Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Goomis
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1893

jakkolwiek będzie lepszy to i tak wezmę :-D 35L to moje podstawowe szkło. ma kilka mankamentów ale rysuje cudnie. Jeżeli poprawią choc trochę te mankamenty i nie zchrzanią rysunku (w co mocno wątpię) to biorę (no chyba, że zawołają 7k :-P) nie może byc droższy od 24LmkII bo 35-tkę łatwiej zrobic.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• micles
      Zablokowany
      • 2006
      • 4359

Spoko, nie martw się, już oni zadbają o to żebyś chciał mkIII (af pływający sinusoidalnie i takietam )

Komentarz

• gietrzy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 5727

Zamieszczone przez Goomis
        jakkolwiek będzie lepszy to i tak wezmę :-D 35L to moje podstawowe szkło.
        biorę (no chyba, że zawołają 7k :-P)
        Jak zawołają 10k to i tak kupisz, jak każdy weselny niewolnik - smutne, ale prawdziwe.
        the silence is deafening

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18793

Ja nie wierzę, że jak Canon wypuści nową wersję 35/1.4 albo 1.2 (bo i takie plotki chodzą) to cena będzie budżetowa - nie ma się co łudzić. Cena będzie zaporowa, a i tak (jak napisał Paweł) będą komitety kolejkowe.
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

• oskarkowy
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 2513

Zamieszczone przez gietrzy
            Jak zawołają 10k to i tak kupisz, jak każdy weselny niewolnik - smutne, ale prawdziwe.
            Ja lubię się z Tobą sprzeczać.. ale coraz częściej piszesz z sensem.. Tym razem niestety :-?
            Jeśli wyjdzie /1.2 to tańsze niż 85L II nie ma prawa być. I jeszcze zapisy na nie będą..
            Jarek

Komentarz

• micles
              Zablokowany
              • 2006
              • 4359

Ja kupię nawet i za 14k, tylko żeby w kwestii video było już wszystko (RAW i szybszy pipe (1080p60, 720p120 itd))

Komentarz

• gavin
                Pełne uzależnienie
                • 2010
                • 1339

w 35L będzie RAW?

Komentarz

• micles
                  Zablokowany
                  • 2006
                  • 4359

Powiedzmy, że odnosiłem się do tego :
                  co do nowości to ja czekam tylko na 35L II i 5DIII (albo będzie wypaśny i go kupię, albo będę polował na używanego 1DIV :-P)

Komentarz

• allxages
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 2549

35LII może kosztować dowolną kwotę, byle było idealne.

Komentarz

• ARN
                      Uzależniony
                      • 2008
                      • 757

Zamieszczone przez allxages
                      35LII może kosztować dowolną kwotę, byle było idealne.
                      żeby cię Cwanon za słowo nie złapał

Komentarz

• jinks
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 2178

Nic nowego nie muszą wypuszczać. Jakiś porządny cashback by się przydał na to co jest
                        Miłego dnia
                        moja www

Komentarz

• arra
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 1023

Zamieszczone przez jinks
                          Nic nowego nie muszą wypuszczać. Jakiś porządny cashback by się przydał na to co jest
                          Dokładnie, te wszystkie nowości mają jedynie za złudną poprawą (5%) wyciągnąć 2x kasę. Szczerze mówiąc już mi się niedobrze robi na kolejny obiektyw o "klasycznych ogniskowych" typu 85mm, 35mm 70-200, 70-300, czy 18-xxx do cropa. Dopóki nie zrobią szkła typu 20-80 2.8 lub 4.0 dla FF lub 14-50 dla cropa, to nie zobaczą mojej kasy na rynku pierwotnym.

Bardzo dobrym posunięciem Canona jest integracja TC w obiektywie, jak wyszedłby taki 300mm f4L IS II z wbudowanym i zoptymalizowanym TC1.4 to byłbym pierwszy w kolejce.

www.pbase.com/arra
                          R1+5D2
                          Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Komentarz

• gietrzy
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 5727

Zamieszczone przez arra
                            Bardzo dobrym posunięciem Canona jest integracja TC w obiektywie, jak wyszedłby taki 300mm f4L IS II z wbudowanym i zoptymalizowanym TC1.4 to byłbym pierwszy w kolejce.
                            Imho jeśli to nie jest opatentowane to następny żółty bieda telas - F/4VR rzeźnik, będzie z tym wynalazkiem.
                            Ja się pytam gdzie jest EF 12-24/2.8L lub 10/4G, gdzie jest nowa ryba Nikona, która robi ci zdjęcie twoich pleców - ztc słyszałem stara obecnie dochodzi do EUR20k za sztukę
                            the silence is deafening

Komentarz

• Goomis
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1893

Ja się pytam gdzie jest EF 12-24/2.8L
                              ooo to też by było miłe szkiełko. Nawet 14-24/2.8L tylko to już na pewno będzie kosztować 12k skoro 14L chodzi za prawie 9 :-P
                              5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• allxages
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 2549

Imho jeśli to nie jest opatentowane to następny żółty bieda telas - F/4VR rzeźnik, będzie z tym wynalazkiem.
                                Firmy patentują efektywny sposób picia kawy nawet, myślisz wyjątkowo canonowi zapomniało się o tym?

Komentarz

Pracuję...