Plan zajęć kółka fotograficznego.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ekspresowy
    Coś już napisał
    • 2008
    • 50

Cieszę się że temat został podchwycony i piszecie o swoich pomysłach - mam czas do 15 września żeby ruszyć z '"kółkiem'". Znalazłem coś takiego:
    http://galeria.freens.pl/index2.html <PLAN ZAJĘĆ KÓŁKA (jakby nie działało to najlepiej zrzucić na dysk 'zapisz jako...')>
    co wy na to?

Pozdro600!
    lubię 40d i nie chcę 50d tym bardziej 60d

Komentarz

• adamek
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 2265

i to jest moim zdaniem głupstwo. ja bym w takim nie chciał uczestniczyć.
      Więcej oglądania dobrej fotografii! Więcej fotografowania samemu na zadany temat - ale taki, by trzeba pomyśleć, a zarazem móc go zrobić zarówno poprzez portret, akt, krajobraz itp.

Niech odkrywają sami świat fotografii, a Ty bądz tylko pomocą
      Miłego dnia
      adam jastrzębowski
      cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
      tu tu

Komentarz

• nagor
        Uzależniony
        • 2007
        • 522

ojej co do tego planu to juz 3 pierwsze tematy nawet jeśłi 3 minutowe to już wprowadzają nude.. i zniechęcenie..
        kolejne to kompozycja zasada trójpodzialu pojawia się dosć późno...
        myśle ze to na pierwszych lekcjach przy omawianiu zdjęć które pokazujemy powinniśmy powiedzięc o mocnych pkt..
        najpierw powinno się oglądać troche zdjęć (moga być własne uczniów) i odrazu omawiać kompozycje co to jest te wszystkie zasady komponowania co i jak aby było ok a potem bawic w "profesjonalne" fotografowanie a nie jak tam jest najpierw tematy typu portret i cos tam jeszcze a potem dopiero kompozycja..
        przy takiej kolejności to będzie kółko produkujace dużo zdjec "kotletów"..
        jak mowia inni tematy proste i omawianie dobrych zasad zdjęć. weź pierwsża lepszą książke fotograficzną taką ogólna i przepisz spis treśi i juz masz w miare dobry rozkład zajęć..
        Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 | Canon: 24-70 | 28 | 50 | 85 | 75-300 | 420EX |
        zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Komentarz

• kucza21
          Uzależniony
          • 2007
          • 518

Zamieszczone przez Yenox
          Zależy kogo będziesz miał w grupie.
          Ja bym widział to tak:
          - zajęcia z ciemni (wołanie negatywów, jeśli masz doświadczenie to i odbitki)
          - podstawy kompozycji itp
          - jeśli grupa będzie mniej liczna - wyjścia z poszczególnymi osobami na różnego rodzaju wydarzenia - ale wtedy musiałbyś poświęcać swój czas w weekendy

Ogólnie wszystko zależy z kim będziesz pracował, można wiele fajnych rzeczy porobić (ah, szkoda, że u mnie nic nie ma podobnego)
          Zapomniałeś dodać zdjęcia paszportowe i maturalne, a także ślubniaki na wspaniałym atelier studyjnym ze specyficznym lasem w tle

Komentarz

Pracuję...