Kubki forumowe by axk - zbieramy chętnych !

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gaidin
    • 2007
    • 11

Ja poprosze dwie sztuki co prawda nie potrafie znalezc jego rozmiaru - wiec mam nadzieje, ze to nie bedzie ~200ml ;P

Komentarz

• axk
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2027

Zamieszczone przez gaidin
      ... mam nadzieje, ze to nie bedzie ~200ml ;P
      Pojemność kubka będzie wynosiła ok. 250 ml

poss 1 szt
      unicorn78 2 szt
      Stone 2 szt
      werek 3 szt
      KrzysK 1 szt
      schuvi 2 szt
      popniunia 1 szt
      ags 2 szt
      fichu 2szt
      Modzel 2szt.
      Jedi 2 szt.
      CamelXP 1szt.
      MrDeadhead 1szt.
      Vitez 2 szt.
      przemencjusz 3 szt.
      yogi-bear 2 szt.
      schabu 4 szt.
      dobert 2 szt.
      scooter 1 szt.
      m_o_b_y 2 szt.
      czajna 2 szt.
      tasia 2 szt.
      Tezet 1 szt.
      Bonczar 2szt.
      mina 2 szt.
      Maciej 1 szt.
      przemencjusz 2 szt.
      JiNN 1 szt.
      -MM- 1szt.
      danielo_18
      vanish 2 szt
      Mumin 1szt
      Nemeo - 2 szt.
      swiderski 1szt
      canens 1 szt
      pepin 1 szt.
      bs300f 2 szt
      XLesio 1 szt.
      marito 1 szt.
      Sylwester Samluk 1 szt.
      Witos 1 szt.
      Bingant 1 szt.
      gaidin 2 szt.

Razem : 72 szt.
      Ostatnio edytowany przez axk; 16601. Powód: Automerged Doublepost
      EOS + Speedlite

Komentarz

• wasiu
        Dopiero zaczyna
        • 2008
        • 32

Mnie również proszę dopisać na 2 sztuki

Komentarz

• gaidin
          • 2007
          • 11

Zamieszczone przez axk
          Pojemność kubka będzie wynosiła ok. 250 ml
          Maciupkie, ale zamowienie podtrzymuje

Komentarz

• axk
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2027

Zamieszczone przez gaidin
            Maciupkie, ale zamowienie podtrzymuje
            Standardowa pojemność przeciętnego porcelanowego kubka.

poss 1 szt
            unicorn78 2 szt
            Stone 2 szt
            werek 3 szt
            KrzysK 1 szt
            schuvi 2 szt
            popniunia 1 szt
            ags 2 szt
            fichu 2szt
            Modzel 2szt.
            Jedi 2 szt.
            CamelXP 1szt.
            MrDeadhead 1szt.
            Vitez 2 szt.
            przemencjusz 3 szt.
            yogi-bear 2 szt.
            schabu 4 szt.
            dobert 2 szt.
            scooter 1 szt.
            m_o_b_y 2 szt.
            czajna 2 szt.
            tasia 2 szt.
            Tezet 1 szt.
            Bonczar 2szt.
            mina 2 szt.
            Maciej 1 szt.
            przemencjusz 2 szt.
            JiNN 1 szt.
            -MM- 1szt.
            danielo_18
            vanish 2 szt
            Mumin 1szt
            Nemeo - 2 szt.
            swiderski 1szt
            canens 1 szt
            pepin 1 szt.
            bs300f 2 szt
            XLesio 1 szt.
            marito 1 szt.
            Sylwester Samluk 1 szt.
            Witos 1 szt.
            Bingant 1 szt.
            gaidin 2 szt.
            wasiu 2 szt.

Razem : 74 szt.
            EOS + Speedlite

Komentarz

• sylwester Samluk
              Początki nałogu
              • 2007
              • 316

Witam

drodzy forumowicze, kupujcie te kupki proszę to jeszcze tylko 30 kubeczków potrzeba by produkcję rozpocząć. Za tem zapisujcie się raz dwa!
              |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
              |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Komentarz

• kieza
                Bywalec
                • 2008
                • 145

Zamieszczone przez KrzysK
                Gdybyście chcieli kubki z nadrukiem dwustronnym na zewnątrz i na ściance wewnątrz z personalizacją w 3 kolorach to cena przy 100 sztukach wahałaby się tak ok 60 zł. Kubek o pojemności 250 ml.
                Są chętni?
                chłopie - ceny z jowisza i 100 sztuk to można ręcznie malowac a nie do pieca pchac

Komentarz

• axk
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 2027

Zamieszczone przez kieza
                  chłopie - ceny z jowisza i 100 sztuk to można ręcznie malowac a nie do pieca pchac
                  Cena kubka wraz z wysyłką to 37.00 zł PLN. Możesz sprecyzować kogo miałeś na myśli używając określenia "chłopie"?
                  Ostatnio edytowany przez axk; 16601.
                  EOS + Speedlite

Komentarz

• kieza
                    Bywalec
                    • 2008
                    • 145

po to cytuje

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Zamieszczone przez kieza
                      po to cytuje
                      Ale nie trafiłeś.
                      Wątek dotyczy zbierania zamówień na kubki przez axk po 37zł/szt. a ty się nie wiadomo czemu czepiasz KrzysK którego oferta po 60zł/szt. nie jest aktualna .

