Paul
      Coś już napisał
      • 2005
      • 85

Zamieszczone przez tpop
      a co ma wiecej wnosic? Co bys chciał zeby wnosilo? Jest przeciez czescia nazwy domeny.
      Po prostu nazwa forum brzmi Canon Board i nic więcej nie potrzeba. Dodawanie .info jest jak stosowanie w logotypie dodatku S.A. albo jakby ktoś dopisał nazwę ulicy na której jest biuro :smile: Poza tym kiedyś możemy chcieć zmienić domenę - np. na org.pl co wtedy?
      A swoją drogą, może powinniśmy dodać, że forum jest polskie - szczególnie, że "board" może zmylić :-D
      Ostatnio edytowany przez Paul; 1816.

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez tpop
        No juz nie przesadzaj :-? To takie szukanie problemu na sile, tam gdzie go nie ma.
        Skad mozesz wiedziec ze nie ma? Moderowales kiedys tutaj?
        wiele jest postow niezauwazalnie przez was - uzytkownikow - przenoszonych do odpowiednich podforow... naprawde wiele. Wiec mi nie wciskaj ze problemu nie ma bo jakos czuje sie o wiele bardziej na silach niz ty stwierdzic ze problem niewlasciwego postowania JEST - szczegolnie nietrafianie z podkategoriami, czyli wlasnie dyskusje o aparatach innych firm w podforach kompaktow Canona czy dSLR (niezgodnie z regulaminem) - i to trzeba przenosic by balaganu nie bylo, i jest z tym sporo roboty - musisz mi niestety uwierzyc
        Dlatego jestem przeciw uogolanianiu logo naszego forum - bo jest ono z zalozenia Canonowe fotograficzne a nie tylko fotograficzne.

Komentarz

• Moris
          Początki nałogu
          • 2005
          • 302

W odpowiedzi na sugestie Kavoo oraz Paul :

A kto powiedział że to jest wersja finalna, czekałem na takie sugestie :neutral:

... no i czekam na ewentualne dalsze
          | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | BLOG |

Komentarz

• Moris
            Początki nałogu
            • 2005
            • 302

Jest problem z dobrym cieniowaniem dlatego 2 wersje.
            Oto druga :

Komentarz

• kavoo
              Zablokowany
              • 2004
              • 1173

Cien jest nadal za ciemny, bardziej brud przypomina. Multiply 45% w zupelnosci wystarczy (w tej chwili zdaje sie byc w okolicach defaultowego 75%). Outline wokol Board.info niepotrzebny, jak oslabisz cien to litery beda sie wystarczajaco od niego odcinaly.

Komentarz

• Cychol
                Początki nałogu
                • 2005
                • 398

Moris nie przejmuj się ta wersja, która jest wstawiona na forum (pierwsza) jest najlepsza właśnie z tym płytki cieniem
                pozdrawiam

Komentarz

• Moris
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 302

Napisał Kavoo
                  Cien jest nadal za ciemny, bardziej brud przypomina. Multiply 45% w zupelnosci wystarczy (w tej chwili zdaje sie byc w okolicach defaultowego 75%). Outline wokol Board.info niepotrzebny, jak oslabisz cien to litery beda sie wystarczajaco od niego odcinaly.
                  Widzisz Kavoo, tak się składa że Multiply jest dokładnie na 45% a po zlikwidowaniu Outline wokół Board daje wynik jak w załączeniu ...

Ale skoro tak uważasz to trudno mi z Tobą polemizować gdyż wydaje się że jesteś ekspertem w tej dziedzinie ??: a ja tylko amatorsko coś czasem skrobnę.

Niemniej to Administratorzy zdecydują którą wersję umieszczą i wiem że zdają sobie sprawę iż nie da się wszystkim dogodzić

Napisał Cychol
                  Moris nie przejmuj się ta wersja, która jest wstawiona na forum (pierwsza) jest najlepsza właśnie z tym płytki cieniem
                  Nie przejmuję się, chociaż z drugiej strony chciałbym aby wersja ostateczna podobała się możliwie największej liczbie użytkowiników tego forum.

