Panczo, tak samo myslalem i przez 2 tygodnie nie moglem wchodzic na potrzebne strony... ani na IE, ani na firefoxie, ani na operze, ani na zwyklej mozilli... usuwalem cookis, wpisy rejestru, szukalem zlych dns'ow, zlych adresow gdziekolwiek wpisanych w plikach systemowych i nic nie pomagalo. Reinstalacja pomogla w 100%. I to w 3 przypadkach, i za kazdym razem moglismy wchodzic na te ostry przez unblocka
Tak jak Ty
optyczne.pl nie działają?
Zwiń
X
-
-
Nie działa bo użytkownicy systemu Pentax zablokowali optycznych za "stronniczy" test K20D
pozdrawiam KrzysiekKomentarz
-
Komentarz
-
"korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"Komentarz
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
sprawdz w antywirusie i firewallu ktory masz zainstalowany - przypuszczalnie wrzucil sobie ta strone na czarna liste i ja blokuje, nie sadze ze to provider, 99% ze FWKomentarz
-
Nie ma takiej opcji. Nic nie zmieniałem w tych programach lekko licząc przez ostatnie 3 tyg. Zresztą jeden kolega potwierdził w tym wątku istnienie problemu."korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"Komentarz
-
moim zdaniem to nie jest problem jednego czy drugiego komputera ale z serwerami dns.
MalFunkTion, panczo może wykonać w lini komend:
ping www.optyczne.pl
i napisać jak ping rozwiązał nazwy czyli
C:\>ping www.optyczne.pl
Badanie www.optyczne.pl [jaki tu macie adres ip ?] z użyciem 32 bajtów danych:
300D, kit, 50 1.8, Tamron 70-300, 430EXKomentarz
-
Dzięki za radę. Zapomniałem o sprawdzeniu w ten sposób.moim zdaniem to nie jest problem jednego czy drugiego komputera ale z serwerami dns.
MalFunkTion, panczo może wykonać w lini komend:
ping www.optyczne.pl
i napisać jak ping rozwiązał nazwy czyli
Badanie www.optyczne.pl [jaki tu macie adres ip ?] z użyciem 32 bajtów danych:
Wykrywać wykrywa serwer optycznych bo podaje adres ip ale na zapytanie już nie odpowiada. Ciągle tylko, że upłynął czas żądania...
"korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"Komentarz
-
Ja mam dokładnie ten sam problem z neostrady w domu od soboty. Wczoraj problem znowu wystąpił. Po zmianie konfiguracji przeglądarki żeby korzystała z proxy w USA, optyczne działają. Podobnie bez proxy nie mogłem pobrać updatu Lightroom z adobe. Dostawałem komunikat, że serwer nie działa. Z proxy w USA działa bez problemu. Z pracy adobe również nie działa. A z proxy tak. Podejrzewam, że TPSA ma problemy z rutingiem. Nie jest to problem z DNS.
Z adobe dostaję np. komunikat:
We're sorry, the site area you've requested is unavailable due to scheduled maintenance. Please try again later.Ostatnio edytowany przez mark_solo; 4929.Komentarz
-
moja teza:
błędne wpisy w serwerach dns
teraz dowód.
Badanie www.optyczne.pl [87.230.33.95] z użyciem 32 bajtów danych:
Upłynął limit czasu żądania.
na komputerze nr 1 w sieci nr 1 nazwa www.optyczne.pl jest rozwijana na adres 87.230.33.95 , po odpaleniu przeglądarki i wpisaniu adresu www.optyczne.pl strona nie działa i nie będzie działać wszystkim którym ping poda IP = 87.230.33.95.
a teraz komputer nr 2 w sieci nr 2
Badanie www.optyczne.pl [92.51.130.85] z użyciem 32 bajtów danych:
Odpowiedź z 92.51.130.85: bajtów=32 czas=32ms TTL=53
Odpowiedź z 92.51.130.85: bajtów=32 czas=33ms TTL=53
Odpowiedź z 92.51.130.85: bajtów=32 czas=33ms TTL=53
Odpowiedź z 92.51.130.85: bajtów=32 czas=32ms TTL=53
Po odpaleniu przeglądarki i wpisaniu adresu www.optyczne.pl strona działa i będzie działać wszystkim którym ping poda IP = 92.51.130.85 .
rozwiązanie tymczasowe:
dopisujemy do pliku
C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts
dwie linijki:
92.51.130.85 optyczne.pl
92.51.130.85 www.optyczne.pl
jak to nie zadziała to się poddaje
300D, kit, 50 1.8, Tamron 70-300, 430EXKomentarz
-
-
Komentarz
-
6 kwietania mieli przeprowadzkę na inny serwer i dostali inne IP. Nie wszystkie serwery DNS się zaktualizowały.
Przed chwilą zakończyliśmy przeprowadzkę na nowy serwer. Mamy teraz do dyspozycji dwa razy więcej pamięci RAM i mocy obliczeniowej procesorów, więc powinny zniknąć dotychczasowe problemy z wolnym działaniem strony w godzinach wieczornych. Zmienił nam się adres IP więc musi minąć ok 24 godzin zanim serwery DNS odświeżą wpisy. Zatem wszyscy jesteście teraz automatycznie przekierowywani ze starego serwera na nowy. Będziemy wdzięczni za zgłaszanie wszelkich błędów i nieprawidłowości. ...Komentarz
-
Mam rowniez problem z optyczne.pl. W sumie do dzisiaj to DNS-y juz dawno powinny sie zaktualizowac - kiedys taka aktualizacja zajmowala ok 24h - dzis moze jest inaczej - nie wiem?6 kwietania mieli przeprowadzkę na inny serwer i dostali inne IP. Nie wszystkie serwery DNS się zaktualizowały.
http://optyczne.pl/896-nowość-Przepr...kończona.htmlKomentarz
Komentarz