jakkolwiek będzie lepszy to i tak wezmę :-D 35L to moje podstawowe szkło. ma kilka mankamentów ale rysuje cudnie. Jeżeli poprawią choc trochę te mankamenty i nie zchrzanią rysunku (w co mocno wątpię) to biorę (no chyba, że zawołają 7k :-P) nie może byc droższy od 24LmkII bo 35-tkę łatwiej zrobic.
Co nowego u Canona? [Plotki]
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk -
Spoko, nie martw się, już oni zadbają o to żebyś chciał mkIII
(af pływający sinusoidalnie i takietam
)
Komentarz
-
Komentarz
-
Ja nie wierzę, że jak Canon wypuści nową wersję 35/1.4 albo 1.2 (bo i takie plotki chodzą) to cena będzie budżetowa - nie ma się co łudzić. Cena będzie zaporowa, a i tak (jak napisał Paweł) będą komitety kolejkowe."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
JarekKomentarz
-
Ja kupię nawet i za 14k, tylko żeby w kwestii video było już wszystko (RAW i szybszy pipe (1080p60, 720p120 itd))Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
Dokładnie, te wszystkie nowości mają jedynie za złudną poprawą (5%) wyciągnąć 2x kasę. Szczerze mówiąc już mi się niedobrze robi na kolejny obiektyw o "klasycznych ogniskowych" typu 85mm, 35mm 70-200, 70-300, czy 18-xxx do cropa. Dopóki nie zrobią szkła typu 20-80 2.8 lub 4.0 dla FF lub 14-50 dla cropa, to nie zobaczą mojej kasy na rynku pierwotnym.
Bardzo dobrym posunięciem Canona jest integracja TC w obiektywie, jak wyszedłby taki 300mm f4L IS II z wbudowanym i zoptymalizowanym TC1.4 to byłbym pierwszy w kolejce.Komentarz
-
Imho jeśli to nie jest opatentowane to następny żółty bieda telas - F/4VR rzeźnik, będzie z tym wynalazkiem.
Ja się pytam gdzie jest EF 12-24/2.8L lub 10/4G, gdzie jest nowa ryba Nikona, która robi ci zdjęcie twoich pleców - ztc słyszałem stara obecnie dochodzi do EUR20k za sztukę
the silence is deafeningKomentarz
-
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + SandiskKomentarz
-
Komentarz
Komentarz