Nowe logo forum - szybki konkurs artystyczny - bez nagród:)

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • hazan
    Zasłużeni
    • 2004
    • 1719

Nowe logo forum - szybki konkurs artystyczny - bez nagród:)

Zapraszma do prezentowania swoich pomysłów na nowe logo naszego forum.
    Proponuje zrobic je w dwóch kolorach - standarowo na czarnym tle + na tle jasnym tak aby np pasowalo do obecnej skorki naszego forum
    Pozdrawiam
    Hazan
    Canon-board.info www.pytamy.pl
  • Arkan
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1401

Hazan, czy są jakieś rozmiary w pixelach do których trzeba się spasować?
    Pentax K-5 II, Leica M9

Komentarz

• hazan
      Zasłużeni
      • 2004
      • 1719

Wydaje mi sie ze obecne logo ma wystarczający rozmiar - chyba że ktos zdecyodwanie bedzie uważal że wieksze jest lepsze ?
      Pozdrawiam
      Hazan

Komentarz

• djtermoz
        Uzależniony
        • 2004
        • 995

No dobrze, to jeszcze raz...

Nadal uwazam ze logo Kavoo bedzie chyba lepsze, szczegolnie po usunieciu "you can", zostawieniu pustej prawej strony i pocieciu tak zeby napisy "zaloguj" itd. (obok pol wpisywania nazwy uzytkownika i hasla) mogly miec ten banner jako tlo.

Jesli jednak chcecie ciemna wersje to mozemy wrocic do tego:

Pola do logowania po prawej moznaby umiescic na tym tle pod warunkiem zmiany kolory pisma na bialy.
        djtermoz@pbase

Komentarz

• akustyk
          gajowy
          • 2004
          • 12226

cos takiego: ?

wzorowane na stylistyce folderow reklamowych Canona, choc ze wzgledu na proporcje nie da sie dokladnie trzymac ich identyfikacji wizualnej?

do rozwazenia zmniejszenie wielkosci napisu "Board". a jakby mi ktos podeslal namiary na dokladnie te czcionke, ktora Canon wykorzystuje w tych folderach, to byloby super. Incised 902BT pasuje mniej wiecej, ale to nie dokladnie to samo. zwlaszcza, ze brakuje wariantu Extra Thin
          Ostatnio edytowany przez akustyk; 984.
          www albo tez flickr

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez akustyk
            a jakby mi ktos podeslal namiary na dokladnie te czcionke, ktora Canon wykorzystuje w tych folderach, to byloby super. Incised 902BT pasuje mniej wiecej, ale to nie dokladnie to samo.
            I dobrze ze nie do konca to samo... trademark Canona jest registered, cuprigthed, restricted itp i przy poprzednim logo chyba uznalismy ze mimo niekomercyjnego uzycia tej nazwy to jednak lepiej uzyc czcionki tylko podobnej a nie takiej samej - dmuchajac na zimne 8)

Komentarz

• muflon
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 6763

Mi się podoba logo akustyka z jednego prostego względu: będzie ładnie zgrywać się z białym tłem. Każde inne, to będzie "innokolorowy" prostokąt na jasnym tle - i będzie wyglądał "ni przypiął ni przyłatał".
              zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• hazan
                Zasłużeni
                • 2004
                • 1719

Akustyk a nie dało by sie czegos zywszego wymyslic moze nie koniecznie musi byc czerwony ten napisa Canon ? - troche wiecej kolorkow by sie przydalo bo troche blado to wyglada teraz
                Pozdrawiam
                Hazan

Komentarz

• akustyk
                  gajowy
                  • 2004
                  • 12226

Zamieszczone przez hazan
                  Akustyk a nie dało by sie czegos zywszego wymyslic moze nie koniecznie musi byc czerwony ten napisa Canon ? - troche wiecej kolorkow by sie przydalo bo troche blado to wyglada teraz
                  no to musze wymyslic inne logo. to wyzej ma byc dokladnie takim "tricolorem". a czy blado... oryginalne foldery Canona sa po prostu proste i eleganckie. jak umnie nie wyszlo, to juz kwestia malych zdolnosci ;-)

podlubie w ciagu dnia i wrzuce jakies propozycje
                  www albo tez flickr

Komentarz

• gonzo44
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1304

A mi najbardziej przypadlo do gustu logo kavoo. Delikatny błękit działa kojąco, jakze kojąco...
                    Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• Hadson

Dobra dodaje i swoje 3 grosze... Poszedłem tropem kolegi akustyka
                      W sumie jak pójdziemy na masówke to jedno z tych tutaj bedzie fajne...

1. Cien zmniejszony do minimum.
                      2. Usuniete profesjonalne
                      3. przesuniety aparat w dół.
                      4. Literki nieco wieksze
                      5. nieco wieksze. Jak wygra ta propozycja to zrobie od nowa bo podczas powiekszania stracilo na jakosci.
                      Ostatnio edytowany przez Gość; 1288.

Komentarz

• hazan
                        Zasłużeni
                        • 2004
                        • 1719

Bardzo fajne - tylko trochę małe te napisy - ale generalnie jest w moim guscie.
                        Pozdrawiam
                        Hazan

Komentarz

• Pszczola
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 1760

Fajne fajne. Tylko sugerowalbym wywalenie slowa "profesjonalne". Wiekszosc uzytkownikow forum to zapewne niezawodowcy (amatorzy), no a co do profesjonalnosci samego forum to ma ono sie raczej samo bronic.
                          EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• Grzdyll
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 135

Fajne fajne rzeczywiście. Trop kolegi Akustyka wydaje mi się słuszny (elegancja i prostota jak w folderach Canona), dlatego jak na mój gust niepotrzebnie jest to cieniowanie 3D. I czy między „Canon” a „board” powinien być myślnik? A co do profesjonalizmu to święte słowa że forum się samo powinno bronić... :smile:
                            Puszka, kilka słoików i może szczypta talentu?

Komentarz

• Hadson

Oki... Zmienię te literki i napis profesjonalne. Zastanawiam sie jeszcze nad czymś lepszym (tłem jakimś bajeranckim z delikatnymi cieniami i motywami foto)... bo to cos mi sie nie podoba i czuje ze po tygodniu znudziłoby mi się.
                              Mam niedługo egzam i musze poświęcić czas nauce.:/ Ale postaram sie w wolnej chwili cos zrobić.
                              Zresztą to nie tylko logo trzeba zrobić. Najlepiej nadać charakter całemu forum. Tak zrobiłem na moim forum. Wszystko w jednej intonacji kolorów itd itd..

Pzdr All.

Komentarz

Pracuję...