Jak to Canon oddal pole Nikonowi

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bejrut
    Coś już napisał
    • 2007
    • 85

Jak to Canon oddal pole Nikonowi

• Teo
    Początki nałogu
    • 2004
    • 474

jakaś tam TIPA przyznaje nagrody, żeby co głupsi klienci mieli skrót, na co wydać kasę - przecież to wszystko bzdury...

Komentarz

• tmaciak
      Uzależniony
      • 2006
      • 610

No jak oddał, a tytuł najlepszej drukarki atramentowej to kto dostał?
      Pozdrawiam, Tomek
      Canon S-120PC II

Komentarz

• Wini
        Początki nałogu
        • 2005
        • 460

Zamieszczone przez Teo
        jakaś tam TIPA przyznaje nagrody, żeby co głupsi klienci mieli skrót, na co wydać kasę - przecież to wszystko bzdury...
        Niestety, uroki współczesnego świata. Skróty Dzisiaj w RadiuZet poinformowano, że zostało aresztowanych dwóch współpracowników Macierewicza :grin:
        Wini

Komentarz

• Mellan
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1851

Osobiście nie bawi mnie traktowanie poczynań Canon-Nikon przedstawione w koncepcji meczu dwóch gigantów. Na rynku istnieją też inni gracze. W segmencie lustrzanek nieco skromniejsi, ale mający pokażną łączną sprzedaż w całej ofercie.
          Na świecie różne stowarzyszenia bardziej prestiżowe i mniej, organizują swoje typowania i oceny bywają różne, czasem zaskakujące dla kibiców jakiegoś producenta.
          Akurat o Canona bym się najmniej obawiał, jest zdecydowanym liderem sprzedaży (np.: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=7207 )
          Canon i Nikon prowadzą swoje interesy dość przyzwoicie i prezentują podobny, wysoki poziom w każdym segmencie i wcale nie jestem przekonany, by pokonanie jednego przez drugiego było najlepszym dla użytkowników rozwiązaniem. Zdrowa konkurencja raczej, nie mecz.
          Ostatnio edytowany przez Mellan; 10776.
          C-F-K - forever

Komentarz

• akustyk
            gajowy
            • 2004
            • 12226

wychodzi, ze musze wy... moja puszke, bo nie jest najlepsza...

napisze brzydko (panie wybacza), acz dosadnie - taki cytat z mojego znajomka: ziewlem, pierdlem i wyszlem...
            www albo tez flickr

Komentarz

• Amat
              Bywalec
              • 2008
              • 100

Ale i tak Was ruszyła ta informacja i to jest w tym najzabawniejsze

Komentarz

• rolaj
                Uzależniony
                • 2006
                • 584

Nagrody TIPA nie wolno niedoceniać. A Nikon odbił się od dna. Jakość zdjęć z Nikona 300 i 3 jaka jest każdy widzi. Dobra. I Canonowi powinno to tylko wyjść na dobre.

Komentarz

• Amat
                  Bywalec
                  • 2008
                  • 100

Ja tam wole "docenienie w opiniach" klasycznych pstrykaczy niż medialnych panów w krawatkach.
                  Znacznie gorzej jeśli coś zacznie się przeceniać.

Komentarz

• Kolekcjoner
                    Obertroll
                    • 2006
                    • 18793

Zamieszczone przez akustyk
                    (...)
                    napisze brzydko (panie wybacza), acz dosadnie - taki cytat z mojego znajomka: ziewlem, pierdlem i wyszlem...
                    Pogłębioną analizą tego artykułu (i tytułu wątka) bym nie nazwał ale z konkluzją nie sposób się nie zgodzić .
                    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                    Kapitan Wagner

Komentarz

• Bahrd
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 3053

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                      Zamieszczone przez akustyk
                      Pogłębioną analizą tego artykułu (i tytułu wątka) bym nie nazwał ale z konkluzją nie sposób się nie zgodzić .
                      Nie wiem jak inni, ale ja to już wolę konkluzję w stylu "czcze bicie piany"

PS
                      A nagrody tego typu po prostu fajnie wyglądają potem w prospektach reklamowych, nie?
                      EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• Amat
                        Bywalec
                        • 2008
                        • 100

Znowu bicie piany...

Komentarz

• Łukasz_M

cyt."W porównaniu z ubiegłym rokiem eksperci TIPA ocenie poddali jedną dodatkową kategorię aparatów DSLR - dla zaawansowanych amatorów. Zwyciężył w niej Nikon D3."
                          To nieźle
                          Wychodzi na to, że taki np.40D to chyba dla początkującego fotoamatora jest

Komentarz

• Max78
                            Bywalec
                            • 2008
                            • 172

I bardzo kurna dobrze

Im lepiej poczyna sobie konkurencja, tym wiekszym motywatorem do rozwoju jest to dla Canona

Cos mniej wiecej w ten sam desen co z iloscia reklamacji - jesli jest ich malo, to napewno cos jest nie tak.
                            ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...

Komentarz

• tmk
                              Dopiero zaczyna
                              • 2007
                              • 24

"Najlepszy obiektyw konsumencki - Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS"

Co to za kryteria były?
                              Kwanon

Komentarz

Pracuję...