Co nowego u Canona? [Plotki]

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • micles
    Zablokowany
    • 2006
    • 4359

Zamieszczone przez kami74
    Micles, świetny reportaż (Ludzie niezastąpieni) moim zdaniem. Zajmij Ty się reporterką bo to Ci wychodzi naprawde dobrze.
    Sry za OT, ale muszę podziękować za pochwałę

Komentarz

• Bahrd
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 3053

Zamieszczone przez micles
      Sry za OT, ale muszę podziękować za pochwałę
      Mogłeś na PM .
      Czytam plotki o nowych TS-E - w gruncie rzeczy dodanie im silnika AF miałoby sens w połączeniu z LV i jego AF...
      EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• jaś
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 2601

Zamieszczone przez kicha
        chyba sobie żarty stroisz :-P

i tym objawem troski o klienta żeby się nie kłopocił jest na pewno 5 D MK II 8)
        jak kupujesz 5D to pewnie cię stać na szklarnię do niego
        jak kupujesz APS-C to pewnie tą szklarnię już masz, a jak nie masz to nawet lepiej - jesteś wolny jak taczanka w stepie
        Jestem szumofobem
        S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
        Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Komentarz

• Bahrd
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 3053

Wracając do tematu: http://www.canonrumors.com/2009/01/1d-mark-iiin-cr2/ - stawiam na VGA i UDMA

Komentarz

• Wats0n
            Uzależniony
            • 2006
            • 996

Przeczuwam odświeżenie modeli trzycyfrowych. Na jedynki za wcześnie, na dwucyfrowe tym bardziej. Nowego czterocyfrowca nie ma z czego kastrować. Taka jest moja koncepcja.
            Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• gietrzy
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 5727

Zamieszczone przez Wats0n
              na dwucyfrowe tym bardziej.
              Jestem ciekaw jak bardzo spadnie sprzedaż 50D po premierze nowego A800 z 23 pkt AF.
              Jeśli w 60D dołożą tylko HD to rzeczywiście firma zasłuży na "Konserwę Stulecia".
              the silence is deafening

Komentarz

• Grisha
                Początki nałogu
                • 2007
                • 353

Mam nadzieję, że bardzo spadnie, do tego stopnia, że będą musieli obniżać ceny. Jak będzie w cenie obecnego 40D (a na pewno kiedyś spotka 50D los 40D) wtedy sobie go kupie Także śmiało sony! Dawajcie A800, A850 A875 itd

Komentarz

• Canion
                  Uzależniony
                  • 2008
                  • 551

Żarty żartami ale chyba ku temu rozwiązaniu rynek sie kieruje. czyli body w dwóch wersjach. dużo pikseli i ograniczone górne ISO oraz mało pikseli i wysokie ISO. technologicznie to proste do zrobienia wiec czemu nie skomplikować nam życia ;-)

Komentarz

• gietrzy
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 5727

Zamieszczone przez Canion
                    technologicznie to proste do zrobienia wiec czemu nie skomplikować nam życia ;-)
                    Zapytaj się kierownika projektu 5DII
                    the silence is deafening

Komentarz

• Canion
                      Uzależniony
                      • 2008
                      • 551

Zamieszczone przez gietrzy
                      Zapytaj się kierownika projektu 5DII
                      pewnie dawno wyleciał na bruk za tak zaplanowaną produkcję i dystrybucję mkII

Komentarz

• Sławek
                        Uzależniony
                        • 2008
                        • 968

Zamieszczone przez Canion
                        pewnie dawno wyleciał na bruk za tak zaplanowaną produkcję i dystrybucję mkII
                        I tak wszystkim kierują księgowi.
                        Pewnie nowa piątka powstała pod ich dyktando. Rynek pewnie zweryfikuje trafność polityki canona .Już dziś można zauważyć że użytkownicy starej piątki raczej nie zamieniają jej pośpiesznie na nową .Nowa trafia najczęściej do użytkowników dwu i trzy cyfrowych modeli którzy planowali przesiadkę na FF i liczyli na to że model który kazał czekać na siebie tyle lat będzie rozwinięciem starej.
                        www.fotokrajs.pl

Komentarz

• tomekde
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 159

tylko że na razie wygląda to tak; komitety kolejkowe, sprzedaż pokątna, wyrywane egzemplarze z zewnętrznych dystrybucji ... i to wszystko za niemałe pieniądze jak na rzekomo nie działający AF, czarne kropy w szumach i zbędne ficzery ... nie wiem bo nie śledziłem jak wyglądała premiera starej 5'tki - ale ta - jak na model tej klasy cenowej - chyba już stała się hitem
                          pozdrawiam
                          Tomek

Komentarz

• Kolekcjoner
                            Obertroll
                            • 2006
                            • 18793

Zamieszczone przez Bahrd
                            Wracając do tematu: http://www.canonrumors.com/2009/01/1d-mark-iiin-cr2/ - stawiam na VGA i UDMA
                            No jeszcze OLED u góry, nowy/stary AF (napisać że zmienili algorytmy zawsze można ), większy bufor, AF w LV, więcej poziomów odszumiania i pewnie sporo drobnych zmian typowo softowych.
                            Jest też możliwe że podejdą do tematu bardziej ambitnie i zmienią filtry przed matrycą (RGB, AA i mikrosoczewki) wtedy pewnie zmieni się skala iso na standard 8) i dadzą nowy układ AF (oparty na starym ale przeprojektowany).

Póki co:
                            Firma każe iść do domu i powiększyć rodzinę

i cytat:
                            "(....)w czasie globalnego kryzysu gospodarczego, firma w łatwy sposób ograniczyła nadgodziny. A i pracownicy są zadowoleni. - To wspaniałe móc wyjść z pracy wcześniej, i nie odczuwać z tego powodu wstydu - mówi Miwa Iwasaki."

Morał z tego chyba taki, że ludziska mają dość i powinni zająć się czymś przyjemniejszym niż praca . Dlatego nie możemy mieć zbyt wygórowanych wymagań .
                            Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
                            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                            Kapitan Wagner

Komentarz

• Bahrd
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 3053

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                              Jest też możliwe że podejdą do tematu bardziej ambitnie
                              http://www.canonrumors.com/2009/01/1...-1-merger-cr2/ - nie liczyłbym na 'Canon-baby-boom' w zakresie puszek i szkieł...

Komentarz

• Kolekcjoner
                                Obertroll
                                • 2006
                                • 18793

Cóż co do szkieł to chodzą słuchy o nowym 35L 1.4 II oraz o dwóch całkiem nowych:
                                100-400/4 L IS i 80-400 4-5.6 L IS.

No i mówi się o przesunięciu premiery 500D choć wątpię żeby Canon jakiegoś nowego body na PMA nie pokazał.
                                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                                Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...