Projekt 'Amazing Cathedral"

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • XLesio
    Uzależniony
    • 2008
    • 515

Projekt 'Amazing Cathedral"

Jak myślicie, HDR, PS, czy inne sztuczki..?

"Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350
  • Stanislaw
    Bywalec
    • 2008
    • 124

Zdecydowanie HDR.
    EOS R + 6D + 24L + 35IS + 50 1.4 + 85 1.8

Fotograf ślubny Opole
    facebook

Komentarz

• mate00sh
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1312

HDR moim zdaniem, ale jakoś nie trawię tego - katedra powinna być mroczna

Komentarz

• MacGyver
        Cenzor
        • 2006
        • 7043

HDR.... i to paskudny :-D
        Po to jest zdjęcie żeby wyglądało jak zdjęcie a nie jak grafika :-)
        Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• jaś
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 2601

hdr - lubię hdry - w architekturze, bo w krajobrazie już znacznie mniej, ale ten jest tragiczny, może taki był zamiar "tfórcy" tym gorzej bo tłumaczenia "tak chciałem" lub "tak tam było" jakoś do mnie już nie trafiają.
          Jestem szumofobem
          S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
          Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Komentarz

• XLesio
            Uzależniony
            • 2008
            • 515

Zamieszczone przez MacGyver
            Po to jest zdjęcie żeby wyglądało jak zdjęcie a nie jak grafika :-)
            Konserwatysta

Ja pewnym senstymentem darzę prace Siudmaka i Beksińskiego, i jakoś tak mi się skojarzyło.. Choć przyznam że są strasznie przerysowane.
            EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
            C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Komentarz

• mate00sh
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 1312

Komentarz: "its almost better than being there"
              Śmiać się czy płakać?

Komentarz

• MacGyver
                Cenzor
                • 2006
                • 7043

Widać niektórym świat wirtualny bardziej odpowiada od rzeczywistego :-)
                Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• HuleLam
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1641

Zamieszczone przez XLesio
                  Konserwatysta

Ja pewnym senstymentem darzę prace Siudmaka i Beksińskiego, i jakoś tak mi się skojarzyło.. Choć przyznam że są strasznie przerysowane.
                  Ale z tego co pamiętam Siudmak pracuje wyłącznie "w oleju"? Oczywiście mogę się mylić, bo jakoś jego prace, w przeciwieństwie do nieodżałowanego Bexińskiego darzę pewnym resentymentem.
                  Fotograf platoniczny

Komentarz

• XLesio
                    Uzależniony
                    • 2008
                    • 515

Aqua chyba też.

Ale skojarzenie z nimi nie brało się z techniki, tylko raczej kolorystyki i pewnej takiej "komiksowości" (choć oczywiście Beksiński był znaczenie mroczniejszy).

Generalnie pierwszy rzut okiem na te hdry przypomniał mi parę landrynkowych prac Siudmaka, które swego czasu były m.in na okładkach Fantastyki (nie Fowej F, tylko F. - czyli ~ dekada 80'-89')

Komentarz

• DonBolano
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 331

Ale bije po oczach. Przeciez odrzuca na sam widok.. Jak sie mozna zachwycac czyms takim?
                      Na świat spoglądam przez armatę...

Komentarz

• XLesio
                        Uzależniony
                        • 2008
                        • 515

A kto się zachwyca?

Wrzuciłem z konkretnym pytaniem, jaka technika. Pamiętajmy że jako analog traktuję takie foty bardzo zero_jedynkowo. Ładne/nie ładne, to i tak jest sztuczne i w ogóle błee

A swoją drogą o Siudmaku kiedyś mówiono, że to disco polo polskiej grafiki, i ma prawo co najwyżej zakładki do książek rysować. Więc kto wie, może i ten pan kiedyś zyska uznanie?

edit: samą stronkę pewnie od razu zamknęliście? Zwróćcie uwagę że jest tam też kilka linków do bardzo sensownej reporterki. M.in Afganistan..
                        Ostatnio edytowany przez XLesio; 16566.

Komentarz

Pracuję...