Świętą święta i choinka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MacGyver
    Cenzor
    • 2006
    • 7043

Odkąd dotarło do mnie że obchodzone pod koniec roku święta nie mają już nic wspólnego z Bożym Narodzeniem serdecznie nie znoszę tego czasu.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Gregolius
      Początki nałogu
      • 2008
      • 271

Coś w tym jest

A mikołaj to niech przyniesie jakieś pozytywne zmiany, wystarczy)Zmianom nigdy dość)
      Ostatnio edytowany przez Gregolius; 14787.
      CANON aik

Komentarz

• SebaWolf
        Początki nałogu
        • 2006
        • 324

Zamieszczone przez Gregolius
        Coś w tym jest

A mikołaj to niech przyniesie jakieś pozytywne zmiany, wystarczy)Zmianom nigdy dość)
        tak szczególnie jeśli to zmiany typu "kit na eLke" lub xxxd xxd na xd, czego wszystkim życzę :-D

Komentarz

• gunia1990
          Uzależniony
          • 2008
          • 550

MacGyver u mnie jest tak, jak było, od kiedy pamiętam.. Tradycja jednak nie wszedzie zanika
          galeria CB / ludzie... / picasa

Komentarz

• Paenka
            Uzależniony
            • 2008
            • 727

Ja w sumie to mam taki mix...uwielbiam atmosferę świąteczną ale nie tę w moim domu. Zawsze są jakieś jazgoty (moja mama :/) Jednak juz od grudnia zapuszczam sobie listę "świątecznych" piosenek i się nastrajam pomaga mi to znieść zimną lub bardzo pluchowatą zimę Jednak samego dnia świąt nie znoszę....tego napinania się żeby wszystko było na tip top ..wrrr

Polecam tę płytkę/kolekcję : https://www.bookmaster.pl/muzyka/163585.xhtml
            a tu moja ulubiona 3 płytka:

1) Sleigh Ride --- ANDY WILLIAMS
            2) Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! --- DEAN MARTIN
            3) Santa Claus' Party --- LES BAXTER
            4) Everybody's Waitin' For The Man With The Bag --- KAY STARR
            5) Santa Claus Is Comin' To Town --- THE BEACH BOYS
            6) Rockin' Around The Christmas Tree --- MEL & KIM
            7) Christmas Kisses --- RAY ANTHONY AND HIS BOOKENDS
            8) Jingle Bells --- BING CROSBY
            9) I'm A Little Christmas Cracker --- DIANA DECKER
            10) Have Yourself A Very Merry Christmas --- LOU RAWLS
            11) God Rest Ye Merry Gentlemen --- ELLA FITZGERALD
            12) Warm December --- JULIE LONDON
            13) What Are You Doing New Year's Eve --- NANCY WILSON
            14) Mary's Boy Child --- MATT MONRO
            15) White Christmas --- LOUIS ARMSTRONG
            16) Lonely This Christmas --- MUD
            17) Lily The Pink --- THE SCAFFOLD
            18) I'll Be Home For Christmas --- GLEN CAMPBELL
            19) Lonely Pup In A Christmas Shop --- ADAM FAITH
            20) Never Do A Tango With An Eskimo --- ALMA COGAN
            21) Little Donkey --- GRACIE FIELDS
            22) The Twelve Days Of Christmas --- THE SPINNERS
            23) Silver Bells --- AL MARTINO
            Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Komentarz

• aptur
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 3837

Zamieszczone przez Paenka
              Przypomniałaś mi, że już niedługo powróci koszmar w postaci ciągłej emisji wszędzie "Last Christmas" Wham :-D

Komentarz

• akustyk
                gajowy
                • 2004
                • 12226

Zamieszczone przez aptur
                Przypomniałaś mi, że już niedługo powróci koszmar w postaci ciągłej emisji wszędzie "Last Christmas" Wham :-D
                ech... nawet nie wspominaj...
                www albo tez flickr

Komentarz

• Paenka
                  Uzależniony
                  • 2008
                  • 727

oj sorki sorki ale bez przesady nie jest aż tak źle ;p ostatnio mój tata zaczął kolędy w samochodzie zapuszczać
                  Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Komentarz

• DonBolano
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 331

Zamieszczone przez MacGyver
                    Odkąd dotarło do mnie że obchodzone pod koniec roku święta nie mają już nic wspólnego z Bożym Narodzeniem serdecznie nie znoszę tego czasu.
                    Szczegolnie dziwne -cieknące komercją i kiczem - są wszelkie wystawy swiateczne, które pojawiaja sie w galeriach handlowych juz na poczatku listopada.. No paranoja.. Pasaz G. swieci sie juz jak psu jajca.. Co sie dzieje w Galerii D., to nie wiem, bo dawno tam nie bylem, ale domyslam sie, ze jest podobnie..

Najgorsze jest to, ze ludziom chyba sie to podoba..:/

W sumie sam lubie polatac po miescie w czapce Mikołaja, ale dopiero w grudniu - w okolicach wigilii i Mikołaja.
                    Na świat spoglądam przez armatę...