Jestem takiego samego zdania, a moim zamiarem nie do końca było stworzenie wrażenia trzeciego wymiaru.

Pozdrawiam
                  Moris

Komentarz

• kavoo
                    Zablokowany
                    • 2004
                    • 1173

Zamieszczone przez Moris
                    Widzisz Kavoo, tak się składa że Multiply jest dokładnie na 45%
                    No to nie wiem, moze masz jakiegos innego Photoshopa ;-), bo u mnie multiply 45% wyglada tak, jak na zalaczonym picku

Zamieszczone przez Moris
                    Ale skoro tak uważasz to trudno mi z Tobą polemizować gdyż wydaje się że jesteś ekspertem w tej dziedzinie ??:
                    Bez przesady z tym ekspertem ;-) Pracuje jako grafik nascie lat, wiec pare nawykow mam i pewne rzeczy dostrzegam, ale ekspertem bym siebie nie nazwal ;-)

Komentarz

• hazan
                      Zasłużeni
                      • 2004
                      • 1719

A czy logo które jest obecnie wam sie nie podoba ? - pytam dlatego ze upieszac mozna cały czas ale trzeba sie tez na cos zdecydowac nieprawda ?

Kavoo a mam pytanie nie miał byś chwili czasu na zrobienie nam przyciskow do forum ? - przydały by sie jakies gustowne i pasujace do całosci a takich nie zndjde w necie.
                      Pozdrawiam
                      Hazan
                      Canon-board.info www.pytamy.pl

Komentarz

• kavoo
                        Zablokowany
                        • 2004
                        • 1173

Zamieszczone przez hazan
                        Kavoo a mam pytanie nie miał byś chwili czasu na zrobienie nam przyciskow do forum ?
                        Na razie moze byc cienko, bo nie mam czasu na nude ;-) Ale im blizej wakacji tym lepiej z moim wolnym czasem, wiec jesli nic ciekawego nie znajdziesz to pomysle o tych guzikach ;-)

Komentarz

• muflon
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 6763

Zamieszczone przez hazan
                          A czy logo które jest obecnie wam sie nie podoba ? - pytam dlatego ze upieszac mozna cały czas ale trzeba sie tez na cos zdecydowac nieprawda ?
                          Doookładnie. Obecne logo jest OK. Eleganckie, nie przebajerzone, idealnie pasujące do ogólnej kolorystyki forum. Pora skończyć temat
                          zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Moris
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 302

Kavoo,

Tak sobie myślę, że skoro chciałeś coś udowodnić "laikowi" takiemu jak ja który w Photoshopie się raczej bawi niż pracuje to trzeba było dostrzec i wziąć wszystkie czynniki pod uwagę

czyli :

Tło - nie białe jak pokazałeś na przykładzie.
                            Opacity - to akurat mamy takie samo :-D
                            Spread - u mnie 0
                            oraz Size - u mnie 2

A i tak na marginesie u Ciebie też wyszło przycięte Logo Canona - czy to nie profanacja

Ale to tak na marginesie ...

Wniosek mam tylko jeden : TYLE GUSTÓW ILE FORUMOWICZÓW
                            I tym pragnę zakończyć swoje zabawy z niniejszym LOGO, czas wrócić do nauki focenia :rolleyes:

Pozdrowienia dla Wszystkich i dzięki za uznanie dla "laika" oraz wszystkie wypowiedzi pozytywne i negatywne.

No i dodaję wersję ostatecznie dopieszczoną bez profanacji loga Canon-a

Z mojej strony uważam temat za zamyknięty. Reszta w rękach Administratorów.

Moris
                            Ostatnio edytowany przez Moris; 1703.

Komentarz

• hazan
                              Zasłużeni
                              • 2004
                              • 1719

Dobra - ponieważ trudno jest wszystkim zdecydowac wiec zdecyduje sam
                              Logo które od tej porty zagosci na stałe na forum to logo kolegi Morisa - te ktore jest teraz na forum.

Dzieki wszystkim za pomoc a szczegolnie koledze Morisowi za świetne logo.
                              Game over - topic zamkniety
                              Pozdrawiam
                              Hazan
                              Canon-board.info www.pytamy.pl

Komentarz

Pracuję...