Komentarz

• kieza
                        Bywalec
                        • 2008
                        • 145

dobra vitez - zmieniam zdanie - wale do wszystkich (prawie) chłopy - co wy tu wypisujecie !!!

brawa i szacun dla axk że się podjął tematu - bo walczy chłop nieźle i się nie poddaje ale jest na straconej pozycji - wpisuje argumenty firm robiących kubki dziwnymi metodami i próbuje ich bronic - a jak widac na zdjeciach próby - nadruk jest do odrzucenia - nie ma krycia apli na niebieskim a czarny zalewa na czerwony - jaki pantone ustawiłeś w projekcie na niebieskim że raster wyszedł ??
                        dodatkowo te metody - najpierw sito wgrzewane - i zapewnienia że nie zejdzie w zmywarce - przecież sito wgrzewane jesto robione w temperaturze do 230 C a nieschodzący nadruk wypala się w piecu w temp 800 - 840 C, szkło się wypala w temp ponad 500 C i nie należy do zmywarki tego pchac, tampon - bez komentarza - przecież to technika nadruku na plastiku, zapewnienia firm że trzeba brac kubki białe bo sie najlepiej myją - tu mało nie fiknałem z krzesła - kubki białe sa najtańsze to najwięcej może firma przyciąc - a do mycia to się ma na odwrót - na białym najwięcej syfu widac - poza tym zwykły walec - namawiaja na to bo im w magazynach zalega - to wszystko kieruje mnie do jednego wniosku - firma kupuje białe kubeczki i nadrukowuje je przystawkami do maszyny robiącej koszulki, lub grawertonem (którym robi się druki na miedzi);
                        czemu nie można jakiś fajniejszych kształtów zapodac ???? niech nam nikoniarze zazdroszczą tych kubków a nie się z nich smieją
                        a co do ceny to wyceniłem ten kubek u siebie w firmie (zaopartują nas w kubki dwaj najwięksi i jedyni poważni producenci porcelany w polsce, którzy posiadają swoje piece do wypalania i pracownie kalkomani oraz nowośc nadruk bezpośredni) i mniej więcej kształtuje się to w ten sposób - podaje koszty bez żadnych moich narzutów - czyli drogę kubka od producenta do klienta (a nie przez agencje lub aledrogo):

kubek biały MARS - 300 ml - 2,9 zł netto (porcelanowy, bo gdzieś tam o oczy obił mi się w postach porcelit, który mozna dosta za 1,79 zł netto)
                        najekonomiczniej nadruk bezpośredni w 3 kol. o wymiarach 175 mm x 70 mm + przygotowalnie za 5,72 zł netto
                        do tego mozna dobrac - nadruk od spodu w 1 kol - 60 gr, personalizacja - 1,46 zł, pasek zdobiący dookoła całego kubka na samej krawędzi - 60 gr
                        opakowanie 1,10 zł netto
                        wysyłka (za axk) - 5,5 zł brutto

w takim układzie:
                        kubek 13 zł brutto
                        opakowanie 1,32 brutto
                        przesyłka : 5,5 zł brutto

razem: 19,82 + 17,18 (do budżetu forum) i mamy 37

a przeznaczając całą kwotę na kubek można naprawdę miec coś fajnego, np:

wiem że mnie zniszczycie zgryźliwymi postami - bo dużo wypracowaliście - ale nie mogę milczec jak siedze w czymś ładnych kilka lat a tu takie dziwne rzeczy spotykam - to tak jakby ktoś sie zastanawiał nad wyborem aparatu - zawsze pochwalimy swój ...

Komentarz

• axk
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2027

Zamieszczone przez kieza
                          ... na białym najwięcej syfu widac ...
                          I paradoksalnie właśnie o to chodzi. Im więcej "syfu" zobaczysz w kubku, tym dokładniej będziesz w stanie go umyć.

Zamieszczone przez kieza
                          ...personalizacja...
                          A tak z ciekawości jaką metodą były by wykonywane kubki "personalizowane"? Zapewne nie sitodrukiem ponieważ przy tej metodzie personalizacja jest niewykonalna.
                          EOS + Speedlite

Komentarz

• Modzel
                            Początki nałogu
                            • 2007
                            • 364

