fakt - jeśli zostawią matrycę z 50D, to chyba lepiej byłoby kupić starą piątkę...
Co nowego u Canona? [Plotki]
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
in-house PP na całego
Ale była afera, że LX-3 to fiszaj, że Venus prostuje, że jpg to kupa i w ogóle, potem D300, niedawno Oly, przyszedł czas i na Canona.
Ciekawym reakcji zakonu CB na poniższą info:
5-10 minut na konfigurację puszki, której się potem nie rusza bo obrazek zawsze wyjdzie "gotowy".Zamieszczone przez canonrumorsnew DiGIC V is more than 2x faster than current DiGICIV, enables onboard processing of all those DPP functions still not done in-camera with the current cams (i.e., lateral CA correction, geometric distortion correction, better highlight & shadow detail extraction, plus new “Diffraction Elimination” function: pixel-level contrast
enhancement and sharpening to counteract aperture-related diffraction effects)
Każdego kogo znam, kto żyje z foto, używa 20-50D, jedzie non stop na M-L jpg. Dla nich (jest zrobiony ten aparat) i dla nich to mega super (i wygodne) narzędzie.
Ciekawe czy w DPP/DV zmienili algorytm ostrzenia (dodali kontrolę nad promieniem)the silence is deafeningKomentarz
-
W sumie fajnie, ale pod warunkiem, że ten ficzer będzie można indywidualizować pod dane szkło, tak jak to jest z mikroregulacją AF (przecież każde daje inne "walory do korekcji"); bo jeżeli nie, to będzie mało użyteczny dla posiadaczy np. 2-3 zoomów i 4 stałek, używających ich ciągle na przemian.Komentarz
-
Widziałeś kiedyś DPPW sumie fajnie, ale pod warunkiem, że ten ficzer będzie można indywidualizować pod dane szkło, tak jak to jest z mikroregulacją AF (przecież każde daje inne "walory do korekcji"); bo jeżeli nie, to będzie mało użyteczny dla posiadaczy np. 2-3 zoomów i 4 stałek, używających ich ciągle na przemian.
, dla każdego (swojego szkła) mają osobne korekcje z możliwością regulacji. Dokładnie tak to rozumiem.
Tylko zauważ, że jak to body rozumie w języku danego szkła to mam nadzieję, że cała korekcja będzie na zasadzie full-auto.
Stawiam w ciemno, że to będzie hicior (sprzedaży) na miarę 20D.
A teraz rebus:
Zamieszczone przez canonrumorslastly, an all-new, pleasantly surprising “feature” that would bring
a smile to all the Canon loyalists (just watch for it)
co to będzie?
Ostatnio edytowany przez gietrzy; 120.the silence is deafeningKomentarz
-
jasne ze bedzie. okolo roku 2015 czyli przy jakims 90D.
jak juz Nikon, Olympus i Sony to od dawna beda mieli. zrobione, doszlifowane uzytkowo i sensowne. nie jak takie sztywne Auto ISO 100-400, gdzie matryca jest taka, ze do 1600 mozna smialo leciec i sie nie modlic nad jakoscia (a juz napewno nie, jak sie foci do kotleta, bo landszafciarz to jeszcze moglby nosem krecic
).
Komentarz
-
mp3?
ewentualnie drugi zapasowy przycisk direct print bo w to że wreszcie wysłuchali akustyka i dali MLU to nie uwierzęKomentarz
-
Komentarz
-
Może masz rację...sam używam DPP i to byłoby miłe..choć trudno mi uwierzyć w takim przypadku w więcej niż 3fpsWidziałeś kiedyś DPP
, dla każdego (swojego szkła) mają osobne korekcje z możliwością regulacji. Dokładnie tak to rozumiem.
Tylko zauważ, że jak to body rozumie w języku danego szkła to mam nadzieję, że cała korekcja będzie na zasadzie full-.
Stawiam w ciemno, że to będzie hicior (sprzedaży) na miarę 20D.
A teraz rebus:
co to będzie?
A co do rebusu - może to będzie darmowy watermark CANON
Komentarz
-
-
MLU sensownie nigdy nie bylo rozwiazanego, wiec w to nie wierze.
za to jak znam Canona, to znowu probuje dymac uzytkownikow w tylna czesc ciala i wmawiac im, ze tego potrzebowali. a poniewaz Canon-loyalist to co innego niz Canon camera-enthusiast, to stawiam na osobne pokretlo do wyboru rodzaju papieru w podlaczonej pixmie...
ale tak serio: obstawiam wbudowany w korpus software'owy korektor do wszystkich lensow Canona. taki, po ktorym nawet 17-85 bedzie sie wydawal akceptowalnym lensem...Komentarz
-
A jaka może być reakcja? Jeśli ingerencja dotyczy tylko jpega i jest nad tym jakaś kontrola, to jest to doskonały pomysł.
Ja bym się tak nie cieszył, zapewne pierwsze wersje EC w cyfrze będą oznaczać powrót do 3 pól AF ;-)Ostatnio edytowany przez Merde; 14420.I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
Mogą zaimplementować stary EC w taki sposób, że tylko te trzy punkty będą sterowalne okiem, a reszta będzie normalna (cokolwiek to w wykonaniu Canona znaczy :-D )
Właśnie sprzedaję swojego analoga 50E i chętnie zobaczę kontynuację.Komentarz
-
O ile pamiętam dobrze, to w trójce EC było dość zaawansowane, więc mogliby pożyczyć tamten układ
Komentarz
-
Ja obstawiam tajemniczy przycisk jako:
1. MLU
2. Auto ISO
3. Bracketing
któryś z powyższych. Mam tylko nadzieję że nie dodadzą żadnego drukowanego bullshajta."Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...Komentarz
-
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
Komentarz