Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • basala
    Uzależniony
    • 2008
    • 615

Zamieszczone przez Goomis
    o nowy 70-200/2.8 IS Czy w związku z tym "stara" wersja dużo potanieje czy po prostu zniknie? :-P
    Potanieje tak bardzo, że zniknie od razu z rynku. Pierwotnego i wtórnego. :-P

Komentarz

• Mellan
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1851

Zamieszczone przez Goomis
      o nowy 70-200/2.8 IS Czy w związku z tym "stara" wersja dużo potanieje czy po prostu zniknie? :-P Jak będzie duży spadek ceny to bym chętnie upolował i wymienił :-D
      Ja bym się raczej zapytał, o ile będzie droższa
      C-F-K - forever

Komentarz

• Fumar
        Bywalec
        • 2009
        • 206

Też bym chciał wiedzieć. Nowy silnik IS (lepszy niż w f/4 IS) to pewnie byłaby bajka ;-)

Komentarz

• mgtan
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 1084

ja myśle że obecna nie stanieje, za to nowa będzie droższa. np jak to ma miejsce z nowym canonem 1 Mark IV ... III nie stanieje bo IV kosztuje o 50% więcej.
          Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
          24-105 f/4 IS USM + 50 f/1.4
          Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Komentarz

• Fumar
            Bywalec
            • 2009
            • 206

Zapraszam do rozmowy ;D

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18793

Zamieszczone przez Fumar
              http://tnij.org/optyczne-canon

Zapraszam do rozmowy ;D
              Ale o czym?
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• Fumar
                Bywalec
                • 2009
                • 206

Moze temat nie adekwatny co do nikona, ale jestem ciekaw jak wypadnie jeszcze nie narodzony D4 w porownaniu z jeszcze nie narodzonym De esem.

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18793

Zamieszczone przez Fumar
                  Moze temat nie adekwatny co do nikona, ale jestem ciekaw jak wypadnie jeszcze nie narodzony D4 w porownaniu z jeszcze nie narodzonym De esem.
                  Ale tu dyskutujemy o nowych Canonach nie Nikonach więc słusznie zauważyłeś, że temat nieadekwatny 8).
                  A co do Ds-a to póki co nie ma żadnych wiarygodnych przesłanek kiedy będzie, jaki będzie i czy w ogóle będzie więc o czym tu dywagować - o wróżbach z fusów z opacznych ?
                  "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• Fumar
                    Bywalec
                    • 2009
                    • 206

Nie bij! Sorry

Powróżyć zawsze można. Nie mówię o "życzeniach"

Komentarz

• Lulu1988
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 522

Co Wy chcecie, link jest dobry - można sobie pogadać o 70-200/2.8 IS II oraz 24-70 IS , ale te obiektywy zostały obgadane jeszcze zanim Canon pomyślał o ich wdrożeniu

Jaką cenę obstawiacie przy wejściu na rynek? Bo ja 6000-6500zł za 24-70 i ok 8000zł za 70-200. Jakbym miał € to bym kupił, a takich co mają jest pewnie niemało, więc cena będzie jakby adekwatna do możliwości finansowych klientów
                      Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Komentarz

• Kolekcjoner
                        Obertroll
                        • 2006
                        • 18793

Zamieszczone przez Fumar
                        Nie bij! Sorry

Powróżyć zawsze można. Nie mówię o "życzeniach"
                        Nie biję - gdzieżby, jestem pacyfistą - dlatego dałem emoty ale że piszą tam duby smalone to inna rzecz .
                        Kapitan Wagner

Komentarz

• Fumar
                          Bywalec
                          • 2009
                          • 206

Pogadać można zawsze, ale co mogą "biedni studenci i uczniowie" jak i tak ich na ten sprzęt nie będzie stać

Komentarz

• Kolekcjoner
                            Obertroll
                            • 2006
                            • 18793

Zamieszczone przez Fumar
                            Pogadać można zawsze, ale co mogą "biedni studenci i uczniowie" jak i tak ich na ten sprzęt nie będzie stać
                            Przede wszystkim nie biadolić z tego powodu - i tak stać ich na dużo więcej niż dawniej, a możliwości nawet bardzo amatorskich sprzętów obecnie przewyższają często te dawne profesjonalne.
                            Kapitan Wagner

Komentarz

• akustyk
                              gajowy
                              • 2004
                              • 12226

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                              Przede wszystkim nie biadolić z tego powodu - i tak stać ich na dużo więcej niż dawniej, a możliwości nawet bardzo amatorskich sprzętów obecnie przewyższają często te dawne profesjonalne.
                              no panie... w ogole, ze moga od razu zdjecie zrobic, a nie mlotkiem w kamieniu podobizne wykuwac... i jeszcze narzekaja!
                              www albo tez flickr

Komentarz

• ARN
                                Uzależniony
                                • 2008
                                • 757

Zamieszczone przez akustyk
                                no panie... w ogole, ze moga od razu zdjecie zrobic, a nie mlotkiem w kamieniu podobizne wykuwac... i jeszcze narzekaja!
                                W wykuwanych kamiennych portretach były mniejsze szumy

Komentarz

Pracuję...