Jednak sie odezwe..
                            @axk- odwalasz kawal roboty i chwala ci za to, ale te 37zl za kubek 250ml to jednak jest sporo.. i dlatego:
                            @kieza- jesli dobrze rozumiem cene, ktora podales na kubek (bez narzutow), wychodzi niecale 20zl, tak? prosty rachunek- 37-20=17zl.
                            Czy jestes w stanie zaoferowac wyprodukowanie kubkow w ilosci ponizej 100szt (np te obecne 74szt.) i w cenie ponizej 37zl z przesylka? Jesli tak- dzialaj. Ja chetnie kupie kubek wiekszy i tanszy. Jesli nie jestes w stanie dac takiej oferty, nie bardzo rozumiem po co starasz sie uswiadamiac pozostalych? Na forum jest sporo ludzi, ktorzy wiedza ze mozna taniej, ale jakos narazie nikt nie dal nam konkretnej oferty, ponizej tego co proponuje axk. Z calysz szcunkiem- ale to jest zwykle gdybanie (poza axk), a kubek sam sie nie zrobi.
                            "Palacze, którzy zdadzą sobie sprawę ze swoich nawyków, mogą je zmienić lub zastępować palenie inną aktywnością oralną."- The Merck Manual- podrecznik diagnostyki i terapii.
                            0D, 10-400 f0.0 StereoIS TurboUSM i inne takie...

Komentarz

• axk
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2027

Zamieszczone przez Modzel
                              ... ale te 37zl za kubek 250ml to jednak jest sporo..
                              Nigdy nie twierdziłem iż moja oferta jest najtańsza. Przedstawiłem ofertę firmy w której zamawialiśmy (i o ile się nie mylę dalej zamawiamy) większe ilości firmowych kubków. Nie twierdzę także iż oferta "naszego" dostawcy jest najatrakcyjniejsza cenowo. Nasza firma wybrała ją ze względu na jakość z którą nigdy nie było problemu i zawsze stała na wysokim poziomie. Od razu zaznaczam iż próba kubka, której zdjęcia przedstawiłem powyżej, została wykonana inną metodą niż kubki które zamawialiśmy jako firmowe gadżety.

Jeżeli rzeczywiście ktoś jest w stanie wykonać kubki na takim poziomie jakiego oczekują forumowicze zapewniając jednocześnie atrakcyjniejszą cenę, to oczywiście w tym momencie moją ofertę można uważać za nieaktualną.
                              EOS + Speedlite

Komentarz

• kieza
                                Bywalec
                                • 2008
                                • 145

nie gdybam sobie - kubki można zamawiac od 36 sztuk (przy nadruku kalkomianią jedno, dwustronną i dookoła oraz nadrukiem bezpośrednim 1 kolorowym, z nadrukiem bezpośrednim dwu do sześcio kolorowym niestety minimalka 108 kubeczków) koszty przygotowalni trochę wzrosną - za każdy kolor 42 zł i za przygotowanie projektu 42 zł - to sumujemy i dzielimy przez ilosc oczywiście i dodajemy całą resztę,
                                stąd jeżeli axk uzbierał już grupkę ponad 70 osób to proponowałbym albo zmienic projekt pod nadruk jednym kolorem na kolorowym kubku (opcja najtańsza bo przy 72 szt. 3.21 zł) lub skorzystac z kalkomani (dla 3 kolorów - 12.60 zł - tutaj przygotowalnia jest dużo droższa)
                                muszę jednak przekręcic do obydwu producentów (w domu pod ręką miałem katalog cenowy jednego) i zapytac o aktualne promocje - bo moze sie zdarzyc cos jeszcze mega taniej, no i z szefową słówko zamienic - może bez vatu to zrobimy - kolejne 22% w dół

Zamieszczone przez axk
                                Jeżeli rzeczywiście ktoś jest w stanie wykonać kubki na takim poziomie jakiego oczekują forumowicze zapewniając jednocześnie atrakcyjniejszą cenę, to oczywiście w tym momencie moją ofertę można uważać za nieaktualną.
                                Dlaczego nieaktualną, była juz jedna zmiana firmy i techniki, może byc kolejna - poza tym zrobiłes próbe - i to na pewno trzeba bedzie uwzglednic przy rozliczeniach - bo nikt tu z nas nie będzie dopłacał. Masz liste ludzi - opracowałes plan jak to ma się dziac przy wpłatach - po co odkrywac polske od nowa - koordynuj wszystko dalej a jeżeli moja oferta się spodoba to się ostatnie ogniwo wymieni.

Przedstawiam szybką ofertę: z uwagi na późna godzinę i niemożnośc skontaktowania się z producentem przeanalizuje ją jeszcze raz w poniedziałek (jest kilka szczegółów do dogrania, zwłaszcza przy druku personalizowanym bo na razie wiem tyle że czcionka nie może przekrosczyc 16 pt.), so:

Dlaczego nie uzyłem niebieskiego koloru w logo ?? Bo moja graficzna dusza nie może tego zakceptowac. Ale jak będzie trzeba to zawiąże oczy i sie dołoży.

I jeszcze jedna kwestia - czy nie ma w forum jakiegoś funduszu, np na nagrody, na piwo dla szefa ?? Nie chce brac sobie loga forum żeby nie przyniosło to choc symbolicznych wpłat - ewentualnie można rozpisac pokubkowy konkurs na foto z nagrodami, a dodatkowe 2 zł nikogo nie zbawią -niech się kręci maszyna nie tylko marketingowa ale też artystyczna.

Komentarz

Pracuję...