Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
Ale jakby ktoś zamawiał to 70-200 w standardowej cenie to ja się piszę
Ja zamówilem w sklepie Vistek 3 sztuki. Niestety najpierw odpisali, że dziękuja, skasuja moja visę i zrealizują, a potem:
'Hello Miroslaw,
Due to the unexpected demand for the Limited Edition Canon 70-200 Thermal Mug we are now completely sold out of this item. As there were limited quantities made available to us by Canon, unfortunately, we will not be able to fulfill your order at this time. Therefore, we have had to cancel your order and no charges have been applied.
We apologize for any inconvenience this may have caused. "
Śledzę temat na fejzbuku i oodobnie jest ze wszystkimi sklepami, które je oferowały. Najpierw przyjmuja, potem przepraszają i nie wazne jest, czy ktos rezerwował jako pierwszy, czy ostatni.
Trochę to wyglada niepoważnie.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym. ---Moje zdjecia na FB---
Ja zamówilem w sklepie Vistek 3 sztuki. Niestety najpierw odpisali, że dziękuja, skasuja moja visę i zrealizują, a potem:
'Hello Miroslaw,
Due to the unexpected demand for the Limited Edition Canon 70-200 Thermal (...)
Managery z tych sklepów opylili pod ladą całe partie tych eLek ibejowcom co to sprzedają po $100. I wszyscy happy.
Swoją drogą to jeśli popyt nie przygaśnie to taniej będzie kupić uszkodzony EF70-200 F/4.0 L, wsadzić z niego wkładkę od termosu z Tesco i zamknąć dekielkiem Canon Ultrasonic fi77.
Vitez, daj znaka, jak dotrze do Ciebie ten 24-105, bo jak narazie, to niby te gadżety są ale ich nie ma.
Swoją drogą to jeśli popyt nie przygaśnie to taniej będzie kupić uszkodzony EF70-200 F/4.0 L, wsadzić z niego wkładkę od termosu z Tesco i zamknąć dekielkiem Canon Ultrasonic fi77.
Kubków trochę będzie w różnych sklepach w Vancouver a niektórzy już mają. Wczoraj jeden kolo dostał w prezencie w sklepie foto w Surrey (to takie południowo wschodnie przedmieścia Vancouver). Dziś przed południem można było złożyć zamówienia w niektórych sklepach Kerrisdale Camera w Vancouver. Płatne z góry niecałe 30 dolców. Kubki mają być pod koniec kwietnia do odebrania. Nie wiadomo ile i czy starczy dla wszystkich, ale to sklep od lat sprzedający C i nie powinien być zlekceważony. Kerrisdale nie sprzedaje przez neta a rezerwacje tylko na miejscu. Więc jak ktoś ma tu kogoś znajomego to można próbować. Ja się nie oferuję.
Ale jutro będę w jednym sklepie Kerrisdale (jest ich 7 w Vanc) to podpytam jakie są szanse.
Poszukiwań ciąg dalszy.
Wszystkie sztuki które jeszcze do sklepów Kerrisdale nie dotarły już zniknęły. Oficjalnie już są sprzedane i zarezerwowane : )
Sklepy które wczoraj miały przyjmować przedpłaty nie przyjmują. Odwiedziłem dwa sklepy. W jednym dostałem namiar do kogoś kto może gdzieś tam ma jakąś sztukę lub kilka albo raczej ma mieć.
Tak naprawdę najprościej kupić coś za 201 dolców s kanadyjskim sklepie internetowym canona i zdobyć potwierdzenie, że dodadzą kubek. O ile jeszcze mają, bo promocja była do wyczerpania zapasów.
Do mnie dotarl. Jakosc wykonania nawet niezla spodziewalem sie gorszej chinszczyzny. Ot taki naprawde porzadny, solidny plastik. Brakuje przedniego dekielka, tylni sie nie odkreca i nie mozna wlaczyc IS/AF
Do mnie dotarl. Jakosc wykonania nawet niezla spodziewalem sie gorszej chinszczyzny. Ot taki naprawde porzadny, solidny plastik. Brakuje przedniego dekielka, tylni sie nie odkreca i nie mozna wlaczyc IS/AF
Nie wiem czemu, ale zawsze, patrząc na ten temat na liście nieprzeczytanych, widzę "Zoom Lens Mug - coś dla straceńców "
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym. ---Moje zdjecia na FB---
Dzis bede zamawial dla siebie na zajaca (24-105).
Zeby w czyms kredki trzymac
Cena z ebay'a to jakies 40 funtow.
Jezeli ktos jest zainteresowany to moge zamowic. Ale jedna sztuka max bo w podrecznym sie nie zmieszcze.
O termosy 70-200 nawet nie pytam, wszystko pre-order. Szkoda czekania.
Cena i tak spadnie po jakims czasie, a zima sie konczy
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zamieszczone przez Vitez
No to wprost - dokładnie 100zł drożej!
Naprawdę zrozumiałe?
No ale skoro Cię stać to śmiało.
Ja już 120zł za kubek wydawać uważam za mało rozsądne no ale rozumiem że przesyłka swoje musi kosztować. Ale 220zł?
Udalo Ci sie kupic za 120pln? Mozesz podac gdzie?
Ostatnio edytowany przez Parteq; 489.
Powód: Automerged Doublepost
Nie wiem czemu, ale zawsze, patrząc na ten temat na liście nieprzeczytanych, widzę "Zoom Lens Mug - coś dla straceńców "
albo ...zatraceńców...
Zamieszczone przez Parteq
Udalo Ci sie kupic za 120pln? Mozesz podac gdzie?
No tak ze stronę wcześniej Vitez pochwalił się refleksem & handlowym sukcesem.
Kupił na amerykańskim eBayu kubek japońskiej firmy prosto od chińskiego dystrybutora.
Heh... Cywilizacja... Globalizacja...
25$ + 20$ wysyłka. Wysłany w piątek dotarł w poniedziałek , ale odebrałem dopiero wczoraj z poczty (EMS Pocztex).
Solidny kawał plastiku, bardzo przekonująco oblepiony i obmalowany dodatkami. Z daleka nie do poznania .
Na razie jedna wada - po wlaniu gorącej kawy capi gumą (tą z pierścienia ostrości) przy piciu... trzeba chyba wygotować i z wewnątrz i z zewnątrz.
25$ + 20$ wysyłka. Wysłany w piątek dotarł w poniedziałek , ale odebrałem dopiero wczoraj z poczty (EMS Pocztex).
Solidny kawał plastiku, bardzo przekonująco oblepiony i obmalowany dodatkami. Z daleka nie do poznania .
Na razie jedna wada - po wlaniu gorącej kawy capi gumą (tą z pierścienia ostrości) przy piciu... trzeba chyba wygotować i z wewnątrz i z zewnątrz.
No to faktycznie sie udalo,
nie ma juz chyba takich okazji.
Komentarz