Grand Press 2008

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fliegermaus
    Coś już napisał
    • 2007
    • 58

Zamieszczone przez wojkij
    Ja jestem w nieczula artystycznie bestia. Wprawdzie na zasadzie analizy mozna by bylo w tych zdjeciach doszukiwac sie ironicznego kontrastu pomiedzy strojem a miejscem w ktorym tacy ludzie zyja ale wg mnie zabieg kompletnie nieatrakcyjny i niepasujacy do konkursu.
    Są to przynajmniej normalne, dowcipne zdjęcia. Nieprzeładowane "zabiegami artystycznymi", jak choćby zdjęcia Gudzowatego -- którego zdjęcia mimo nadmiaru zabiegów nadal bardzo mi się podobają (o czym wspominam na wszelki wypadek, aby przypadkiem nie dołączyć do klubu przeciwników Gudzowatego po wezwaniem "gdybym miał tyle pieniędzy na podróże też robiłbym fantastyczne zdjęcia" oraz "jego zdjęcia są dziwne, zimne, a w ogóle inaczej bym je skadrował").
    Ostatnio edytowany przez fliegermaus; 12246.

Komentarz

• swnw
      Początki nałogu
      • 2005
      • 275

Jeśli te fotografie reprezentują poziom mistrzowski to CB ma wielu mistrzów . Sądzę, że wydźwiek społeczny ma w tej nagrodzie duże znaczenie.
      Myślę, że ogólna dostepność sprzętu na prawie lub profesjonalnym poziomie, obecność dobrych i bardzo dobrych zdjęć wokół spowodowały wyrównanie poziomów. To co było 20-30 lat temu możliwe tylko dla "guru" potrafi teraz amator z "iskrą bożą". Pewnie nie stale i na tak wyrównanym poziomie ale jednak.
      Zdjęcia mnie zawiodły ale jogini podobają mi sie bardzo tak jak podoba mi sie, że nie ociekają krwią bo to do niedawna było regułą.

Pozdrowienia, swnw.

Komentarz

• bebesky
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1231

to widzę że moje zdjęcie z katastrofy żelaznych mogłoby liczyć na II miejsce
        (praktycznie takie samo tyle tylko że "3" bez uciętego nosa)

Komentarz

Pracuję...