ciekawostki video

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kieplinek

ciekawostki video

Tak ostatnio sobie przeglądam zaległości na sieci i wpadło mi do głowy by zrobić wątek gdzie będziemy wklejać ciekawe filmy o fotografii sportowej.
    Ja zacznę od tych
    30fps con Canon EOS-1D Mark III - czyli made in USA

+

Jak to się robi w USA na SuperBowl

oraz

wywiad z Donaldem Miralle

- jeżeli ktoś wie jak wstawić tutaj bezpośrednie okno z filmem proszę o instrukcje...

ps. czemu przerzucono go do Hydepark-u?
    Ostatnio edytowany przez Gość; 15729.
  • robgr85
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1719

jeżeli ktoś wie jak wstawić tutaj bezpośrednie okno z filmem proszę o instrukcje...
    na blogi i strony trzeba było skopiować kod z pola 'HTML'. Nie mam pojęcia czy zadziała na tym forum.

Pozdr.
    Ostatnio edytowany przez robgr85; 10571.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• kieplinek

no wstawiłem ten kod i nie zadziałało... ale może jest inny sposób

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez kieplinek
        no wstawiłem ten kod i nie zadziałało... ale może jest inny sposób
        I dobrze. Nie każdy chce by mu znienacka, ledwo wejdzie do wątku od razu sie jakiś filmik odpalał. Kto ma ochotę obejrzeć ten kliknie - i niech tak zostanie, bez zmuszania do oglądania.

Komentarz

• lux
          Początki nałogu
          • 2004
          • 271

teścik Canona S60
          =============
          www.fotolux4.blogspot.com/

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18793

Zamieszczone przez Vitez
            I dobrze. Nie każdy chce by mu znienacka, ledwo wejdzie do wątku od razu sie jakiś filmik odpalał. Kto ma ochotę obejrzeć ten kliknie - i niech tak zostanie, bez zmuszania do oglądania.
            Niemówiąc już o tym, że takie strony na przykład na moim łączu mają tendencję do zatykania przeglądarki. Także dobrze, że się nie da 8).
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

• aps1
              Coś już napisał
              • 2006
              • 68

Zamieszczone przez lux
              Przejmujacy film o fotografii sportowej..............

Komentarz

• rene
                Początki nałogu
                • 2006
                • 283

Ja zacznę od tych
                30fps con Canon EOS-1D Mark III - czyli made in USA

Ale żenada, proponowałbym temu panu zainwestować w jakąś lepszą kamerę video, będzie miał swoje 30 klatek na sekundę, a jakość obrazu (w porównaniu z efektem końcowym) niewiele gorszą od tych gniotów

Komentarz

• kieplinek

Zamieszczone przez rene
                  Ale żenada, proponowałbym temu panu zainwestować w jakąś lepszą kamerę video, będzie miał swoje 30 klatek na sekundę, a jakość obrazu (w porównaniu z efektem końcowym) niewiele gorszą od tych gniotów
                  znaczy się zrozumienie innowacyjnego eksperymentu
                  czemu gniotów? zrób taki gniot...

Komentarz

• rene
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 283

czemu gniotów? zrób taki gniot...

Czy uważasz że na tych zdjęciach jest cokolwiek ujmującego, coś czego nie potrafiłoby zrobić 95% użytkowników tego forum?

Komentarz

• kieplinek

uważam że spokojnie ponad 90 procent ludzi nie jest w stanie tego zrobić choćby z powodu sprzętu ( i dlatego jako ciekawostkę to tutaj wstawiłem).
                      Tak samo uważam, że z 90 procent ludzi nie potrafiło by tak ustawić sprzętu.
                      a traktuje to jako naprawdę fajne urozmaicenie w fotografii sportowej i w przedstawianiu całego historycznego zdarzenia..

Komentarz

• rene
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 283

Ja o jednym, ty o drugim.

Niech ci będzie, ja jednak uważam że ta cała instalacja jest tak samo mądra jak ministerstwo głupich kroków. Wygodniej, taniej i ekonomiczniej byłoby zabrać kamerę.

Urozmaicenie? Owszem. Fajne? ...

Komentarz

• bebesky
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 1231

z tego co zrozumiałem to gościowi chodziło o uchwycenie momentu uderzenia pałką w piłkę przynajmniej wydawało mi się że coś takiego mówił

a zrobienie takiego zdjęcia pałkarzowi przy tej prędkości piłek, bez takiej instalacji jest co najmniej bardzo trudne.
                          A co do kamery - to chyba jakość z dmarka i kamery odrobinę się różni

Komentarz

• kieplinek

Zamieszczone przez bebesky
                            z tego co zrozumiałem to gościowi chodziło o uchwycenie momentu uderzenia pałką w piłkę przynajmniej wydawało mi się że coś takiego mówił
                            Dokładniej mówił, że zależy im by złapać całą sekwencję od wyrzucenia piłki i nie przegapić momentu styku

Zamieszczone przez bebesky
                            Niech ci będzie, ja jednak uważam że ta cała instalacja jest tak samo mądra jak ministerstwo głupich kroków. Wygodniej, taniej i ekonomiczniej byłoby zabrać kamerę.

Urozmaicenie? Owszem. Fajne? ...
                            jak najbardziej fajnie...

a ministerstwo głupich kroków rządzi

Komentarz

• bebesky
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1231

kieplinek ale czy mógłbyś nie przypisywać mi czegoś czego nie powiedziałem

"Cytatpost 14)
                              Napisał bebesky Zobacz post
                              Niech ci będzie, ja jednak uważam że ta cała instalacja jest tak samo mądra jak ministerstwo głupich kroków. Wygodniej, taniej i ekonomiczniej byłoby zabrać kamerę."

bo akurat z tym co mi przypisałeś to się wcale nie zgadzam

Komentarz

Pracuję...