Komentarz

• gunia1990
                      Uzależniony
                      • 2008
                      • 550

dla mnie to tez paranoja... od grudnia, ok, może by pełno mikołajów itp., w koncu już będzie ten czas niby swiąteczny.. ale listopad??

juz wiem co chce od Gwiazdorka
                      fajna ksiązka o fotografii + kurs przygotowujący na architekturę

a z zimowych piosenek lubię bardzo 2 piosenki big bandu, w którym śpiewają siostry Melosik ( ta z "Fabryki gwiazd" jakby co)
                      galeria CB / ludzie... / picasa

Komentarz

• DonBolano
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 331

Zamieszczone przez gunia1990

a z zimowych piosenek lubię bardzo 2 piosenki big bandu, w którym śpiewają siostry Melosik ( ta z "Fabryki gwiazd" jakby co)
                        Mów mi więcej! Nie mam pojęcia, kto to
                        Na świat spoglądam przez armatę...

Komentarz

• myst
                          Uzależniony
                          • 2007
                          • 700

Mi, być może pozwoli moja mikołajka, kupić 85L, o którym ponoć już mówię przez sen, dla którego to szkiełka niejednej już sobie przyjemności odmówiłem... Natomiast mojej mikołajce mam zamiar sprawić troszkę olejnych mazideł i nową 'studyjną' sztalugę
                          Oczywiście za wszystko zapłacę ja
                          A w kwestii świąt generalnie, to u mnie na szczęście tradycyjnie - uciekamy na wieś, gdzie część rodzinki uciekła już z Krakowa i gdzie można się w spokoju poganiać po lesie w pierwszy dzień świąt, a nie siedzieć i gnuśnieć
                          A Świąteczna komercha o tyle mnie wkurza, że dojazd do domu mam obstawiony marketami i ni jak sprawnie dojechać się nie będzie dało, gdy naród 'nie-idiotów' ruszy na 'żer dla (rozrzutnych) skner'... ;/
                          5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Komentarz

• Modzel
                            Początki nałogu
                            • 2007
                            • 364

A ja to napisze do Mikolaja, zeby mi 50D przytargal i ewentualnie 100-400L... z zabawek niefotograficznych, to nowe zawieszenie + wyciagarke do autka.. moze chociaz jedno dostane
                            "Palacze, którzy zdadzą sobie sprawę ze swoich nawyków, mogą je zmienić lub zastępować palenie inną aktywnością oralną."- The Merck Manual- podrecznik diagnostyki i terapii.
                            0D, 10-400 f0.0 StereoIS TurboUSM i inne takie...

Komentarz

• iREM
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 951

Zamieszczone przez Paenka
                              Bardzo fajny zestawik!!!
                              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                              Zamieszczone przez DonBolano
                              Szczegolnie dziwne -cieknące komercją i kiczem - są wszelkie wystawy swiateczne, które pojawiaja sie w galeriach handlowych juz na poczatku listopada.. No paranoja.. Pasaz G. swieci sie juz jak psu jajca.. Co sie dzieje w Galerii D., to nie wiem, bo dawno tam nie bylem, ale domyslam sie, ze jest podobnie..
                              Najgorsze jest to, ze ludziom chyba sie to podoba..:/
                              W sumie sam lubie polatac po miescie w czapce Mikołaja, ale dopiero w grudniu - w okolicach wigilii i Mikołaja.
                              Mnie to przestało przeszkadzać odkąd moja prawie dwuletnia córa zaczęła na to wszystko reagować (i komentować - tata, śnieg pada!!!). Od tego momentu święta mogą trwać dla mnie nawet cały rok. Jeśli chodzi o wiarę (dla jednych, czy tradycję dla innych) to mamy swój kościółek w którym ksiądz nigdy nie pieprzy głupot. Jest tam pięknie w Wielkanoc, będzie pięknie i w Boże Narodzenie. - Trójmiejskim, wierzącym kanonierom polecam gorąco - duszpasterstwo artystów w ruinach św. Jana.
                              Ostatnio edytowany przez iREM; 3293. Powód: Automerged Doublepost
                              Wszystko można zrobić lepiej.
                              www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Komentarz

• Dzygit-Dublin
                                Uzależniony
                                • 2005
                                • 754

Witam
                                Co do wystaw to w Dublinie podobnie Halloween zastąpione przez świąteczne , dziś czytałem ze miasto już ściga sklepy co wystawiają głośniki i graja świąteczna muzykę na ulicach.

Widać wszędzie chwyty są takie same i służą opróżnieniu naszych portfeli.
                                A co do ciekawostek zakupowych (nie potwierdzone) właśnie zaczynam shift`a i Irys z pracy mówi ze w UK maja obniżyć VAT z 21 % na 15 % nie wiem czy na wszystko czy tylko produkty żywnościowe .W radiu już płaczą sklepikarze a funt ostatnio idzie w dol choć notowania na dziś to 1,28 euro.
                                Wiec Irole już ustawiają się w kolejkę do North Ireland.

Pozdrawiam Darek
                                pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Komentarz

Pracuję...