Co nowego u Canona? [Plotki]
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
Komentarz
-
jak kupujesz 5D to pewnie cię stać na szklarnię do niego
jak kupujesz APS-C to pewnie tą szklarnię już masz, a jak nie masz to nawet lepiej - jesteś wolny jak taczanka w stepieJestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścieńKomentarz
-
Wracając do tematu: http://www.canonrumors.com/2009/01/1d-mark-iiin-cr2/ - stawiam na VGA i UDMA
EOS - conditio sine Kwanon...Komentarz
-
Przeczuwam odświeżenie modeli trzycyfrowych. Na jedynki za wcześnie, na dwucyfrowe tym bardziej. Nowego czterocyfrowca nie ma z czego kastrować. Taka jest moja koncepcja.Tako rzecze Watson.
/// //Galeria przejściowaKomentarz
-
Komentarz
-
Mam nadzieję, że bardzo spadnie, do tego stopnia, że będą musieli obniżać ceny. Jak będzie w cenie obecnego 40D (a na pewno kiedyś spotka 50D los 40D) wtedy sobie go kupie
Także śmiało sony! Dawajcie A800, A850 A875 itd
Komentarz
-
Żarty żartami ale chyba ku temu rozwiązaniu rynek sie kieruje. czyli body w dwóch wersjach. dużo pikseli i ograniczone górne ISO oraz mało pikseli i wysokie ISO. technologicznie to proste do zrobienia wiec czemu nie skomplikować nam życia ;-)Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
I tak wszystkim kierują księgowi.
Pewnie nowa piątka powstała pod ich dyktando. Rynek pewnie zweryfikuje trafność polityki canona .Już dziś można zauważyć że użytkownicy starej piątki raczej nie zamieniają jej pośpiesznie na nową .Nowa trafia najczęściej do użytkowników dwu i trzy cyfrowych modeli którzy planowali przesiadkę na FF i liczyli na to że model który kazał czekać na siebie tyle lat będzie rozwinięciem starej.Komentarz
-
tylko że na razie wygląda to tak; komitety kolejkowe, sprzedaż pokątna, wyrywane egzemplarze z zewnętrznych dystrybucji ... i to wszystko za niemałe pieniądze jak na rzekomo nie działający AF, czarne kropy w szumach i zbędne ficzery ... nie wiem bo nie śledziłem jak wyglądała premiera starej 5'tki - ale ta - jak na model tej klasy cenowej - chyba już stała się hitempozdrawiam
TomekKomentarz
-
No jeszcze OLED u góry, nowy/stary AF (napisać że zmienili algorytmy zawsze możnaWracając do tematu: http://www.canonrumors.com/2009/01/1d-mark-iiin-cr2/ - stawiam na VGA i UDMA
), większy bufor, AF w LV, więcej poziomów odszumiania i pewnie sporo drobnych zmian typowo softowych.
Jest też możliwe że podejdą do tematu bardziej ambitnie i zmienią filtry przed matrycą (RGB, AA i mikrosoczewki) wtedy pewnie zmieni się skala iso na standard 8) i dadzą nowy układ AF (oparty na starym ale przeprojektowany).
Póki co:
Firma każe iść do domu i powiększyć rodzinę

i cytat:
"(....)w czasie globalnego kryzysu gospodarczego, firma w łatwy sposób ograniczyła nadgodziny. A i pracownicy są zadowoleni. - To wspaniałe móc wyjść z pracy wcześniej, i nie odczuwać z tego powodu wstydu - mówi Miwa Iwasaki."
Morał z tego chyba taki, że ludziska mają dość i powinni zająć się czymś przyjemniejszym niż praca
. Dlatego nie możemy mieć zbyt wygórowanych wymagań
.
Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
http://www.canonrumors.com/2009/01/1...-1-merger-cr2/ - nie liczyłbym na 'Canon-baby-boom' w zakresie puszek i szkieł...
EOS - conditio sine Kwanon...Komentarz
-
Cóż co do szkieł to chodzą słuchy o nowym 35L 1.4 II oraz o dwóch całkiem nowych:
100-400/4 L IS i 80-400 4-5.6 L IS.
No i mówi się o przesunięciu premiery 500D choć wątpię żeby Canon jakiegoś nowego body na PMA nie pokazał."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
Komentarz