Canonierzy na EURO 2008???
Zwiń
X
-
-
jakie Sony?
Minolta zaczela lat temu N robic biale obiektywy. i Sony klepie teraz dokladnie to samo z dokladnoscia do redesignu literek na obudowie (czcionki/wielkosci/koloru) + nieco innych gumek na pokretlach. oczywiscie upraszczam, ale na pewno wybilbym sobie z glowy pomysly o Sony "projektujacym" obiektywy. poki co oni robia tylko nadruki na rurkach na szkielka.
jasnej barwy lensy ma tez Nikon. oprocz czarnych robi tez jasnoszare wersje.Komentarz
-
Ostatnio edytowany przez esteper; 7697.5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO
"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"
Komentarz
-
Komentarz
-
- w każdym razie jeden pasek mniej
Ale nadal szacun! 
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zadanie dla estepera i popiego - znajdźcie 10 szczegółów
EOS - conditio sine Kwanon...Komentarz
-
1. brak czerwonego paska na obiektywie górnym
2. skala ostrości w C oddalona od soczewki
3. w innym miejscu skręcana obejma do statywu
4. zmiana ogniskowych w różnych kierunkach w tych szkłach
5. przełącznik AF/MF w C pomiędzy pierścieniem ostrości i ogniskowych
Kolejnymi niech zajmie się*popi
5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO
"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"
Komentarz
-
6. rozna grubosc pierscienie ostrosci i ogniskowych oraz odleglosc miedzy nimi
7. kierunek przekrecania pierscienia w celu zmienienia ogniskowej
teraz juz takie na sile
8. waga
9. cena
10.jakosc wykonania, niestety 70-200vr w szarej wersji ma tandetna obudowesigpic
Komentarz
-

"Podczas bitwy Napoleon wezwał do siebie generałów i zapytał: – Dlaczego nie strzelamy z armat do nacierającej jazdy wroga? – Jest 100 powodów – padło w odpowiedzi. – Po pierwsze, nie ma armat. Po drugie... – Wystarczy – przerwał cesarz."
http://www.rp.pl/artykul/151169.html - ale nie jestem pewien, czy chodziło o bitwę, czy o salwę na cześć Napoleona wjeżdżającego do zdobytego miasta...EOS - conditio sine Kwanon...Komentarz
-
Nie, nie tylko. Robi to też Nikon i Sonolta (żeby mnie Akustyk nie prostował wolę tak napisać
).
Sęk jest w tym, że mało kto rozpozna czy to Canon, Nikon, czy Sony a wszyscy będą mówić, że to L-ki. Dla Nikona chyba już lepiej zostać przy czerni - widać bardzo dobrze pośród białych
. Trochę nawet dla mnie jest dziwne po kiego grzyba robią te białe wersje?
Myślę że chciałbyś porobić zdjęcia taką qp....
8).
No tak jak nie ma czerwonego paska to cóż szkoda nawet gadać ...
"Podczas bitwy Napoleon wezwał do siebie generałów i zapytał: – Dlaczego nie strzelamy z armat do nacierającej jazdy wroga? – Jest 100 powodów – padło w odpowiedzi. – Po pierwsze, nie ma armat. Po drugie... – Wystarczy – przerwał cesarz."
http://www.rp.pl/artykul/151169.html - ale nie jestem pewien, czy chodziło o bitwę, czy o salwę na cześć Napoleona wjeżdżającego do zdobytego miasta...
.
Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Komentarz
-
Ktoś wcześniej wspominał, że 500mm i 600mm pojawiają się dośc rzadko... Ale tak nie jest ;-) Znajomy robił treningi polaków na mundialu ale był w "ekipie ze stadionowcami" i zwrócie uwage, że banda jest dosyc daleko od boiska ustawiona, za ławkami rezerwowych itd. 300/2.8 to absolutne minimum, króluje 400/2.8 ale 500 i 600 wcale nie jest tak mało - mniej więcej tyle samo co 300 ;-)5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + SandiskKomentarz
-
na następne mystrzostfa sklejam sobie taką lufę z białego kartonu i też będę szpanował ;-)Oko plus aparat - dobrana para.
Komentarz
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Komentarz
-
mi sie tam podobaly te wszystkie pockety za bramka
5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR
adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CBKomentarz

Komentarz