Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
witam,
jakoś mnie tak off-topicowa myśl naszła, bo każdy pyta się co by zrobił z 9,5 gdyby wygrał, a ciekaw jestem jakie jest wasze skojarzenie, bo powiem szczerze moja pierwsza myśl była , w końcu C24-70 2.8, a potem już poszło 35L 1.4, 50L 1.2 85L 1.2 i coś koło 400L, widać że nałóg postępuje i toczy już rozum, skoro to jest pierwsza myśl. pozdrawiam ciekaw waszych przemyśleń
...na Hasselblada, żeby mi się nad kominkiem nie porysował
A do tego cyfrową Leicę, i.. i.. No w sumie to wszystko, bo do takiej kasy kobiety by same przyszły
A na poważniej, to kupiłbym sobie belweder, bo ma fajny widok z tarasu
"Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350
Ja bym poszedł do Urzędu Miejskiego w moim mieście, złożył wniosek o zmianę nazwy na Żytnią i otworzył swój własny autoryzowany serwis Canona z całym niezbędnym zestawem urządzeń. Na zewnątrz kazałbym ustawić duży ceglany mur (żeby nawet fisheye z metra złapał cały) a przy wejściu stałby stojak z kartkami do testowania FF i BF.
Na belweder, to chyba za mało... a na kobiety, to niestety za dużo, chyba miałbym wrażenie, że leca na kasę, a nie na mój wdzięk osobisty... Jedno jest pewne, tę cyfrę po przecinku, to bym przebalował
Tak z ciekawości: po co Ci taka padaczka? Gdybyś napisał "ostatnią, do której można zapakować kliszę i do tego ze trzy porządne leicowskie stałki" - to bym się dołączył i byłoby nas dwóch. Ale z cyfrową będziesz się bujał sam
Bercow, w Twoim wieku, to ryzykowne. Nie uwzględniasz inflacji i siły procentu składanego. Te 450k rocznie za kilkadziesiat lat, to już będzie inna bajka...
dziecku bym dom kupil. i wpuscil ludzi, zeby mieszkali i oplaty robili dopoki nie dorosnie.
sprzet? to w sumie najmniejszy problem dla mnie. a pogody, checi ruszenia tylka bladym switem czy zalatwienia przejezdnosc na autostradach - tego sie nie kupi za pieniadze
witam,
jakoś mnie tak off-topicowa myśl naszła, bo każdy pyta się co by zrobił z 9,5 gdyby wygrał, a ciekaw jestem jakie jest wasze skojarzenie, bo powiem szczerze moja pierwsza myśl była , w końcu C24-70 2.8, a potem już poszło 35L 1.4, 50L 1.2 85L 1.2 i coś koło 400L, widać że nałóg postępuje i toczy już rozum, skoro to jest pierwsza myśl. pozdrawiam ciekaw waszych przemyśleń
... i wszystko na oddzielnych 5D
co bym zrobił z 9,5mln?
1. Nikomu nie mówię że wygrałem (ew najbliższa rodzina, jak żona / rodzice)
2. 500tys odkładam na bieżące wydatki, kasa na koncie, na początek z limitem wypłat 15tys/miesiąc (żeby zbytnio się w oczy nie rzucać oraz aby nie dostać bzika i nie rozpuścić wszystkiego w 5lat :P)
3. pozostałe 9mln odkładam w banków na lokaty oszczędnościowe, obecne konto mam w mBanku, tam bez żadnych negocjacji dają 6 procent w skali rocznej, myślę że jak przelałbym z 2-3mln to mógłbym wynegocjować ok 8-9%. Ale przyjmijmy najgorszy wariant 6%. Przy takim oprocentowaniu z 9mln miałbym 45tyś zł zysku miesięcznie - czyli ok 1479 zł dziennie.
4. Rzucam studia i pracę, czas poświęcam na dużo ważniejsze sprawy - 100% czasu przeznaczam na ciekawe życie. Zwiedzam świat, bawię się każdego dnia (co nie oznacza dragów i codziennych libacji alkoholowych, a raczej pozytywne spędzenie wolnego czasu: ciekawe zajęcia różnego rodzaju - np kurs na paralotnię, skoki spadochronowe, nurkowanie w ciepłych oceanach, przeloty balonami itp).
5. Pieniądze z procentów, które odkładałyby się na koncie przez kilka lat (30tys/miesiąc zakładając limit wypłat miesięcznych 15tys), przeznaczyłbym na jakiś ładny dom (kiedy już znudziłoby mi się częste podróżowanie itp)
Ad1. Chyba byś musiał jakąś umowę o zachowaniu poufności zastosować
oj chyba nie... jak by powiedzieli komuś to by zaraz znalazło się tysiąc potrzebujących [+jakaś mafia oferująca obowiązkową, odpłatną ochronę czy coś w tym stylu - nie byłoby to opłacalne :P] i nic by dla nich nie zostało
Komentarz